icon

Brali ste magnézium až do pôrodu?

3. mar 2026

Tie čo ste brali až do konca pôrodu magnézium kedy ste išli rodiť? Lebo mne lekárka povedala že môžem vysadiť. Len môžem ho užívať ak mi tvrdne brucho a som v 39+2. No len sa bojím toho , že ak ho budem brať tak to bude potláčať kontrakcie a ja už by som to mala čo najskôr za sebou 🙈

anonym_df728a
3. mar 2026

v termíne som ho už vysadila. Prenášala som prvý pôrod 5 dní, druhý 3 dni.

anonym_34a227
3. mar 2026

Uz ho neber. V takomto tyzdni je uz tvrdnutie brucha uplne normalne.

hapkova
3. mar 2026

nie, to uz by sa v takomto vyssom stadiu tehotenstva brat nemalo 🙂 ale teda aj tak to treba samozrejme komunikovat s gynekologom, on ti povie, co a ako.

nevenka
3. mar 2026

Ja som brala a vysoke davky, lebo som mala vysoky tlak a k tomu aj lieky. Porod mi raz vyvolavali v 39 tyzdni a raz v 38 tyzdni kvoli tlaku, no a porodila som po pusteni vody v tom 39 tyzdni do 45 minut a v tom 38 tyzdni to trvalo dlhsie, ale otvaracie kontrakcie boli v pohode a potom asi hodina bola taka ze uff, ale hodnotim to ako super. Ale bol to treti a stvrty porod.

maryetta
3. mar 2026

Brala som pri prvom. Na den presne odtiekla plodova voda. Nastali ale ine "problemy". Ci ale suviseli s davkou magnezia neviem... pocula som sj to ze ano aj ze nie.

mullerova46
3. mar 2026

@anonym_autor od 34 týždňa by sa nemalo brať vôbec lebo uvoľňuje svalstvo a dieťa nebude posúvane kontrakciami do pôrodných ciest. Takže držím palce nech to nie je tvoj prípad 🫣 tvrdnutie brucha je znamenie priblizovania sa k pôrodu a určite to už neužívaj. Alebo sa potom nepýtaj na vyvolanie pôrodu po termíne lebo aj keď ti dajú vyvolavacku len ťa budú trápiť keď maternica bude uvoľnená a nebude pracovať poriadne 🫤

darina90
3. mar 2026

Od 36 tt sa ma vysadit . Aj keby sa babatko narodi je uz donosene. Uzivala som pri 2 teh mg a porody mi zablokovalo ...uz by som ho nebraka pokial by sa mi neskracoval krcok ...ja som.ho mala koli bolestiam
Porody vyvolavane po termine

radacak
3. mar 2026

@anonym_autor ja som vysadila možno len týždeň pred pôrodom
Mne môj gyn povedal že mám brať lebo som si injekcie na riedenie a že to vraj spolu mám
No v nemocnici dom povedala asi na predposlednej kontrole a vraj by som teda už nemala
Pôrod mi trval veľmi dlho do 30 hodín od odchadzania zátky (už vtedy mi natočili kontrakcie)aj bolesti začínali ...pár hodín na to spravil primár hemiltona a už to išlo
Mne už potom Slavko kontrakcie ku koncu ,museli mi dať oxytocín aby sa to rozbehlo zas
Bola som zničená,umucena😔rodila som prirodzene po prvej sekcii(VBAC)

bluka2
3. mar 2026

Ja som brala 2 krát až do pôrodu, lebo som nevedela, že sa nemá. Teraz 37+0 alebo den predtým končím.
Oba pôrody vyvolávané, tomu by som sa teraz rada vyhla

mamulienka0
3. mar 2026

@anonym_autor brala som len do 36tt potom už nie

kiki68
3. mar 2026

@anonym_autor od 36tt mas vysadzat, Lebo potom by sa nespustil asi porod. Ja som mala dlho pri synovi a porod museli vyvolavat