icon

Kedy vysadiť magnézium?

lenocka_lm279
22. aug 2014

Chcela by som radu, bola som u lekára teraz 19, ale nic mi nespominal o tom zeby som mala už skončit s uživanim magnezia a pritom som uz v 36 tt. Na dalsiu poradnu ideme teraz v pondelok 25. myslite ze mam pockat a opytat sa ho? Alebo mam s uzivanim prestat uz teraz lebo som citala ze to spomaluje kontrakcie..... tak vobec neviem co robit.... a pritom hlienova zatka nam uz odisla 17 a ja nemam stale nejake velke konakcie mozno tak 5 krat do dna... dakujem za pomoc

safranca15
22. aug 2014

Ja som brala od 18tt do konca 37tt

lenocka_lm279
autor
22. aug 2014

@safranca15 a potom ti doki povedal ze ma vysadit.....lebo ja to mam preto ze som nemohla v noci spat lebo som aj 5 krat za noc dostala krce do nohy a bojim sa ze ked ho vysadim tak nebudem moct vobec spat .... tak neviem ci pockat na poradnu alebo ako....

marbalulka
22. aug 2014

@lenocka_lm279 zvykne sa az v 37tt, kym sa vytrati z tela, trva to zevraj 2-3tyzdne

imanuel
22. aug 2014

Brala som v tehotenstve veľké množstvo, denne až 4-6 tabliet, v 36 týždni som začala na odporúčanie lekára POSTUPNE znižovať dávky. Vraj aby som aj porodila. 🙂 Neboj, lekár ti dá inštrukcie. 🙂

trgypadl
22. aug 2014

@lenocka_lm279 mg v tabletkovej forme mozes uzivat az do konca tehotenstva...ak sa porod zacne rozbiehat ,tak to tbl mg nazabrzdi

lenocka_lm279
autor
22. aug 2014

dakujem dievcence za radu ale pre istotu sa ho to opytam ked pojdem v pondelok do poradne....

kakika007
22. aug 2014

@lenocka_lm279 ja som pri druhom tehu užívala tiež veľké množstvá, jednak mi tvrdlo brucho aj niekoľkokrát denne a pomerne intenzívne už od 6.mesiaca a mávala som aj silné kŕče do nôh, hlavne v noci, užívala som ešte aj v deň pôrodu, keďže som netušila, že už budem rodiť v ten deň (malá sa vypýtala o 3 týždne skôr) a žiadne problémy, že by mi to spomalilo kontrakcie alebo čo sa rozpráva.....

lenocka_lm279
autor
22. aug 2014

@kakika007 tak to som naozaj rada lebo vies mne uz aj hlienova zatka odisla pred par dnami a stale nic... tak preto som si citala nejake clanky a toto sa tam pisalo ze to spomaluje prichod kontrakcii tak preto s pytam...

kakika007
22. aug 2014

@lenocka_lm279 mne tiež nejako tri týdne pred pôrodom (6 týždňov pred termínom) odišla zátka, magnezko som brala a v ohode, žiadny problém. dokonca druhý pôrod išiel nejak rýchlejšie ako ten prvý. Ale ak chceš mať istotu, tak sa na to radšej v pondelok spýtaj doktora

safranca15
22. aug 2014

@lenocka_lm279 ja som hi mala koli tvrdnutiu brucha tak sa spytaj doktora alebo to dkus vysadit a ked ti budu krce objavovat sa tak si ho daj a ked sa neobjavia tak uz si ho nedavaj

lenocka_lm279
autor
22. aug 2014

hej hej spytam sa ho co mi na to povie a uvidim dakujem vam vsetkym za pomoc velmi si to vazim 🙂 🙂 🙂

superholka77
24. máj 2021

@lenocka_lm279 dobrý večer môžem sa opýtať ci ste nakoniec brala magnézium až do pôrodu alebo ste ho vyradila dostavili sa vám krce do noh ešte po vyradeni? Mam podobný problém a tiež v noci krce aj 5x za noc ze ma potom celé lytko boli týždeň a bojím sa aby som pri pôrode nemala kŕč hehe ale zas aby mi to magnézium neposunulo pôrod niekto tvrdí že bral a ešte skôr porodí niekto zas prenáša. Ja neviem...

lenocka_lm279
autor
26. máj 2021

@superholka77 ahoj brala som ho do 38 TT potom mi už kázal doktor vysadiť a pôrod som mala skvelý ale rodila som tri dni po termíne

superholka77
26. máj 2021

@lenocka_lm279 aha takže ja sa snažím si dat už len 1x za týždeň pred tým som mala kazdy deň lebo aby zas telo nemalo nejaký šok alebo bábo ze zrazu nič.... mali ste skvelý pôrod super mali ste prvý ci druhý pôrod? Ak druhý aký ste mali prvý tiež skvelý? Ja mam druhý pred sebou prvý trval celý deň už som bola unavená vysilena ale dala som to a len 3 stehy kozmetické teraz som zvedavá aj mam už stres. Ja som prvý prenasala týždeň tiež po termíne teraz neviem hovoria ze druhý niekedy je aj skôr keď človek už má jedno už má viac aj starosti povinnosti to jedno už dá zabrať hehe...

