icon

Má Hamiltonov hmat v 38 týždni účinok?

marienka767
21. jún 2026

Ahojte, dnes mi porodnicka urobila hamiltona ( na moje poziadanie, dohodli sme sa) som na volny prst , vobec ma to nebolelo ani som to necitila, len sa vyjadrila, ze to bol taky onicom hamilton, kedze uz mi nemala ake plodove obaly oddelovat- ze uz boli akoby oddelene . Stretli ste sa s tym niekto? bude to mat efekt ci uz to mam akoze tam tak načate? som tretorodicka. Prvy som mala vyvolany, druhy spontanny na termin a tento treti by som mala rada trosku skor z krku😂 viem, ze babatko vie , kedy sa ma narodit, ale prekvapilo ma to, ze takto sa vyjadrila . Trosku mi tvrdlo brucho a spinim inak nic …
hrdlo mam nejak 2cm a krcok na volny prst😏verim, ze sa to spusti
pri druhom porode mi po hamiltonovi za den odisla zatka a do 48h slm mala porodene, ukazkovy bezbolestny porod❤️

anonym_0e8bbc
21. jún 2026

@marienka767 ja som si tiez vypytala ale ja som uz mala vyssi tyzden a chcela som sa vyhnut vyvolavanii tak som poziadala na poslednu chvilu svoju gynekologicku, aj mi zacali mierne kontrakcie potom vsak ustali, vecer sme este mali s muzom avoje chvile a o par hodin sa to spustilo..mne to pomohlo. Inak predtym som skusala kadeco

anonym_0e8bbc
21. jún 2026

@marienka767 aby som upresnila isla som k nej s tym cestou od poradne v nemocnici, kde mi povedali ze mam rano prist na vyvolanie 😅cize som sa tomu vyhla len tak tak kedze to prislo v noci..na poslednu chvilu, bola to moja posledná možnosť 😅

marienka767
autor
21. jún 2026
@anonym_0e8bbc

@marienka767 aby som upresnila isla som k nej s tym cestou od poradne v nemocnici, kde mi povedali ze mam rano prist na vyvolanie 😅cize som sa tomu vyhla len tak tak kedze to prislo v noci..na poslednu chvilu, bola to moja posledná možnosť 😅

@anonym_0e8bbc no to je paradne, lebo ja si to napr viem proovnat, za mna vyvolavany porod je najhorsia bolest.. tento spontanny bol uzasny! takze urcite to spravi vela a predsa Hamilton nie je medicinsky zasah

anonym_0e8bbc
21. jún 2026
@marienka767

@anonym_0e8bbc no to je paradne, lebo ja si to napr viem proovnat, za mna vyvolavany porod je najhorsia bolest.. tento spontanny bol uzasny! takze urcite to spravi vela a predsa Hamilton nie je medicinsky zasah

@marienka767 hej presne to bolo moje tretie, prve urychlene cele zle..tiez som to uprednostnila iste za mňa je to lepšie takyto mechanicky zasah nez hormony a ine umele spustace pokial sa dalo tomu vyhnúť aj keď toto uff bolo s odretymi ušami len tak tak ozaj.. 😅

anonym_0e8bbc
21. jún 2026
@marienka767

@marienka767 ja by som asi vo Vašom prípade ak sú ozvy a všetko ostatné ok čakala, ešte máte dosť času čakať aby sa to spustilo samé, čo je super, teda ak nie je problém..v podstate máte ešte skoro mesiac 😉držím palce

anonym_71db37
21. jún 2026
@marienka767

@marienka767 mne vyvolavali v 39 tyzdni kvoli tlaku, pustili vodu a hned som bola z 3 cm na 6 cm a do 45 minut som porodila. Bolest asi rovnaka ako pri klasickych porodoch, ktore sa zacali same.
Ale ja by som.si Hamiltona nedala uz robit, pokial to nie je nutne a uz vobec nie v 38.tyzdni.

marienka767
autor
21. jún 2026
@anonym_71db37

@marienka767 mne vyvolavali v 39 tyzdni kvoli tlaku, pustili vodu a hned som bola z 3 cm na 6 cm a do 45 minut som porodila. Bolest asi rovnaka ako pri klasickych porodoch, ktore sa zacali same.
Ale ja by som.si Hamiltona nedala uz robit, pokial to nie je nutne a uz vobec nie v 38.tyzdni.

@anonym_71db37 fuu tak ja mam na pustanie vody velmk zle spomienky mne to spustilo take kontrakcie neudychatelne a ze tento hamilton ktori mi robili 2x pri prvom a 2x pri druhom bola malina a akurat ten posledny mi pri druhom vyvolal porod😳takze ja mam na toto uplne iny nazor. skor ma zaujimalo ci taky nalez uz mali nejake maminy, ze im dam doktor povedal, ze vlastne nemusel ani nic oddelit a ci to vobec akoze bude mat nejaky efekt tym padom

weruska1311
22. jún 2026

Čím skôr to chce mať človek za sebou, tým dlhšie sa tam krpec drží.. ja som štvrte porodila 2dni po termíne 😁