icon

Dá sa zvážiť pôrod v Piešťanoch?

ria0
14. nov 2024

ahojte, bývam v trnave, ale chcem rodiť v piešťanoch. Je to moje rodné mesto, celkovo ma to ťahá tam, aj kvôli prístupu lekárov. Riskli by ste tu cestu? som prvorodička, vôbec nemám poňatia ako to cele prebieha, mam strach, že ma to niekde chytí v aute🙈

tilly
19. nov 2024

Ja som bývala v Šamoríne a najbližšia pôrodnica bolav ba a v DS, čo je cca 25km... vtedy nebola diaľnica, takže boli zápchy stále. Teraz mám pôrodnicu 15-20 minút pešo, ale rodiť sa už nechystám 🤣

oblecenie99
19. nov 2024

Čo ja viem, v zapadokove u našich je bežne pôrodnica aj hodinu, hodinu a pol, a to najbližšia. Ja som už tiež išla do košickej najbližšej nemocnice z Košíc viac ako polhodinu, lebo zápcha. Za ideálnych okolností by som to dala za ten čas aj pešo.

valikasikulova
19. nov 2024

@t1nusa to "určite" by som vynechala, bud stihne alebo nie, je to 50 na 50, aj prvorodicka môže porodiť v aute a nebola by prvá ani posledna

nikoleta1234
19. nov 2024

@ria0 tak ja mam najblizsiu nemocnicu 30 km. V noci som sa zobudila o pol 1nej na nenormalne kontrakcie, bola som otvorena na 5cm, bolesti pravidelne a kazde 2 min. V nemocnici hned ako ma dali na pasy mi odisla voda, a porodila som 4:20

anna_anicka83
19. nov 2024

@ria0 Ja som išla tiež rodiť do pôrodnice, kde cesta trvá 40 minút. Dvakrát. Úplne v pohode.

nana8989
19. nov 2024

Ja by som stihla aj víkendový pobyt v Tatrách medzi prvou kontrakciou a pôrodom 😂 prvý pôrod 74 hodín a druhy 43 😁 teraz sa na tom už smejem ale vtedy to bola katastrofa..

jankak055
19. nov 2024

@anicka329 do 5 hodin je v pohode? Este treba spomenut aj ak ma pozitivny ster tak treba prist cimskor kvoli atb. Aj tak mi pride byt 5 hodin vela...

senta_sofia
19. nov 2024

@ria0 malokto ma porodnicu menej ako polhodinu autom, takze pohoda

ailiba
19. nov 2024

@ria0 neboj sa pol hodina nie je vela. Tak rychlo urcite neporodis. Kludne chod do Piestan.

veronka311
19. nov 2024

@nana8989 ja som bola na tom podobne. Pri prvom pôrode prva kontrakcia v pondelok vecer a dcera sa narodila vo štvrtok rano. A pri druhom pôrode o 2:00 odtečená plodová voda a syn sa narodil až na ďalší deň o 9:00, čiže po 31 hodinách. A to som ho tyzden prenasala

simca06022011
19. nov 2024

30minut nie je ziadna dialka

xjakubikovak
19. nov 2024

@ria0 išla by som. Rodila som v čr, išli sme z ba, necelých 80km ale samozrejme keby to ide veľmi rýchlo tak by sme išli do najbližšej čiže Ružinov ale napríklad ja dom mala kontrakcie 12 hodin a až potom sme išli a ešte pár hodín po príchode trvalo kým sa syn narodil. Uvidíš ako to bude prebiehať a podľa toho sa zariadis 🙂

ailiba
19. nov 2024

@valikasikulova prepac, ale urcite nie 50:50. Kolko prvorodiciek porodilo do pol hodiny? Jasne, moze sa stat, ale sanca je fakt mala a vacsina porodnic je aspon 20 minut.

mariynka
19. nov 2024

Nemozes byt kolo terminu v piestanoch?

