Hemoroidy v tehotenstve.
Ahojte maminky. Mate s tym niektora skusenost co na to pomaha?
Gel z dubovej kory
Dakujem vam dievcence.
Ja som mala tiez s tym problemy davala som si cipky a gel znacka Mastu
@janulka2811 dakujem,pred chvilkou som si to kupila. Tak snad zaberie aj mne ihned. Lebo je to na zblaznenie.
@janynyna zaberie určite treba používať aj 6x denne,mám s tým skúsenosti a lepšie nič som nenašla ešte a teraz začínam opäť používať.
JMne sa zjavili tyzden pred terminom :/ a som bola normalne u vseobecnej dr. a predpisala mi tabletky Detralex + teda mam aj mast s dubovou korou, po velkej potrebe studena sprcha.
@whatever1 ahoj, vies mi poradit ak mam vonkajšie, nijako ma to neboli, ledva som zistila, ze to mam... Som teda v 7m a planujem ak sa podari dojčiť, mam pockat po porode, alebo uz teraz mazať? Co je účinné a moze sa v tehu, lebo mala som jeden krém poradeny lekárnikom ale to neurobilo vobec nic...
@nela6 ahoj, no najlepsi je vraj hemostop a moze sa aj v tehotenstve. Ak trpis zapchami a tvrdou stolicou, je dolezite aby si to zacala riesit zmenou stravy.A Dr mi poradila aj glycerinove cipky(na vonkajsie hemeroidy). Cim menej sa konecnik drazdi(tvrdou stolicou, tlacenim, trenim toaletnym papierom-preto radsej osprchovat) tym skor sa to zahoji. A aj pohyb, nesediet cely den na zadku😃.
@nela6 tu mas link mozno ti pomoze https://www.google.cz/url?sa=t&source=web&rct=j...
Ahojte, teraz som tym tiez presla, bolo to fakt bolestive. Nasadila som Faktu mast, po velkej potrebe sprchy a po troch dnoch uplna ulava... a samozrejme trochu lahsia strava.
@janynyna uprava stravy v zmysle makksej stolice (tekutiny, vlaknina, nezapekave jedlo), umytie konecnika studenou vodou po stolici (stahuje cievy). To pomáha úplne najviac, idealne ak máte bidet, aby ste neprechladli "odspodu". Detralex ucinok neprejavi hneď, ale spevnuje cievy a stabilizuje hemoroidy. Inak stahujuce maste a čipky na to určené (s dubovou kôrou, repikom, protizapalovymi zložkami. .). A vyčkať týždeň dva.

@janynyna unigel procto cipky a hemostop gel