icon

Je váha dieťaťa v 37. týždni + 5 dní v poriadku?

harvanovam19
19. sep 2025

Ahojte baby v čera som bola na pasi a tam mi doktor vážil malú tak mi povedal že má len 2207kg som v 37+5 .... týždni je to v poriadku povedal že bude drobná normálne mám stoho mišlienky a bojím sa prosím poraďte mi už sa mi to kráti čiže neviem čo ako ďalej

domka222
19. sep 2025

2207 kg?🤔🤭 merania sú len orientačné, kľudne tam môže byť +500g

harvanovam19
autor
19. sep 2025
@domka222

2207 kg?🤔🤭 merania sú len orientačné, kľudne tam môže byť +500g

@domka222 no neviem tu keď som bola naposledy u môjho ginekologa tak mi povedal že má 2300kg tak ja už nechápem bojím sa aby nebola malinká

nikoleta999
19. sep 2025

Mne Grochal v 30 tom týždni povedal, že to bude taký maličky drobček, nakoľko mal 1250g aj to +- ja brucho nikde, na čo reagoval zhrozene, že o 2 mesiace rodím a kde mám brucho a že je tam poskladaný ako motor v japonskom aute :D Nakoniec zo syna bol skoro 4 kg valibuk a mala som pocit, že rodím malého sloníka :D tie údaje sú naozaj veľmi orientačne ...

leona45
19. sep 2025

@harvanovam19 ja som takuto vahu mala v 35 tt

ivik4
19. sep 2025

Ved co panikaris pre boha 🙄
Tie vahy su len orientacne, ja som mala rano sono kde mi povedali istu vahu a na obed v ten isty den som akutne cisarskym porodila a vahovy rozdiel bol 400g.
A co keby bolo dieta drobne ? Sa strasne bojite vsetkeho niektore uz ozaj.
Mnoho z nas sme boli maly novorodenci a tu sme

monro
19. sep 2025
@nikoleta999

Mne Grochal v 30 tom týždni povedal, že to bude taký maličky drobček, nakoľko mal 1250g aj to +- ja brucho nikde, na čo reagoval zhrozene, že o 2 mesiace rodím a kde mám brucho a že je tam poskladaný ako motor v japonskom aute :D Nakoniec zo syna bol skoro 4 kg valibuk a mala som pocit, že rodím malého sloníka :D tie údaje sú naozaj veľmi orientačne ...

@nikoleta999 prepáč, ale predsa toto nemôžeš porovnávať...autorka je už v 38. týždni...hmotnosť Tvojho bábätka bola na ten týždeň primeraná. Toto bábätko vyzerá menšie, ale treba rátať aj s odchýlkou. Pre autorku...ja mám obe deti narodené s nižšou pôrodnou hmotnosťou a všetko bolo a je OK. Netreba panikáriť.

deedol
19. sep 2025

no za dva tyzdne este moze pribrat, a aj keby nie, mozno bude drobna. nie kazde dieta ma 3,5 kg. moj syn sa narodil 37+4 a mal 3kg, a to je chlapec. pokial nepovedali, ze zaostava v raste (nie vo vahe, ale co sa tyka cm - meraju sa dlzky roznych kosti a velkost hlavy), tak je vsetko ok.

januska12323
19. sep 2025

Tieto merania sú len orientačné a keby aj nie 2,2 kila je v pohode váha.

anonym_593d2f
19. sep 2025

@harvanovam19 za prve tie merania su orientacne a vacsinou hluposti, za druhe ak je malinke tak co urobis? Neporodis ho? Vykrmis ho este? Ved sa aj zamysli predtym ako sa pytas hluposti cudzich zien, ktorych odpovede nic nezmenia na tom ake babatko sa ti narodi. Uvazuj a nestresuj.

radacak
19. sep 2025

@harvanovam19 môže byť proste menšie
Moja prvá sa narodila s 2600 g na termín v podstate..v pôrodnici mali ,, blbé,,reči že mám malé brucho
Druhá dcérka to isté ,v 36 TT ma dokonca hospitalizovali po prvej poradní v nemocnici s tým že je malá a že má menšie bruško
Nasadili mi magneziove infúzie ,fraxiparin (ten som pichala až do pôrodu)
Malá sa narodila o mesiac neskôr s 3065 g
Ja mám proste malé deti ..ale oni to vonku na svete všetko krásne dobehli

