Je menšie bruško bežné v 31. tt tehotenstva?
Dobrý večer žienky, mám takú otázku. Je menšie bruško v tehotenstve bežné? Je to moje tretie tehotenstvo, a pri druhom som mala veľké bruško. V 28 tt vážilo bábo 1100kg.
pri dievčatách som mala malinké bruško. Záleží ako je malinké uložené.
Mala som malinké brusko, už som aj prestala stretávať sa zo známymi lebo má vytáčalo ako to stále každý komentoval…maly sa narodil rovné 4kg 🤣🤣 dodnes je mi záhadou ako sa tam poskladal 😄
A mna stale stvu ludia, dokonca aj doktorka naposledy, ze v 32.tt. babo vazi cca 1700g, pred tyzdnom u mojho dr. bola vaha 1500g (viem, ze je len odhadovana), brucho akurat, lebo som nizka a aj mensie brucho vyzera vacsie 😅. A doktorka, ze noooo, take mensie to babatko. A ja na nu, ako mensie? Styri deti predtym mali vahu necele 3 kila, prve sa narodilo v 41.tyzdni s vahou 2810g, tak vyplestila oci, ze malinke. Ale ja neviem, ci 152 cm zena ma porodit 4 kilove dieta alebo co. Uz tu tak zvyknuti asi na velke deti. Lebo svokra robila kedysi sestru na porodnici a vravela mi, ze to boli normalne vahy kedysi, okolo 3 kilo, aj menej a lahko nad 3 kila.
Ale u mna, ako keby to chceli "dohnat", aby v 38.tt malo cez 3 kila, lebo mam vysoky tlak a asi budem rodit skor kvoli tomu. Ako keby si to vedela nejak ovplyvnit. Ked prietoky su dobre, tak neviem, co riesia.
A bezni ludia, to uz ani neriesim, lebo komentuju, ci si chudsia alebo pribratejsia, vzdy si najdu nejaky dovod. Kazde babatko moze byt inak ulozene.
My sme teraz s muzovou sesternicou cca v rovnakom tyzdni, ona ma brucho o dost mensie a akoby ho nosila tak v bokoch, je vysoka, proste inou postavou, ja som taka mala gula a ani najest sa uz neviem, pohyby citim az pod rebrami. Mam hrudnik, prsia a hned gulate brucho, akoby som ani zaludok nemala. To nic nevypoveda o zdravi babatka. A ta vaha je individualna. A na sone robia len odhad vahy. To je hore dole aj 500 g v case pred terminom. Lekar mi povedal, ze sa to zle meria uz vo vyssich tyzdnoch a aj mala odchylka vie sposobit rozdiel 400-500g, co je fakt dost.

Pri vsetkych tehotenstvach som mala male brucho. Deti normalne vahy cez 3,000g.