icon

Kontroly po 33. týždni tehotenstva. Čo očakávať?

19. júl 2026

Dievcata, prosim ake kontroly nas cakaju po 33.tyzdni? Chodi sa na poradne aj do porodnice, aj k obvodnemu gynekologovi? Co sa este tieto posledne tyzdne sleduje (viem o streptokokovi). Dakujem vam!

anonym_bdec73
19. júl 2026

Do 35 som mala vzdy bezne u mojej, od 36 sa vacsinou chodi uz do nemocnice, 1x do tyzdna. Toto su urcite zauzivane aktualne postupy u nas ALE mozu sa niekde samozrejme aj lisit vzhladom na pracovisko (alebo matku, ak niektore odmieta a nechodi 😃).

niki35
19. júl 2026

Ja budem mať poslednú poradňu akurát na konci 35 týždňa, bude sa robiť test na streptokoka lebo treba si výsledok z toho vziať už potom do nemocnice no a potom už len do nemocnice od 36tt chodiť.
Tie posledné týždne teraz sa u gynekológa sleduje klasika ako sa má bábätko, nič iné až na toho streptokoka na poslednej poradni. Jedine že u iných lekárov sa robia aj nejaké iné vyšetrenia o ktorých neviem . Tiež som teraz 33tt

autor
19. júl 2026

Dakujem krasne za rady🙏 U gynekologicky som sa totiz viac nedozvedela zatial a otazky "co dalej" ju nejak obtazuju, vela sa nedozviem ani o dietatku🙈 Mna uz troska chytaju stresiky a respekt pred porodom... tiez to tak mate?🙏

niki35
20. júl 2026
@anonym_autor

Dakujem krasne za rady🙏 U gynekologicky som sa totiz viac nedozvedela zatial a otazky "co dalej" ju nejak obtazuju, vela sa nedozviem ani o dietatku🙈 Mna uz troska chytaju stresiky a respekt pred porodom... tiez to tak mate?🙏

@anonym_autor zatiaľ nestresujem lebo neviem do čoho idem keďže je to moja prvá skúsenosť 😀 a spolieham sa na epidural keby niečo
Ty máš termín v septembri?

anonym_ad95fa
20. júl 2026

U nas posledna navsteva je 34-35tt u gyn, potom az do porodu od 36tt len v nemocnici kazdy tyzden. Ale kazda nemocnica to moze mat inak

autor
20. júl 2026
@niki35

@anonym_autor zatiaľ nestresujem lebo neviem do čoho idem keďže je to moja prvá skúsenosť 😀 a spolieham sa na epidural keby niečo
Ty máš termín v septembri?

@niki35 ano, teda mala by som, snazime sa babo co najdlhsie udrzat v brusku, lebo mi hrozi predcasny porod. Som sice vdacna za kazdy den, co je este tam, no zaroven sa trocha obavam, co bude, ked pojde von🙈 Tiez prva skusenost, tak o to vacsi respekt, ale snad to zvladneme. Ako sa inak citis? Uz si si vybrala porodnicu?☺️

niki35
21. júl 2026
@anonym_autor

@niki35 ano, teda mala by som, snazime sa babo co najdlhsie udrzat v brusku, lebo mi hrozi predcasny porod. Som sice vdacna za kazdy den, co je este tam, no zaroven sa trocha obavam, co bude, ked pojde von🙈 Tiez prva skusenost, tak o to vacsi respekt, ale snad to zvladneme. Ako sa inak citis? Uz si si vybrala porodnicu?☺️

@anonym_autor nemáme na výber, musíme to zvládnuť 😀 cítim sa zatiaľ ešte fajn ale už to asi bude teraz ťažšie. Niektoré dni sa cítim už nekomfortne, aj v posteli keď sa chcem otočiť na druhú stranu tak musím podať výkon.
Ja pôjdem do Agel v Šaci - Košice. Ty? 🙂

anonym_3c9f1b
26. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Môžem sa opýtať, prečo vám hrozí predčasný pôrod?

anonym_3c9f1b
26. júl 2026

@anonym_autor Ja idem najbližšie ku svojmu gynekológovi v 34+1 tt, ale vôbec nespomínal, že by to mala byť posledná kontrola. 🤔 Alebo sa to bežne vopred nehovorí? 😅 O týždeň neskôr idem do pôrodnice dohodnúť sa s primárom na ďalšom postupe. Myslíte, že odvtedy už budem chodiť na kontroly každý týždeň? Alebo sa to líši podľa nemocnice? Aj ja idem rodiť do nemocnice AGEL.

autor
26. júl 2026
@anonym_3c9f1b

@anonym_autor Môžem sa opýtať, prečo vám hrozí predčasný pôrod?

@anonym_3c9f1b dobry den, samozrejme, ale viacmenej ziadne blizsie info nemam (uprimne celkovo mam pocit, ze dozvediet sa nieco viac v ambulancii, je umenie😖) - mala som bolesti, skratil sa mi krcok a dietatko uz bolo v klenbach. Uzivam progesteron a lieky na uvolnenie stahov maternice. Mam aj tehotensku cukrovku, tak mozno aj ta dopomohla...🫪

autor
26. júl 2026
@anonym_3c9f1b

@anonym_autor Ja idem najbližšie ku svojmu gynekológovi v 34+1 tt, ale vôbec nespomínal, že by to mala byť posledná kontrola. 🤔 Alebo sa to bežne vopred nehovorí? 😅 O týždeň neskôr idem do pôrodnice dohodnúť sa s primárom na ďalšom postupe. Myslíte, že odvtedy už budem chodiť na kontroly každý týždeň? Alebo sa to líši podľa nemocnice? Aj ja idem rodiť do nemocnice AGEL.

@anonym_3c9f1b ani ja som u obvodneho lekara nedostala info, dokedy chodim k nemu a co bude nasledovat, ale tento tyzden mam poradnu v 34tt, tak snad sa dozviem viac🙈

niki35
27. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_3c9f1b ani ja som u obvodneho lekara nedostala info, dokedy chodim k nemu a co bude nasledovat, ale tento tyzden mam poradnu v 34tt, tak snad sa dozviem viac🙈

@anonym_autor od 36-37tt už bude treba chodiť do nemocnice. Možno na najbližšej poradni ti to povie. Ešte ti bude predtým musieť urobiť test na streptokoka