icon

Fitlopta v 35. týždni tehotenstva

yukistorm
Dnes o 19:18

Ahojte, dnes som si zaobstarala fitloptu, momentálne som v 35. týždni, je bezpečné jemné poskakovanie alebo robenie osmičiek? Robí mi to dobre na kríže😁mám pocit že som konečne uvoľnená, akurát som čítala že by to mohlo viesť aj k skoršiemu pôrodu tak by som bola rada za nejaké tipy☺️Všetko mám v poriadku akurát malý je o dva týždne väčší

amazonka13
Dnes o 20:19

Poskakovanie vynechaj maminka.

Krúžiť osmičky môžeš.
Krúžiť dookola panvou môžeš vľavo, potom vpravo.
Postav sa, predkloň sa, ruky polož na loptu, zadok ťahaj dozadu, nohy vystreté, alebo mierne uvoľnené v kolenách - natiahneš celú chrbticu až po kostrč. Ak ťa bolievajú kríže, naťahovanie a teplo je to, čo potrebujú.
Ak ešte zvládneš - ľahni si na chrbát a jemne pritiahni obidve kolienka ku hrudníku.
Ľahni si na chrbát a jemne pritiahni jedno koleno ku hrudníku, druhá noha vystretá na zemi. Potom vystriedaj. Naťahovanie - počítaj do 10. Sval potrebuje čas ... Všetko robíš pomaly, s citom, nesmieš silovo, nesmieš tlačiť, pri cvikoch sa nenapínaj, naopak - všetko uvoľni...

3x denne môžeš na lopte posedieť 10-15 min. Pretiahneš tým chrbticu, bude ťa menej trápiť.

Veselého Silvestra, šťastný nový rok. A krásne, zdravé dieťatko. 🙂👶