silvia3009
19. nov 2024

Ja ako prvorodička som išla z Hlohovca do Piešťan.
Keďže som nevedela čo a ako dlho som čakala doma a po ceste sa mi už v aute chcelo tlačiť.
Ja si tú cestu ani nepamätám ale manžel skoro zinfarktoval.
Chcem tým len povedať že nikdy nemôžeš vedieť dopredu ako to bude u teba.
Ja by som si pôrodnicu ďalej ako pol hodinu cesty nevybrala 😀

dooodka
19. nov 2024

@really8 mne tiež praskla voda doma v 35tt o pol noci a porodila som 7:11, ale áno aj mne tiekla pomaly aj v aute, ale na to sme boli pripravený čiže podložky na prebaľovanie boli nachystané už v aute, škoda, že muž ju dal z toľkého stresu naopak 🤣 takže
@ria0 ja by som to kludne “riskla” ak sa o risku dá hovoriť, my sme mali najbližšiu pôrodnicu 27min autom, veľa žien prosto cestuje, tie čo bývajú na dedinách, či v mestách kde nieje nemocnica, nemajú na výber a stále môžeš nakoniec ísť v TT, ak budeš mať strach, že nieje niečo ok, oni ťa odtiaľ nevyhodia 😊

canis_lupus
19. nov 2024

Úplne v pohode, prvý pôrod som išla do pôrodnice 20 minút, to bola najbližšia pôrodnica pri našej obci a druhýkrát som si vybrala lepšiu pôrodnicu, ktorá bola vzdialená viac ako hodinu a stihli sme to dokonca otočiť dvakrát, keďže prvý raz po príchode sa mi pôrod zastavil 😁

gubcikova
19. nov 2024

Ja bývam presne medzi. Prvé som rodila PN a druhé TN.

really8
19. nov 2024

@dooodka ved ale dopredu nikdy nevies ci budes rodit 20h alebo 2. Preto by som sa bala ist dalej ako je nutne. Inak mna moj muz posadil do jedneho auta a tasku s vecami do druheho. Takze som prisla ako herecka len s kabelockou.

bell_28
19. nov 2024

@ria0 jasne, ja som od Pezinka a isla som rodit do Piestan. Vyborny pristup a nikdy nebudem lutovat. Prve dieta som rodila v Galante a tiez super

nurielka
19. nov 2024

Úplne v pohode do pol hodiny, ja som do pol hodiny došla v rámci mesta pri tých zápchach..

vanilka7777
Autor odpoveď zmazal
luna11
19. nov 2024

@really8 ani omylom by som do 5 min.nechvela byt v porodnici...cakala som par hodin pri prvom aj druhom a oba porody 11hod. Netreba sa stresovat a tvarit sa ze porod vyzera ako vo filme. Treba pocuvat telo.

luna11
19. nov 2024

@vanilka7777 a kedy zacali kontrakcie? Lebo mne sa tiez dieta narodilo od odtecenia vody za 2 hod.ale kontrakcie som mala 9hod predtym..co je zaciatok porodu.

domak2
19. nov 2024

Ja by som stihla ísť rodit aj do Japonska 😅 odtiekla mi voda a dva dni sa nič nedialo, kým nespravili sekciu.

rivini
19. nov 2024

@ria0 jasne, aj tie ultrarychle porody sa neudeju do pol hodiny.

really8
19. nov 2024

@luna11 no vidis, moj prvy porod trval 2,5h, doma mi odtiekla voda leteli sme do nemocnice a hned som isla na salu. Prvorodicka moze pocuvat svoje telo ale neverim ze niektora vie co sa bude diat.

nikoletah
19. nov 2024

@anicka329 ak plodová voda nie je zelená, ak je zelená tak ihned do porodnice lebo musia podat antibiotika.

ninyart
19. nov 2024

@ria0 v pohode stihas. Tiez som oba porody cestovala cca 30 minut do porodnice. Prvy porod trval este 7 hodin od prijmu (tam som isla s 3 minutovymi kontrakciami) a druhy trval len 30 minut od prijatia, tam sa intervaly medzi kontrakciami neskutocne rychlo skracovali. Ale vsetko sa krasne stihlo ☺️

anicka329
19. nov 2024

@jankak055 jasné, že treba ísť čím skôr keď odtečie voda, ale nám vysvetľovala pôrodná asistentka, že nestresovať, ak je napríklad manžel v práci alebo ďalšia osoba v poradí na nákupe a nestihne do piatich minút prísť.