Čo spôsobuje trasenie dieťaťa v brušku v 33tt?
Dobrý deň. Moja manželka je v 33 tt. a pociťujeme ako sa dieťa v brušku trasie. Gynekolog tvrdí že je to normálne a kým sa dieťa hýbe je to v poriadku. Preto potrebujeme radu co to môže spôsobovať a riešiť to ináč. Preto by som vás chcel poprosiť o radu ak je to možné ďakujeme.
Ja cítim občas pravidelné vibrácie - čo je zrejme čkanie.. A niekedy cítim tiež niečo, akoby sa tam zatriaslo (pohyby vo väčšej rýchlosti krátko za sebou).. akoby klopalo na bruško. Neriešila som to, verím, že je to normálne 🙂 ..som 32tt
somv 39tt a tiez som to par krat pocitovala, stikutka to nie je, lebo to poznam. Tiez som hladala info tu na nete a nasla som, ze to moze byt nezrelou nervovou sustavou, a ze sa to moze objavit potom aj po porode- ako trasenie bradickou ci rucickou, ale casom to vymizne....tak som zvedava. Pri prvom dietati si to nepamatam, ze by to robil.
Aj ja som to mala pri synovi. Stikutka bola ina, to som hned vedela, lebo aj dcera vela stikutala v brusku. Ale toto trasenie som pri dcere nezazila, tiez ma to znepokojovalo. Ked sa narodil, tak este chvilu sem tam zatriasol bradickou. Potom to zmizlo same 🙂

@tominqo21 môže to byt ckanie,stikutanie . teraz má ešte relatívne veľa miesta takze aj niečo iné