icon

Koľko ste nacvičili s Aniballom?

miskamichalka
7. sep 2020

Ahojte. Zaujima ma kolko staci na nacvicenie aby som sa nedotrhala? Som teraz na konci 38tt. a nacvicenych 28,6cm, no stale na konci zakrvacam :( som z tej krvi zufala... Viem, ze kazda zena je ina, kazdy porod je iny ale taka norma na uspesnost nenatrhnutia? Dakujem

Strana
z2
extempore
8. sep 2020

@mama_veronika no dobre, takže poporiadku. Pýtala som sa na to niekoľkých lekárov - každý jeden sa vyjadril, že anibal je komerčná hovadina. Svalstvo vagíny sa mi pôrode správa úplne inak ako v normálnom stave. Kontrakcie spôsobujú, že svalovina sa rozťahuje a prispôsobuje. Pružnosť hrádze vieš do istej miery ovplycvniť masážou, ale ak sa máš potrhať, tak sa prosto potrháš. A to, že na to dáš kondóm infekcii úplne nezabráni. Jedna moja známa lekárka, s ktorou som spolupracovala na jednom projekte mi dokonca povedala, že keď robila ako lekárka na RZP tak ich volali k prípadu, že tehotná žena dosť krváca. Vezú ju do nemocnice s tým, že jej rupla maternica alebo placenta a prišlo sa na to, že krvácala z vagíny lebo sa poranila pri cvičení s balonikom.

kataka10
8. sep 2020

@extempore nie kedysi sa pri porodoch "iba" vo velkom umieralo. Ale ak sa ti taka doba pacila, kludne sa tam vrat. Este pred tym si ale laskavo vypni internet. Ja si budem nadalej uzivat vymozenosti dnesnej doby. 😉

mama_veronika
8. sep 2020

@kataka10 Takto by sme hodiny mohli diskutovať aj o epidurale, že? 🙄🤦‍♀️

kataka10
8. sep 2020

@mama_veronika veru mohli, lebo ako vidim, tak podla niektorych zien som vlastne ani nerodila, kedze som to dala bez nastrihu a s epiduralom.

mama_veronika
8. sep 2020

@kataka10 Podobne. Takto by sme mohli diskutovať o EPI a o vedľajších účinkoch o ktorých sa "mlčí".

miskamichalka
autor
8. sep 2020

Fiha, tu je burliva diskusia. Tak ja len tolko. Moja primarka mi odporucala uzivat balonik. Hovorila, ze za jej 25 rocnu prax zeny ktore nabada cvicit s balonikom sa natrhavaju o 80% menej ako v dobe, ked o baloniku ani ona nevedela a zenam ho neodporucala. Myslim si, ze jeho uzivanie ma cosi do seba. Aj ja ho sterilizujem pred kazdym pouzitim a uzivam aj kondom. Apropo : muzovi penis nesterilizujem a este mi infekciu nezaviedol 🙂
Preco zit ako zeny pred tisic rokmi a nedopomoct si k lahsiemu a menej narocnemu porodu ak sa to da? 🙂

natasha1988
8. sep 2020

Mne pomohol pri prvom porode velmi. Mala som nacvicenych 26cm. Bez natrhnutia a nastrihu a dcerka mala 3700g. Porodnicka, moja gynekologickami povedala, ze je to rozdiel u tych rodiciek co cvicia, a čo nie, ona to podporuje.

s_a
10. sep 2020

@extempore to čo je za argument, že keď niečo bolo nejak tisícky rokov, tak teraz v dnešnej dobe, si človek za to nemôže určité veci uľahčiť? tisícky rokov nebola ani napríklad žiadna zubná starostlivosť a boľavé zuby hneď trhali špinavými kliešťami bez umŕtvenia... to neznamená, že to musíme praktizovať aj teraz... je to každého vec, na čo míňa svoje peniaze..

eja3332
8. jan 2021

@extempore nemáte správne informácie tak sa nevyjadrujte..... Aj primitívne africké kmene používajú prípravky na cvičenie už desiatky rokov skôr ako existoval aniball či epino. Na základe ich skúsenosti sú tieto pomôcky na cvičenie vyvinuté. Ak ste nevzdelana v danej téme nekomentujte

kikashenka
15. dec 2021

Baby a kolko stlaceni na aniballe je kolko cm? Ja sm dnes zacala tak sm sla 5stlaceni.

Navod pise ze 10stlaceni je 25cm

Viete niekto tie cisielka? Snazim sa to vygooglit ale nic🙂

scorpionflower1
16. dec 2021

@miskamichalka ja som dala 30, tiez som bola vdaka tomu bez natrhnutia a sitia, ale 28.5 je v pohode. Mne porodnicka vravela, ze nemusis dat tych 30 a aj tak to velmi pomoze.

scorpionflower1
16. dec 2021

@extempore ano, deti sa rodili vzdy, akurat, ze zeny boli natrhnute az po zadok, ale vsak co...Aniball odporucaju aj lekari, mne ho odporucali dve gynekologicky v Kochu a vdaka nemu som nemala ani steh, tak isto mamina, co lezala so mnou v porodnici. Tvoj argument je ako "kedysi ludia zili v jaskyniach a prezili to"...jaj tak ty si videla jednu v pôrodnici...aha, tak to by vsetky mali Aniball zahodit do rieky, lebo nepomaha....ja neviem na co sem vôbec pises, ked s tym nemas ziadne skusenosti.

Strana
z2