Ak bude aj mensie vonku všetko krásne dobehne
My sme to s manželom hneď vraveli že bude proste malá ako aj prvá a že dobehneme keď ma primár vyplasil..bali sme sa a tak aj bolo 7 mesačná mala takmer 10 kg a prvá tiez bola riadna ,, Bambuľka,,

sajmonka_1216
19. sep 2025

Je to síce len orientačné, ale moja dr. pred pôrodom to odhadla takmer úplne presne, sekla sa o 70g. Mala mať 3700 a mala 3770.. a inak.. no a čo, že má menej? Hlavne, že je zdravé a je všetko ako má byť.

tinky2552
19. sep 2025

Ja mam tp o 2 týždne, som dnes 38+0 a moja malá mala min piatok vahu 3200 a môže to byt kludne odchylka, neriešim to, je to orientačné info pre lekara. Znama rodila minulu sobotu na termin a jej malá mala 2700. Nepíšeš akej postavy ste vy s mužom, to tiež zvykne zavážiť. Nestresuj kvoli vahe 🤦‍♀️ keby bolo niečo zle lekar by riešil

anonym_aaad0b
19. sep 2025

A ty s partnerom ste ako vysoký?záleží aj od genetiky

diewcatqoo
19. sep 2025

Urcite by som sa kvoli tomu nestresovala. U oboch deti sa mi tesne pred porodom sekli takmer o kilo. Ked je vsetko ostatne v poriadku, tak tymito odhadmi sa fakt netrap.

deti95060810
19. sep 2025

bežne sa rodia deti s váhou 2,5 kg. nie je to nič výnimočné.
a to čo nameria lekár ber s istou rezervou. 😉
kaderníčka mi rozprávala ako kolegyňa porodila v 24 tt. tak aké bábo bolo malinké a všetko je po roku ok? tvoje s váhou 2,5 kg v pohode prežije.

harvanovam19
autor
19. sep 2025
@tinky2552

Ja mam tp o 2 týždne, som dnes 38+0 a moja malá mala min piatok vahu 3200 a môže to byt kludne odchylka, neriešim to, je to orientačné info pre lekara. Znama rodila minulu sobotu na termin a jej malá mala 2700. Nepíšeš akej postavy ste vy s mužom, to tiež zvykne zavážiť. Nestresuj kvoli vahe 🤦‍♀️ keby bolo niečo zle lekar by riešil

@tinky2552 mám výšku 151cm a muž má 160cm mám malé bruško

terry658
19. sep 2025
@harvanovam19

@harvanovam19 ak ste ako rodičia obaja menší tak netreba až tak stresovať. Aj bábo bude menšie.
Mne tiež doktor v deň pôrodu povedal k 500g menšiu váhu ako dieťa malo. Tie merania nie sú 100%. A nie každé dieťa musí mať 3 kg.

ivik4
19. sep 2025

Vsak ste uplne drobny obaja tak ake velke dieta si cakala

anonym_7021fe
19. sep 2025

@harvanovam19 To sú len orientačné. Poznám osobne XY mamičiek čo im povedali buď málo a nakoniec dieťa valibuk,alebo opačne. Mne povedal v 37tt ze má už 3kg a nakoniec mal 3100 g v 38tt

tinky2552
19. sep 2025
@harvanovam19

@harvanovam19 noo, tu je pes zakopaný, babatko nemá mať teda po kom sklony k tomu byt velke, i ked by sa mohlo stat ale u vas to teda neplatí

nikoleta999
20. sep 2025
@monro

@nikoleta999 prepáč, ale predsa toto nemôžeš porovnávať...autorka je už v 38. týždni...hmotnosť Tvojho bábätka bola na ten týždeň primeraná. Toto bábätko vyzerá menšie, ale treba rátať aj s odchýlkou. Pre autorku...ja mám obe deti narodené s nižšou pôrodnou hmotnosťou a všetko bolo a je OK. Netreba panikáriť.

@monro Pár dni pred pôrodom mi vážili syna a po pôrode mal presne o 500g viac ! čiže so mnou sa to tiahlo už od toho 30 tt ....

allexa88
21. sep 2025

@harvanovam19 kľud ,mne sa dcérka narodila sekciou po ukončenom 38 týždni s váhou 2590 g ,bola drobná ako bábika,po narodení všetko krásne dohnala
A áno tie merania sú orientačné ako píšu dámy,pokiaľ sú prietoky ok tak nieje čo riešiť