lenocka_lm279
autor
28. máj 2021

@superholka77 Toto bol môj druhý pôrod prvý som mala tiež super pri prvom mi odtiekla voda o polnoci sme šli do pôrodnice a mala sa narodila o 4 55 ráno a druhy pôrod som mala ešte rýchlejší prišla som do pôrodnice o 22 00 už som bola na 8 cm otvorená vodu mi pichli na sále a malý sa narodil 00:11 pre mňa boli obidva pôrody krásne a neskutočný zážitok ❤️❤️❤️ no ja som si dávala do 38 TT a potom som nárazovo prestala s tým magnézium pri pôrode som nemala našťastie žiadne kŕče ani nič ale ja som sa kým som šla rodiť prechádzala po sále pri oboch pôrodoch ja som nemohla ležať vôbec

superholka77
28. máj 2021

@lenocka_lm279 ďakujem za odpoveď, ešte sa opýtam do 38tt ste brali každý deň to magnézium áno? A potom ste nárazovo prestala a v pohode. A išla ste na termín ci skôr alebo po termíne rodiť? To Vám závidím taky rýchli pôrod jeden aj druhý ja som prvý mala pred 6 rokmi tehotenstvo super ine ako teraz nič ma nebolelo ani krce ani chrbát dýchať som vládala všetko rodila som 6dni po termíne deň a pol vyvolavacky a trvalo mi od kedy ma poslali už na sálu 10hodin kým som porodila plus do žily oxytocin čiže bolesti vkuse nič som nejedla tak mi dali glukózu do krvi až mam energiu a dala som to ešte večer o 21 sa syn narodil ale teraz druhé babo dcérku hovoria ze nemusí byť rovnaký pôrod môže byť rýchlejší ale nezazila som ísť z domu tak neviem ci to dobre odhadnem vy ste dobre išla ze prišla do nemocnice a bola ste na 8cm kks super ja mam porodnicu tak 40min z domu takže uvidíme. Tento krát by som bola rada keby to ide spontánne samo bez vyvolavaciek umelo... dúfam.ze krce nedostanem do tých lytok a ze ma nesekne v chrbte lebo ma chrbát bolieva 🙂 inak tiež pri prvom pôrode som stále chodila hore dole nedokázala som tiež sedieť ani ležať keď ma išli pozrieť na kozu to bolo ťažké vydržať ležať co najlepšie mi bolo chodiť a byť v sprche 🙂🙂🙂

radorendez
1. jún 2021

Ja som brala magnezium az do porodu a v pohode. Mavala som silne krce v lytkach, musela som brat velke davky. Vobec mi to kontrakcie neznizilo. Mala som ich kazde 2 minuty pocas 12 hodin, kym prisla mala na svet. Nechcelo sa jej. Ak mozem odporucit, vela kracajte. Mne to sestricka na vzdycharni zakazala a ja ako prvorodicka som posluchla. Tentokrat budem mudrejsia. Potom som 4 hodiny doslova pochodovala po porodnej sale, aby sa mala dostala nizsie do porodnych ciest. Unavena, ubolena, som zaspavala po stojacky.

superholka77
1. jún 2021

@radorendez ja som rodila 12 hodín a magnézium som nebrala ako prvorodicka tiež som večer zaspavala už co som bola hotová a myslela ze to už ani neskončí a presne mi povedali ze už otvorená som ale dieťatko není v tom kanáli ešte v tých cestách tak ďalšia hodina kým sa tam dalo a to Vám poviem to chodenie to asi neovplyvní lebo ja som od začiatku od rána chodila hore dole celú dobu kým som neporodila aj v sprche stala som aj hopkala na lopte tak uvidíme teraz druhý krát mam rodiť som 38tt mam viac pohybu už domácnosť dieťa atď dá zabrať ale ako mňa boli rozkrok akoby ma nakopali ledva panvu dvihnem z gauča to.som ako.prvorodicka nemala napríklad.

radorendez
23. nov 2021

@superholka77 pri druhej dcere ma tiez bolela panva a rozkrok. Pri prvom tehotenstve som to nemala, kedze mala sa ulozila viac hore. Doktori povedali, ze bolesti su tiazou dietata. Cele druhe tehotenstvo bola dcerka ulozena celkom dole a ja som sa nevladala ohnut. Vstat z postele bol olympijsky vykon. Pri porode som sa neotvarala, napriek tomu do mna napichali 4 vyvolavacky. Ked ma posadili na fitloptu, citila som, akoby mi nieco v vpravom boku prasklo. Mala som akutny cisarsky, lebo malej zacal prilis lietat tep. Bolest v rozkroku neprestala ani po porode. Po cisarskom sa dvihas do boku a ja som revala od bolesti. Rana ma vobec nebolela, ale v rozkroku a pravy bok (tam, kde mi to akoby ruplo). Som 4 mesiace po porode. Bolest vystreluje do praveho bedroveho klbu a poriadne sa neviem vyspat. Kazdy hovori, ze to sa upravi. Ale nic sa nezlepsilo. Doktori, co by ma vysetrili, kvoli korone neordinuju, tak cakam na leto, ked sa to uvolni. Mam podozrenie, ze to bude bedrova lordoza. Ale to su len moje dohady, co som si nasla na nete. V kazdom pripade, ak ta to bude boliet aj mesiac po porode, nedaj sa odbit a ries to. Nie je to nic prijemne.