Je šoférovanie v 9. mesiaci tehotenstva podľa vás nezodpovedné?
Šoférovali ste vo vysokom stadiu tehotenstva? Som v 9m termín 10.3 minuly týžden som bola ba-ke na víkendovú otočku a dostalo sa mi do usi, že to je uz z mojej strany nezodpovedne(bola som na pohrebe mne veľmi blízkej osobe) . Nič mi nieje, prvého syna som prenášala 8dni, aj keby má chytili kontrakcie dokazem zastaviť na odpočívadle, veď kým sa porodí rozbehne nieje to zi sekundy na sekundu. Moja rodina to nevie pochopiť 🤯 aký máte názor vy. Vo februári by som mala ísť na východ opäť a popravde stále si trúfam, no tie reci… 😩
Mám termín 19.3. takže som na tom podobne ako ty a ak nemám šoférovať tak mám teraz stále sedieť doma?😂 na takú dlhú trasu by som mala len problém, že by ma z toho už bolel chrbát a malá by mi vykopla žalúdok von z tela 😃 neviem čo by na tom bolo nezodpovedné, veď pôrod (bohužiaľ) netrvá 10 minút, aby si zrazu porodila v aute 😃
Normálne šoférujem, za chvíľku tiež rodím, termín mám skôr ako ty. Bezne po meste na nákupy, 2x do mesiaca k rodičom tam a späť 180km. Je to na tebe, pokiaľ sa na to citis, nič na tom nevidím. Čo je na tom nezodpovedné? Klepnúť a zraziť na ulici ta tiež môže hocikde, hocijaký dement.
Termin v marci a niekto ta ide za to dzubat? No porazilo by ma 😂 aspon vies ze sa do KE tak skoro nemusis trepat 😜
A čo chcú, aby si ležala mesiac na gauči a čakala kedy sa to spustí?? 🙈🤣 V pohode šoféruj a rob čo uznáš za vhodne.
Ja by som aj soferovala ale na to,ze v bruchu som mala sotva 2 kiloveho drobca,som mala obrovske brucho ako s trojickami. Musela som si sedadlo davat pomaly uplne dozadu a kedze som nizka a mam kratke nohy,tak som tym padom zas nedociahla na pedale.😄 nebyt tychto okolnosti tak soferujem az pokym neporodim.
V pohode. Ja som sa odviezla aj do pôrodnice sama 🙂.
Ked vladzes soferovat, tak soferuj. Kazda sme ina, kazdej vyhovuje nieco ine. Ja osobne som sa v 9.m uz len gulala, takze som nevladala nic + vysoky tlak, takze uz som nevladala soferovat.
Ked bolo treba, soferovala som,ale nie na take dlhe trasy, na to som si netrufla (nie.len soferovat ale celkovo cestovat)...ale autom do obchodu a podobne som sla aj po termine
Pokiaľ to žena zvláda fyzicky a psychicky vôbec nevidim dôvod prečo by nemohla šoférovať aj v deň pôrodu ak sa na to cíti.. aký je rozdiel v riziku byť na sedadle spolujazdca a šoférom? Žiaden, riziko je vždy.. pokial sa žena cíti dobre, tak je všetko ok..ja som sa zbytočne bála šoférovať a jediné čo som dosiahla bolo, že som sa bála nasledujúcich 5rokov.. až potom som sa odvážila.. a koľko času by som ušetrila šoférovať skor..
O pol trerej v noci som ešte šoferovala (bola som pozreť na svadbe) a o piatej ráno keď som sa postavila z postele mi odtiekla voda 🙂 termin som mala až o 5 dní 🙂
Ale bolesti som nemala, respekive slabučke. Trufla by som si aj do porodnice odšoferovať.
Ale tiež som pocula aj taky nazor že či ešte šoferujem. Je to na tebe. Ak sa na to citíš mali by to akceptovať aj ostatní. Ty sa poznaš najlepšie. Mesiac pred porodom som bežne sedela v aute a šla som kde som potrebovala.
