Malé bábätko v 38. týždni
Ahojte mamicky mali ste taku skusenost ze babatko bolo male ? Som 37+2 a malinka ma 2400g moj gynekolog ma poslal na hospitalizaciu , tvrdi ze mozno je na vine placenta a je otocena Kp , som v nemocnici na pozorovani ale nikto mi stale nevie nic povedat :(
@christin1280 noeco s prietokami
@petus998 ja som tu druhy den a stale ma iba monitoruju , nemali by naplanovat sekciu ked je Kp ?
@christin1280 netusim no co si pamatam rank monitor vecer monitor to bolo non stop plus infuzky a nezacala som hned rodit ale o 3 dni akurat ma mali v sobotu rano prepustat a zrazu mi odtiekla voda ... jooj kym sa rozpametam to je cca 7 rokov dozadu 😁
Bola si na 3D alebo 4D utz, ake bolo tam babo velke? Mne sa to stalo pri druhom synovi, ze od 34 tt nepribral uz nic, ale dovtedy bolo vsetko ok, ja rodim velke deti, tak sa pocitalo,ze aj toto bude mat cez 4kg, az po porode zistili ze placenta bola onicom uz , zelena voda a to som rodila v 37tt. Syn mal sice 3350g, ale mal malaadaptaciu pluc a musel ist na Jis.
@christin1280 veď sa pýtaj priamo tam. A otravuj. Ja viem že to nie je jednoduché, ale máš právo byt informovaná. Respektíve im povedz že tak ideš domov keď Ta tam zbytočne držia a nevedia nič povedať a určite niekto vyletí že toto a hento ....
@pininka1 presne aj moja mala od 34 nepribrala a na 4D som bola v 24 tt a vsetko okej bolo doteraz
@cookie29 no v pondelok mam mat ten konziliarny ultrazvuk ze vtedy mi povie porodnicka asi zd co a ako , ked sa sekcia naplanuje tak medzitym by ma pustili domov ? Mne je tu strasne dlho v nemocnici :( a to som tu len dva dni
Moja síce nebola KP ale tiež si mysleli ze bude mala a v 38tt nebude mať ani 2600g, pôrod bol vyvolaný lebo boli zle výsledky Doppler a mala už nebola vyzivovana... a mala 2800ked sa narodila vakuovxm pôrodom potom čo mi od tiekla voda kt bola tmavozelená až do čierna..
@christin1280 preco by ta pustali domov? kedze dieta neprospieva je riziko ze sa jeho stav zrazu zhorsi, preto ta tam drzia a monitoruju..aby sa nestalo, ze pojdes domov a v pondelok uz bude dieta v bruchu mrtve
v pondelok ti urobia oxytocinovy test a podla toho sa rozhodne ci cisarsky rez, alebo vyvolaju prirodzeny porod
ja som sla na rizikovu poradnu a hned si ma tam nechali, domov som sa dostala o tri tyzdne a ani by ma nenapadlo mrncat, ze sa mi tam nepaci, alebo preco ma tam drzia..tak hadam koli zivotu svoju dietata tolko vydrzis, nie?
@christin1280 boli sme na tom s dcérkou rovnako, lekárka ma stále plašila, že dcérka je malá. Od 34 tt som chodila na pozorovania do nemocnice. Išla som ešte k jednej lekárke po známosti, povedala, že je to genetické, keďže ja ani manžel nie sme nejak veľkí. Malá sa narodila s váhou 3030g a 49 cm. Bola tiež v polohe KP. Je zdravá. Osobne si myslím, že ju nevedeli dobre odmerať. Nebojte sa, všetko bude v poriadku.
Radšej byť pod kontrolou, tú chvíľu ešte vydržíte 🙂
@christin1280 a na hematologii si nebola? Mne az pri tretej zistili ze onicom zrazanie, kopec mutacii, okamzite injekcie a tak. Doktorka bola sama prekvapena,ze som mala iba jeden potrat. Vacsinou sa to viaze na to, ze tie prietoky su tam potom horsie, tym padom menej vyzivy a tym padom mensia hmotnost, menej kyslika a pod.
@christin1280 domov Ta určite nepustia, keď od 34 ty nepribrala chodila si na prietoky?ja som bola v pozorovaní bol problém s placentou posledné týždne a dieťa menšie, ale nie nejak tragicky
Už vydrž myslím, ze Ti spravia CS nie všetky deti musia mať 3,5 kg a viac
Musia zistit kde je problem...ci placenta, ci ma obtocenu snuru, mala by si ist na usg, prietoky. Ked bude problem daju sekciu. Ja som bola kvoli opuchom noh, 2t pred terminom, nachystana ze budem uz rodit a poslali ma ma tyzden domov lebo vsetko ok, a nakoniec bola sc, ale moj bol zase velky...4650g.
@christin1280 chces ist domov?neblazni, ved tvoje dieta je v ohrozeni..len tam pekne zostan, uz si dost vysoky tyzden a ak nerastie a je kp urcite ti coskoro urobia sekciu. Neoplati sa riskovat. Ja som mala prietoky aj vsetko v poriadku a aj tak mi babo nerastlo, rodila som v 39.tyzdni a mal len 2300 gramov, mesiac v brusku nerastol a sekciu mi doktorka odmietla urobit ked ju iny doktor odporucil, nakoniec mi odisla voda ... poviem ti bolo to nieco hrozne, ked jeden doktor ti povie nieco a druhy nieco ine ...bud rada, ze si tam, aspon si pod kontrolou..a su deticky,ktore sa ovela skor narodia s nizsou hmotnostou a su zdrave. Sice aj tento pohlwd bol pre mna hrozný, vysela na nom koza, tyzden som plakala skoro vzdy ked som ho prebalovala, ale je to len obdobie. Babatko priberie rychlo ked sa to rozbehne, hlavne ze je zdrave.
@christin1280 vydrž ✊ a hlavne mysli pozitívne.. Onedlho už budeš mať svoje bábätko v náručí a zabudneš na toto obdobie.. Tiež som mala problém s prietokmi a porodila som 2560g babenko 😊 tiež som si čo to pred pôrodom odplakala v pôrodnici ale všetky chmúry zmiznú keď budeš mať svoju lásku pri sebe 😉 verím že ti nie je príjemne, mne tiež nebolo.. Vždy je ale lepšie zostať pod dohľadom lekárov aby mohli v prípade potreby ihneď zasiahnuť. Veľmi držím palčeky a nech ti to čakanie rýchlo utečie 🍀
Nas maly sa narodil 5dni pred terminom a mal 2450g.od 37tt prestal rast koli "vadnej"placente.je zdravy a uplne v poriadku,dnes mame 3,5mesiaca🍀drzim palce🙏
@christin1280 ahoj, ja som tiež mala KP bejby, v pôrodnici mi vraveli, že u týchto bábätiek je odhad ešte menej presný ako bežne, pretože sa to ťažšie meria. Mne v 37+1 odhadli 2670g a malý sa narodil 39+3 plánovanou sekciou s váhou 3800g. Takže ten odhad vtedy musel byť riadne mimo, tak možno aj u teba to nakoniec bude v poriadku, držím palce 🙂 Inak to naplanovanie sekcie som si tak trochu vydupala lebo som sa bála rodiť KP

@christin1280 aoj ja som mala pri prvom 37 tt 2130 g hospitalizovali ma kvoli tomu a hned ako ma vzali napridem som zacala rodit ale k veci placenta uz nevyzivovala maleho