icon

Je menšie bruško bežné v 31. tt tehotenstva?

andrea719
Včera o 21:31

Dobrý večer žienky, mám takú otázku. Je menšie bruško v tehotenstve bežné? Je to moje tretie tehotenstvo, a pri druhom som mala veľké bruško. V 28 tt vážilo bábo 1100kg.

anonym_657ca1
Včera o 21:43

Pri vsetkych tehotenstvach som mala male brucho. Deti normalne vahy cez 3,000g.

anonym_18bce1
Včera o 21:58

pri dievčatách som mala malinké bruško. Záleží ako je malinké uložené.

anonym_987787
Dnes o 06:13

Mala som malinké brusko, už som aj prestala stretávať sa zo známymi lebo má vytáčalo ako to stále každý komentoval…maly sa narodil rovné 4kg 🤣🤣 dodnes je mi záhadou ako sa tam poskladal 😄

anonym_2a18ab
Dnes o 06:22

A mna stale stvu ludia, dokonca aj doktorka naposledy, ze v 32.tt. babo vazi cca 1700g, pred tyzdnom u mojho dr. bola vaha 1500g (viem, ze je len odhadovana), brucho akurat, lebo som nizka a aj mensie brucho vyzera vacsie 😅. A doktorka, ze noooo, take mensie to babatko. A ja na nu, ako mensie? Styri deti predtym mali vahu necele 3 kila, prve sa narodilo v 41.tyzdni s vahou 2810g, tak vyplestila oci, ze malinke. Ale ja neviem, ci 152 cm zena ma porodit 4 kilove dieta alebo co. Uz tu tak zvyknuti asi na velke deti. Lebo svokra robila kedysi sestru na porodnici a vravela mi, ze to boli normalne vahy kedysi, okolo 3 kilo, aj menej a lahko nad 3 kila.
Ale u mna, ako keby to chceli "dohnat", aby v 38.tt malo cez 3 kila, lebo mam vysoky tlak a asi budem rodit skor kvoli tomu. Ako keby si to vedela nejak ovplyvnit. Ked prietoky su dobre, tak neviem, co riesia.

anonym_2a18ab
Dnes o 06:26

A bezni ludia, to uz ani neriesim, lebo komentuju, ci si chudsia alebo pribratejsia, vzdy si najdu nejaky dovod. Kazde babatko moze byt inak ulozene.
My sme teraz s muzovou sesternicou cca v rovnakom tyzdni, ona ma brucho o dost mensie a akoby ho nosila tak v bokoch, je vysoka, proste inou postavou, ja som taka mala gula a ani najest sa uz neviem, pohyby citim az pod rebrami. Mam hrudnik, prsia a hned gulate brucho, akoby som ani zaludok nemala. To nic nevypoveda o zdravi babatka. A ta vaha je individualna. A na sone robia len odhad vahy. To je hore dole aj 500 g v case pred terminom. Lekar mi povedal, ze sa to zle meria uz vo vyssich tyzdnoch a aj mala odchylka vie sposobit rozdiel 400-500g, co je fakt dost.