Tak ja myslím že pôrod mala som už dva, ani jeden neprišiel ako blesk z jasného neba. Ale tak ešte začiatok mesiaca áno, neskôr už nie, bavíme sa o víkende mimo pôrodnicu. Čiže od druhej polovice 9 mesiaca by som sama mimo bydliska nešla. Ako na víkend ako píšeš
Ja som ku koncu tehotenstva nešoférovala. Narástla som do rozmerov, kedy aj moje reflexi a pohyblivosť boli značne spomalené. Keď som si sadla za volant, nevedela som sedieť v polohe ako normálne, sedačku som si nastavila pohodlne tzn pololežmo a zistila som že mám krátke ruky a nedosiahnem dobre na volant. Tak u mňa takto...
Ja mám termin o 3 týždne a šoférujem... Práveže mi to je pohodlnejšie ako sedieť vedľa, neprekvapia ma tak výmoli a koľaje na ceste 😂 dlhú trasu na vychod by som však už nedala, ani ako spolujazdec, kleslo mi bruško už dole tak sa mi zle sedí, a pri väčších otrasoch aj bolí.
Pokiaľ sa cítiš dobre, nevidím dôvod prečo neísť, pri dcérke som 7 týždňov pred pôrodom bola v Čechách, každú pol hodinu cesty síce cik pauza no inak pohoda😊 taška do pôrodnice v kufri.
Ja som chcela ísť sama do porodnice. Citila som sa na to. Po ceste som mala jemne kontrakcie. Ale niesom ma muz.
Chodila som krátke trasy ale stále, vôbec som sa nezapodievala termínom,kým som vošla do auta 😅 myslím,že neide o šoférovanie ako také ale skôr o tu diaľku ci vládzes 🙂 jasne ze nebezpečné to je, ale ako spolujazdec nie? Chapes 😉
Ľudia radi riešia čo sa ich netýka. Ja som si to odsoferovala do pôrodnice manžel sedel vedla a nikto to neriešil :D a v 7 mesiaci ke-ba-ke a nikto to neriešil je to len a len na tebe
Ja som tiež šoférovala až do pôrodu, ale je pravda, ze čím dlhšia cesta, tým mi viac tvrdlo bruško.... Ale ja som nechcela rodiť inde, v pôrodnici na druhom konci Slovenska... Resp.tazko by mi tam niekto vedel doniesť veci, co by som potrebovala, skomplikovala by som si návštevy a aj kvôli odvozu z pôrodnice by musel niekto za mnou cestovať.... Čiže ja som skôr z praktického hľadiska nešla na dlhšie cesty tak 1,5-2 mesiace pred termínom. Bývame pri Ba, cize dennodenne som šoférovala tu v okolí, občas aj 50-100km denne, ale v okoli,lebo zas to som vedela, ze stíham.
Co sa tyka rozdielu rizika šoférovať a nechať sa odviezť, tak rozdiel to je, pokiaľ by došlo k havárii, aj keď len ťuk, tak keď šoférujes, skôr narazís bruškom na volant.... Spolujazdec nie je na tom tak zle, ako šofér.. Preto sa viacerí vyjadria negatívne k šoférovaniu v taktomto štádiu tehotenstva
@lenkadenisa aj ja. Manžel sa mi smial, že sa môžem aj do pôrodnice odviezť. Ja som mala plánovaný cisársky, tak som vedela, kedy tam mám byť 😀🙂
Ani nejde o samotné šoférovanie ako o fakt, že bruško je už na volante a stačí prudké zabrzdenie a stať sa môže hocičo. Ja som sa veru šoférovaniu v tehotenstve vyhýbala. Chodila som len na kontroly k lekárom sama a raz som takto išla na kontrolu ctg tesne pred pôrodom a predo mnou sa stala “búračka” lebo nejaký nezodpovedný mláďas si to šinul križovatkou tipom dám/nedám. Ako tehotná, som si aspoň držala extra odstup od áut a cez spomínanú križovatku vždy chodím tak, že pozerám či si niekto zas nezvyšuje adrenalín. Ani si nechcem predstaviť čo sa mohlo stať, a to som šla na otočku 2 km hore dole.
