icon

Menej aktívne bábätko v 28. týždni

bessdonna
2. nov 2022

babenky mate niektore taketo menej aktivne babatka? zacinam 28tt.vecer sme sledovali,sledovali,po hodinke sa zacali pohyby.vstala som o piatej,zobrala dieta do skoly,nakupy a stale nic.placenta samozrejme vpredu.najradsej by som mala kontakt stale,nech viem,ze je v poriadku.no dnes konecne po mesiaci poradna.myslite,ze dalsia uz bude o dva tyzdne?angelsound som dlho nepouzila,lebo vsak nejake pohyby su kazdy den.keby som vedela kolko pohybov teda za den naratat by som bola kludnejsia.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
whatever1
2. nov 2022

@bessdonna Povedz svoje obavy dnes doktorke, nech poriadne skontroluje prietoky placentou. Angelsound ta ukludni akurat v tom, ze budes pocut srdce. Ak by si isla na pohotovost s tym ze akciu srdca nezachytis, bolo by už neskoro. Na pohotovost treba ist už ked citis raznejsiu zmenu pohybov- prilis casto alebo malo a vsimaj si aj intenzitu ci nie su prilis slabe, napriklad ckanie babatka(také jemne tukanie v pravidelných intervaloch)sa nerata ako pohyb. Aj ked mas placentu v predu, v takomto tyzdni by si mala pohyby citit jasne. Su aj lenivejsie babatka, ale nespoliehaj na to, ked sa ti hocico nezda chod k dr, radsej 100 krát zbytocne ako raz neskoro.

basska_b
2. nov 2022

Ja som citala, ze ked zena pride na pohotovost, ze neciti pohyby, v 99% je to plany poplach alebo je aj tak prilis neskoro. Keby som ja vstala o 5:00 a potom mam este behacky, stresy, tak som tak rozbita, ze necitim nic... a ani to babo sa hybat nebude, tiez trpi pod stresom, menej vyzivy, husta krv, ked nepijes tekutiny, treba sa poriadne najest, v klude si sadnut... som v 27 tt , placenta vpredu, tak viem porovnat. Su dni, kedy je aktivnejsie, to su take lenive dni s kopou jedla alebo vecer ked si lahnem. A potom su dni, kedy nekope, to su dni ubehane, ustresovane. Moja dcerka jedna inak nekopala skoro vobec... tak 2x za den nieco

majamat
2. nov 2022

nezufaj, urcite je vsetko ok.

ide o to, ze ak porovnavas s 1 tehu, tak mozu tu byt rozdiely.
1 rozdiel, babo moze byt skustocne ine a menej aktivne. kamsoka to tak mala.
2 rozdiel, teraz mas male dieta a viac roboty, viac sa hybes a hojdas babo, tak sa nehybe. zacne sa hybat az po tom, co lezis. nmozo chvilu caka, co sa bude diat, az potom sa rozbehne.
a teda mne sa stalo to, ze som dr hovorila, ze sa dcera hybe len trosku vecer, ked si lahnem, cez den malo. no prislo poom obdobie, ze mi robila take kreacie s bruchom, ze som sa na nej dost zabavala. totalyn obrat, ale neviem v ktorom tt to nastalo presne.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
majamat
2. nov 2022

inak moja dcera bola strasasne akcna niekedy, ale boli fazy, ze sa nehybala. stalo sa mi to aj pred poradnou, tak som bola hned aj skontrolovana.

a ked ma prijali na vyvolavacku, v ten den som bola nejaka annic. bolela ma hlava. dcera si robila v mojom bruchu disko. keby vsetko bolo ok, tak mi len rano urobia prietoky a CTG, ale oni mi to opakovali aj na obed,a j vecer, elbbo tym, ez sa vlemi hybala, tak mala vysoky pulz, a aj moc vysoky, aj moc nizky pulz moze byt prejavom nedostatocnej vyzivy babatka.
potom sa zrejme unavila a druhy den zas spala. opat pasya prietoky. tentokrat mi buchali a krtili bruchom,a by ju zobudili, lebo sa vobec nehybala. a ona nic, spala si.
deticky maju "svoj rozum" uz brusku.

bessdonna
autor
2. nov 2022

@whatever1 prisla som domov,sadla som si,chvilu kopala,zase nic.intenzita je premenliva.raz az bolestivo sa mrvi,inokedy bublanie ako na zaciatku.prietoky doteraz ok.zrelost 1 bola v 19tt.uvidime dnes,moc sa na to uz tesim.

bessdonna
autor
2. nov 2022

@bessdonna tak baby prietoky ok,aj krcok ok,minule 3,9 ,teraz 3,5.nechapem od coho zalezi.vraj vsetko ok.ale dalsia poradna aj s utz az o 3tyzdne😑