icon

Chlapec či dievča?

ameema
10. jan 2023

Ahojte, dnes na sone mi lekár povedal, že čakáme na 85% chlapca. Nechcel sa moc otočiť ale že podľa stavby telíčka, kostí to bude chlapec.
Stalo sa vám niektorej že vám doktor povedal takto neisto pohlavie a nakoniec bolo z chlapčeka dievča alebo naopak?

tosomja
10. jan 2023

@ameema no z kostí ani stavby tela mi neurčovali pohlavie, len z toho, čo videl medzi nohami. A na 99,99% mi trikrát povedal správne.

lenka7477
10. jan 2023

,,podľa stavby telíčka v maternici ,, - by som neverila ničomu 🙂 pokiaľ presne na 3D neuvidíš XY alebo XX never ničomu

renab
10. jan 2023

Ano, cakala som chlapca a narodilo sa dievcatko. Ale to bolo pred 32mi rokmi. Pri terajsej technike uz by sa to stat nemavalo.

katuskamala1
10. jan 2023

Riadny expert ten ttvoj doktor 🙂 neries, ukaze sa ked bude chciet, uzivaj si teraz to krasne carovne tajomstvo 🙂 Kym neuvidíš, neuver :D

7miriam77
10. jan 2023

Pan doktor sa asi venuje aj vešteniu 🤣🤣🤣

rurutiax
10. jan 2023

To sa stalo presne mojej mamine so mnou. Do pôrodu ju viacero lekárov presvedčilo, že to bude chlapec, tak mamina samozrejme chlapčenské meno vybraté, oblečenie pokúpené a bum narodila som sa ako dievčatko, ani dievčenské meno nemali vybraté, tak mama dala prvé aké jej napadlo.🤣 To boli roky rokúce dozadu, teraz je modernejšia technológia a prístroje sú presnejšie tak by sa to už nemalo stávať.

lenka7477
10. jan 2023

Inak v 19 TT to je ešte 50:50 počkaj do ďalšieho vyšetrenia

pribinak
10. jan 2023

V roku 2023 určuje lekár pohlavie podľa stavby telíčka? Wau …

Zvazila by som iného lekára

ameema
autor
10. jan 2023

@pribinak nerobte z toho drámu🙂 opýtala som sa či mi vie už povedať, že som nedočkava. Male sa nechcelo moc ukázať... Povedal svoj názor, podľa toho čo videl 💁🏻‍♀️ že to bude pravdepodobne chlapec, samozrejme dodal že uvidíme či nabudúce nebude viac krajšie otočený 😊 takže newaukajte pána doktora určite nezmením

bashawelle
10. jan 2023

@ameema pohlavie dieťaťa na usg sa určuje podla vnútorných pohlavných orgánov dieťaťa, nie vonkajších. Neviem v ktorom si týždni. Do istého týždňa sa pohlavie môže odhadnúť na základe postavenia kosti v panvovej oblasti, merajú sa konkrétne uhly a s určitou pravdepodobnostou sa podľa toho odhaduje pohlavie - nie je to 100%,
ale tých 85 znie realisticky. Takže nie je to - co vidno medzi nohami, XX a XY, vestenie ani iné skvosty z tejto diskusie. Kompetentný ultrasonografista s dnešnou technikou neveští, používa štatistiku pri vyhodnocovaní nameraných parametrov.

ameema
autor
10. jan 2023

@bashawelle vďaka za krásne vysvetlenie 😊
Pretože som sa pýtala žien na podobnú skúsenosť, ale samozrejme ani jedna mi tu nenapísala to na čo som sa pýtala

vevesh
10. jan 2023

@ameema mne hovorili lekari len vtedy, ked si boli isti. Skor nie (a 85% pre nich istota nebola). A ano, hodnotili to aj podla stavby tela a inych faktorov- ak uz pohlavie vyslovili, nikdy nezmenili a aj to sa narodilo.

ankare
10. jan 2023

@ameema tomuto by som neverila. Až na základe videnia pohl. orgánov by sa malo určiť pohlavie. Ktorý si TT?

ameema
autor
10. jan 2023

@ankare 19

ankare
10. jan 2023

@ameema ani môj dr. v 20.tt dobre nevidel pohlavie, pipík sa na monitore ukázal až neskôr 😁

ameema
autor
10. jan 2023

@ankare no tak ja verím, že mi to povedal na základe svojich skúseností ✊🏻✊🏻 a že sa teda nemýli a za tri týždne mi to už potvrdí na 1000%

zuzi0911
10. jan 2023

Mne v 17tt ,,ze pravdepodobne chlapcek ...podľa teda "medzinozia" ,no potvrdili mi topotom ešte ďalší 4 dr 😁 ,ale stale to bolo a je...vyzerá to na chlapceka 😁 100%až keď sa narodí 😊

bashawelle
10. jan 2023

@ameema mne na základe týchto uhlov povedali pohlavie 13. týždni na 92% a lekár to aj vysvetľoval- ja mam totiž šťastie pri takýchto vyšetreniach na študentov, čiže popri nich som vysvetlenie dostala aj ja 🙂 a odhad z 13. Týždňa sa potvrdil a už ma skoro 4 roky.

ameema
autor
10. jan 2023

@bashawelle
@zuzi0911
Super hneď mám väčšiu nádej 😊😁 že synak naozaj bude! Ďakujem 🤍❤️

danpe21
24. jan 2023

@ameema som v 32. týždni . Stále neviem na 100%percent ,či to bude chlapec. Bábo je stále otočené tak ,že slabo vidno pohlavie. Takže nie si sama. Problém nie je u gynekológa ani v usg stroji len sa bábo nechce ukázať 😂

zojeva
Autor odpoveď zmazal
evasvecova
Odpoveď bola odstránená