Veď v pohode, ak sa cítiš. Ja som sa jazde autom (okrem.poradni), už úplne vyhýbala posledné 3 mesiace, ale to bol špecifický prípad (približne v polke tehotenstva som bola hospitalizovaná, lebo som sedela zápasová a v aute, ktoré muselo v meste prudko pribrzdiť a zostala som na pozorovaní, nebola to sranda), veľmi som sa vtedy zľakla. To ale nezmenia, že tehotná žena nesmie do auta, vôbec nie, toto bol fakt ojedinelý prípad, kedy u mňa už ten strach bol väčší, a odmietala som všetky zbytočne a nie nevyhnutne cesty, či už ako šofér a aj spolujazdec. Ale áno, prúser sa môže stať aj mimo auta, stačí sa potknut na schodoch a pod.
Ja som soseforovala aj po termíne. Pri staršej keďže ma nemal kto odviezť na poradne. Manžel bol na sluzobke v Nemecku. Mladšia sa narodila pred termínom. Ale také dlhé trasy by som nezvládla. Mala som problém sedieť hodinu v aute nie to ešte soferovat takú dlhu trasu. A ešte kamoška rodila prvú dcéru 2 dní a druhu porodila do 20 min. Mala šťastie ze práve prišla do nemocnice na poradňu keď to na ňu prislo
Soferovala som, ale trasu Ba-Ke ja ani normalne nedam 🤣 ...za mna dlha trasa, ale ked sa dobre citis, len vynimocna cesta, do porodu mesiac, tak zbytocne teraz stresovat. Mna pri 2h ceste uz strasne boleli nohy ako posaziera.
@jakubrianka brucho na volante? tak buď som mala vždy malé brucho alebo mám ďaleko sedačku, lebo teda nikdy som nemala brucho na volante 😀
Ja som sa do pôrodnice aj z nej odviezla sama... Mne to problém nerobilo, ale suseda už od nejakého cca 6 mesiaca vôbec nesoferovala, necítila sa komfortne pri tom, ale ja som behala kade tade, nerobili mi problém ani niekoľko hodinové túry, ale každý podla svojich možností a hlavne treba myslieť na malé a nesekat macher ku a potom nariekať, keď sa niečo stane
@lenkadenisa akože nie doslovne ;) ale veľa tomu nechýbalo :D.
@btus ved ja tak isto...preto ma tato odpoved gynekologa dost prekvapila 🙂
@ninka123 no to ano. Ja som tiez soferovala...preto.ma ta odpoved prekvapila 🙂
Ja by som už nešla takú dlhú trasu. Reflexy sú pomalšie, môžeš dostať kŕč do nohy, môže ti prísť zle, môže sa ti dieťa začať otáčať, môže ti začať tvrdnúť bruško, nemusí byť vôbec bábätku dobre, ak budeš dlho sedieť a budeš tlačiť na tepny.... Za pár hodín sa môže udiať čokoľvek.
Ja som šoférovala poslednýkrát 2 týždne pred pôrodom 100km a cítila som sa úplne fit, takže som si neuvedomovala tiež a jedným uchom dnu, druhým von.
Pri druhom tehu, už mi gynekológ dvíhal varovný prst snáď v 7m, prečo chodím na poradne sama( PO - KE, čo je fakt krátka trasa) aj na odbery a to som mala ukážkové celé tehu.
Nepokusaj 🍀

Je pravda, že je to dlhá trasa, ale ak si s tým ty v pohode, tak nevidím dôvod prečo nie. Aj keby Ťa to neviem ako chytilo a bola by si sama, tak si môžeš zavolať sanitku. Ale to už je extrémne dramatický prípad. V dnešnej dobe, kedy máme všetko všade a hneď, by som sa ozaj nebála.
Ja som jazdila celé tehotenstvo, do práce, muža a kamarátov som vozievala domov, keď sme boli posedieť a z osláv, aj ďaleké trasy som jazdila kvôli práci a aj sama, odviezla som sa aj do nemocnice aj keď ma hospitalizovali v 38tt a aj keď som išla rodiť. Akože príde mi to 100x lepšie ako ísť pešo alebo taxíkom alebo mhd.