icon

Hlienová zátka verzus planý poplach

solnicka_sol
14. máj 2020

Ahoj všetkým!
Včera 36+6tt som bola prvý krát na poradni v porodnici. Po vyšetrení “ na koľko som otvorená “ - poriadne ani na 1cm, som doma vyšpinila krv (cca hodinu po vyšetrení po čúraní). Prvé špinenie boli tmavšie hrudky krvi a papier som mala tmavo červený- fialový . Až do včera som mala takto vínový papier po čúraní a až pred spaním bol čistý. Dnes ráno asi tri hodiny po zobudení som si na nohavičkách našla hnedý flek ( presnú farbu neviem , pretože gaťky boli same o sebe rúžové) . Tak som si dala vložku a asi po hodine s vložkou som tam našla hnedý hlien .
Myslíte že je to hlienová zátka? Dnes mám teda 37tt. Bolesti (okrem únavy a nechutenstva) nemám , falošné kontrakcie som mala ešte v apríli (ak to boli vôbec oni, pretože to trvalo asi 5 minút..) . Alebo som vyšpinila nejaký iný hlien? Na dotyk bol (s prepáčením) soplovej konzistencie. 🤷🏼‍♀️
Pridávam fotku, dúfam že nikoho nepohorší 😢

Za rady vopred ďakujem. ❤️

Hlienová zátka verzus planý poplach
olivia2001
14. máj 2020

@solnicka_sol
@solnicka_sol ahoj ano je to zátka.

paskolinka
14. máj 2020

mne hlienova zadka zacala odchadzat asi aj dva tyzdne pred porodom, tak postupne to bolo

bagre
14. máj 2020

@solnicka_sol áno, zátka vyzerá takto nejako... môže odísť naraz, po častiach - to asi nezistíš. A keďže sa nič nedeje, tak to nemusíš riešiť. Začneš až keby si mala kontrakcie, bolesť krížov apod. Môžeš rodiť zajtra alebo aj o 2 týždne, záleží ako sa to rozbehne. Ja som rodila 6 hodín po odzátkovaní, ale už boli aj kontr, a cítila som že sa dačo deje. A bolo to 4.dieťa...

solnicka_sol
autor
14. máj 2020

@paskolinka
@bagre a ako Vám prosím prišli kontrakcie ? Je to postupný proces ktorý nabieha pár minút alebo je to proste zo sekundy na sekundu ?

etnatn
14. máj 2020

Ja som bola po odchode zatky este par dni pred porodom v kine...mas casuuu alebo aj nie 🙂

solnicka_sol
autor
14. máj 2020

@etnatn a to sme mali v pláne ísť na víkend ešte na chatu ktorá je ale dve hodiny od nás ... asi teda ostávame doma a ja idem dobaliť tašky 😅

paskolinka
14. máj 2020

@solnicka_sol mna zacalo tak boliet brucho ako pri kramoch a postupne sa to zosilnovalo. nemavala som ziadne falosne kontrakcie ani poslickov ci ako sa to vola, pocas tehotenstva vobec nic az teda raz v noci prisli tie bolesti, neustupovalo to, skor naopak, tak sme sa vybrali do nemocky a do par hodin bolo. ja som to mala cele rychly proces 😉

solnicka_sol
autor
14. máj 2020

@paskolinka na “menštruačné” bolesti trpim celé tehotenstvo od prveho mesiaca snáď , tak raz za mesiac/ dva .. oboznamovala som s tým aj lekárku ale vraj je to ok keďže to boli iba kŕče a tlaky v podbrušku. tak super že to príde postupne . bala som sa aby to nebolo fakt zo sekundy na sekundu 😬

paskolinka
14. máj 2020

zo sekundy na sekundu asi nie... hlavne pri prvom 😉

bagre
14. máj 2020

@solnicka_sol pobalila by som sa tak či tak 😉, nebudeš mať stres potom. Kontrakcie prídu postupne, tie cítiš nielen dole ale postupne celé brucho. Treba orientačne sledovať čas a dýchať 😊. Nikdy to nie je že 5 minút a dieťa na svete. Dokonca aj keď som prišla pri 3. tehu do nemocky otvorená na 9 (doktorke skoro oči vypadli), a mala som len 2 slabé kontrakcie cestou ,tak som 100 % vedela že sa niečo tam dole deje a že času je málo...

solnicka_sol
autor
14. máj 2020

@bagre pobalená som už týždeň , ale nejaké maličkosti ešte potrebujem , takze už som oblečená a letím do mesta 😂😂 ja by som bola rada aby to prišlo čo najskôr , aj keď si to nemyslím keďže som ešte včera nebola otvorená ani na centimeter 😓 z porodu mám strach, preto sa na neho teším aby som ho mala čím skôr za sebou. Pri mojom šťastí budem prenášať do 42tt 😂😂

trinneo
14. máj 2020

U mna rano o piatej odisla zatka a napr.hned nabehli slabulinke kontrakcie a v posteli som sledovala, ze to bolo 10min,5min, 8min...co ale bolo cudne, aby boli take caste a slabulinke... Ale uz som aspon vedela, ze sa to asi pomaly spusta... potom sa nejako ustálili na hodinovych intervaloch a zacalo sa normalne skracovať ku večeru... Ale mne to urobilo v den terminu porodu...kamoske odisla tyzden predtym a druhej kamoske asi den pred porodom... Tak sa sleduj a uvidis.. A ohladom cm, jedna kamoška, mala bolesti, zatka odisla den predtym a isla ku doktorke doobeda na poradňu, otvorena na 1cm a poslali ju domov, poobede o piatej uz isli castejsie kontrakcie, ale vraj nic hrozne, len castejsie a otvorena na asi 6cm...lekarka sa pytala, ze to ako dokazala... A o deviatej sa narodila dcerka... 😁

solnicka_sol
autor
14. máj 2020

@trinneo pane bože ... ja už chcem tie kontrakcie ! naozaj. Veľmi sa na ne teším, aby som to už mala za sebou 🙄 aj keď viem že v tu chvíľu to budem celé preklínať 😂 dúfam že nebudem nejaký rizikový prípad a že nebudem rodiť 4 dni 😂😂

trinneo
14. máj 2020

@solnicka_sol Tak hlavne bábo má ešte čas, hoci už je to skoro 40 tt, ale ešte stále má čas, tak mysli pozitívne a uvidíš, čo bude... možno aj na tú chatu ešte pôjdete posledný raz len s mužom 🙂