icon

Kontroly po 33. týždni tehotenstva. Čo očakávať?

19. júl 2026

Dievcata, prosim ake kontroly nas cakaju po 33.tyzdni? Chodi sa na poradne aj do porodnice, aj k obvodnemu gynekologovi? Co sa este tieto posledne tyzdne sleduje (viem o streptokokovi). Dakujem vam!

anonym_bdec73
19. júl 2026

Do 35 som mala vzdy bezne u mojej, od 36 sa vacsinou chodi uz do nemocnice, 1x do tyzdna. Toto su urcite zauzivane aktualne postupy u nas ALE mozu sa niekde samozrejme aj lisit vzhladom na pracovisko (alebo matku, ak niektore odmieta a nechodi 😃).

niki35
19. júl 2026

Ja budem mať poslednú poradňu akurát na konci 35 týždňa, bude sa robiť test na streptokoka lebo treba si výsledok z toho vziať už potom do nemocnice no a potom už len do nemocnice od 36tt chodiť.
Tie posledné týždne teraz sa u gynekológa sleduje klasika ako sa má bábätko, nič iné až na toho streptokoka na poslednej poradni. Jedine že u iných lekárov sa robia aj nejaké iné vyšetrenia o ktorých neviem . Tiež som teraz 33tt

autor
19. júl 2026

Dakujem krasne za rady🙏 U gynekologicky som sa totiz viac nedozvedela zatial a otazky "co dalej" ju nejak obtazuju, vela sa nedozviem ani o dietatku🙈 Mna uz troska chytaju stresiky a respekt pred porodom... tiez to tak mate?🙏

niki35
20. júl 2026
@anonym_autor

Dakujem krasne za rady🙏 U gynekologicky som sa totiz viac nedozvedela zatial a otazky "co dalej" ju nejak obtazuju, vela sa nedozviem ani o dietatku🙈 Mna uz troska chytaju stresiky a respekt pred porodom... tiez to tak mate?🙏

@anonym_autor zatiaľ nestresujem lebo neviem do čoho idem keďže je to moja prvá skúsenosť 😀 a spolieham sa na epidural keby niečo
Ty máš termín v septembri?

anonym_ad95fa
20. júl 2026

U nas posledna navsteva je 34-35tt u gyn, potom az do porodu od 36tt len v nemocnici kazdy tyzden. Ale kazda nemocnica to moze mat inak

autor
20. júl 2026
@niki35

@anonym_autor zatiaľ nestresujem lebo neviem do čoho idem keďže je to moja prvá skúsenosť 😀 a spolieham sa na epidural keby niečo
Ty máš termín v septembri?

@niki35 ano, teda mala by som, snazime sa babo co najdlhsie udrzat v brusku, lebo mi hrozi predcasny porod. Som sice vdacna za kazdy den, co je este tam, no zaroven sa trocha obavam, co bude, ked pojde von🙈 Tiez prva skusenost, tak o to vacsi respekt, ale snad to zvladneme. Ako sa inak citis? Uz si si vybrala porodnicu?☺️

niki35
Včera o 14:37
@anonym_autor

@niki35 ano, teda mala by som, snazime sa babo co najdlhsie udrzat v brusku, lebo mi hrozi predcasny porod. Som sice vdacna za kazdy den, co je este tam, no zaroven sa trocha obavam, co bude, ked pojde von🙈 Tiez prva skusenost, tak o to vacsi respekt, ale snad to zvladneme. Ako sa inak citis? Uz si si vybrala porodnicu?☺️

@anonym_autor nemáme na výber, musíme to zvládnuť 😀 cítim sa zatiaľ ešte fajn ale už to asi bude teraz ťažšie. Niektoré dni sa cítim už nekomfortne, aj v posteli keď sa chcem otočiť na druhú stranu tak musím podať výkon.
Ja pôjdem do Agel v Šaci - Košice. Ty? 🙂