Dá sa zvážiť pôrod v Piešťanoch?
ahojte, bývam v trnave, ale chcem rodiť v piešťanoch. Je to moje rodné mesto, celkovo ma to ťahá tam, aj kvôli prístupu lekárov. Riskli by ste tu cestu? som prvorodička, vôbec nemám poňatia ako to cele prebieha, mam strach, že ma to niekde chytí v aute🙈
@senta_sofia ja som mala 2 pôrody - od odtečenia plodovej vody po pôrod viac ako 7 h. Pri prvom som šla do nemocnice hneď a nudila sa tam , pri poslednom som sa s kľudom dobalila, zbalila vianočné darčeky a muž má vyhliadkovou jazdou odviezol do nemocnice. Porodila som o 5h neskôr
Ja som to takto riskla z Nitry do Trnavy, o 13 odtiekla voda, o 14 prišiel muž z práce, o 15 sme boli v Trnave, o 17 bábätko na svete :D keďže to bolo dosť rýchle, druhýkrát neviem či by som pokúšala šťastie cestovaním, stačí že budú zápchy a... 😁
@ria0 ja by som sa skor riadila tym, kde je dobra neonatologia. Ak sa nieco v pn s dietatom nezda, tak ho prevazaju do Trnavy. U mňa by toto bola prvy bod pri výbere porodnice
@evcagabi mne sa to stalo pri druhom ale teda ja som šla ráno do pôrodnice ze mam pocit že mi odteká voda, podrobili vyšetrenia, že určité nieee a počká si na termín a mám ísť domov. Večer mi voda už rupla úplne a hneď nabehli 2 minútové kontrakcie, pôrodnica tiež 30 min 😂 aj keď neviem možno to dal muž aj rýchlejšie ako mal ja som nevnímala cestu 🤦😂 ale porodila som teda až v pôrodnici ale to už ma fakt len odniesli z výťahu sestričky , oblečenú, v zimných cizmach na stole mi ich vybuli. Ale to je zas skôr raritny prípad, navyše to bol druhý pôrod a už pri prvom mi vraveli že druhý bude isto rýchly. Inak ta pol hodina sa dá normálne stíhať, pri prvom som sa aj osprchovala, oholila všetko, a aj tak som ešte hodiny strávila na vdycharni
@ria0 ja som to ako prvorodicka riskla a skoro som porodila na pol ceste do Piestan.a ak mozem porovnat porodnicu PN a TT tak urcite v TT!
@ria0 doma mi o 6:00 praskla voda,este som driemala predtym.isla som sa osprchovat,vyjdem zo sprchy a sup kontrakcie.zobudila som manzela,za 10 minut mi nabehli kontrakcie ka,dych 7 minut.uz sme skocili do auta,muz letel ale aj tak uz som mala kontrakcie ozaj na nevydrzanie,pri Bucanoch traktory a vsetko co ide max 30tkou pred nami,uz som hucala na muza nech zastavi ze to nestihame.do PN sme prisli o 7:15 s tym ze uz od dveri krical nech daju vozik,7:45 bola dcera na svete,ani pan primar nestihol prist...2 a 3 porod som isla radsej do TT🙈
Neboj sa za polhodinu neporodíš 😁 otvoríš sa možno na 1 prst z 10 😊
@rivini dovolím si nesúhlasiť 🙂 10 min po odtečení plodovej vody. Našťastie sme hneď volali sanitku a nikam som nešla, lebo by som porodila vo výťahu. Hneď ako došli záchranári sa syn do 3 minút narodil 🤷♀️ Bol to ale druhorodený. Prvému to celé od kontrakcií trvalo “až” 45 minút.
Podľa mňa záleží dosť aj od termínu. Tento moj ultrarýchly syn bol 10 dní po termíne 😉
Ahoj 🙂 jq mma tiež porodnicu cca 25min autom a stihla som oba porody a to som vždy čakala doma čo najdlhšie, aby som to prečkala doma 🙂 pred tretim mam rešpekt teraz pojdem o cosi akor lebo sq tiez bojim, že porodim zq cestou, vravi sa, že treti porod býva rýchly, ja som mala aj ako prvorodička relatívne rýchly porod, ale nemyslim si, žeby si porodila ako prvorodička zq cestou to su už obrovské bolesti tie posledné 2hodiny cca. pred tym ako porodiš to by ste už isto nesedeli doma ale išli 😁

Nápady detičiek, kedy prísť na ten svet, sú nevyspytateľné. Moja najmladšia dcéra v deň keď bola na kontrole a potvrdili jej termín o mesiac, v noci náhle dostala kontrakcie, odtiekla voda. Boli sme cca 50 km od nemocnice kde mala rodiť. Jediná cesta - 2. triedy cez les. No riskli sme to. Keď asi 30 km od mesta, hlboko v Slanskom lese dostala kontrakcie každé 2 min., neboli silné, ale boli, povedala som. že ak nevydrží, tak zastaneme v lese a nejako odrodíme a dieťa bude mať miesto narodenia Slanský les. Tak sa nazlostila, že vydržala zvyšných 30 km (jej chyba, nechcela do bližšej nemocnice, v ktorej v ten týždeň na sále horela rodička) a 10 min po príchode stihli ju odviezť na sálu a malý bol takmer bez bolesti na svete. Síce skôr, ale zdravučký. Takže nie vždy je 1. pôrod dlhý časovo. My sme to od 1. kontrakcie stihli za 45 min aj s cestou cez les. A bola to prvorodička. Takže netreba riskovať a radšej byť pod dozorom lekárov. Ona sa tak rozhodla, lebo v ich okr. meste na pôrodnici v ten týždeň sa podpálila počas sekcie od dezinf. činidiel rodička a mala rozsiahle popáleniny, čo bolo aj medializované. Keby som vedela, že malý sa bude tak veľmi bez väčších bolestí ponáhľať, určite by som tú cestu neriskla.