Meno Francesca
Ahojte dievčatá,
Trošku mám problém nájsť meno pre bábätko. Veľmi sa mi páči Francesca. Manžel to necháva na mňa a zdá sa mi to celkom veľká zodpovednost. Čo hovoríte na to Meno? Priezvisko je na H a nie je tradične slovenske
za mńa nie...
Pochybujem, ze ju vsetci budu volat Francesca, vymyslia jej nejaku skratku ako napr Fina, takze zváž aj to ako jej bude hovorit okolie
Moc extravagantne, radšej vybrať niečo normalnejsie: )
Mne sa nepáči, lebo znie ako z telenovely, ale zase, názory iných vás trápiť nemusia 🤔
Ak zijete na svk tak nie 😏 keby niekde v Taliansku Francuzku tak hej
Ahoj. Mne sa Francesca páči,keď je to vyslovene. Len asi by som sa bála,že ako to budem malej vysvetľovať, keď sa budú v škôlke učiť podpísať, že inak sa to píše,inak číta. Proste komplikované. Máme v rodine Aaliyah a podľa mňa to isté.
Možno by som skôr hľadala nejaké jednoduchšie meno, napríklad Linda alebo Amelia alebo tak.
@petra4918 francesca je to nadherne meno! Ak je tebe blizke poradim ti dak ho!!!jednak je krasne a kednak TY to musiš citit ze je krasne. Okolie nech ta nezaujma..to je tvoje rozhodnutie.a s prepacenim len tu na slovensku vzdy dodrbkaju meno priblblymi skratkami a prezyvkami...vsade co svete ta volaju tak ako sa skutocne volas..daj to co citis....pre mna je to nadherne meno
@petra4918 krasne meno naozaj a neboj sa...aj mala si zvykne ked sa nauci rozpravat pisat nebide urcote riesit preco sa vola tak alevo onak..bide to brat ako,smozrejmost...druhi nech sa ucia ako sa bide francesca pisat😁....
@petra4918 ospravedlnujem sa za chyby blbne mi internet
@petra4918 Hi, som si spomenula ako sme skusali mena pre dcerku. Vseliake mena nas napadali, dokonca sme sli podla kalendara a na koniec sme sa rozhodli dat meno Natalia. Celu noc som sa prehadzovala a to meno som stale mala v hlave 😂😂. Potom sme museli dat druhe meno pre syna. Dali sme Alexander. Tiez som sa budila v noci a v hlave mi stale rezonovalo meno Alexander 😂😂
Francesca je krasne meno ❤ len ked vyberas meno rob si take skratky ako asi budu malu volat v skolke ci v skole. Nasu volaju Nat 😂 a som zvedava ako budu volat Alexa no babka ho vola Šanika 😂😂😂
Mne sa nepáči ☺Záleží aj od priezviska ,ale keď sa páči Vám rodičom tak okoliu to môže byť jedno ☺
My sme dali Julianne, pricom starsi maju klasicke mena, ale nam sa s manzelom obom velmi pacilo. Jedine kedy to lutujem je,ked niekomu diktujem meno, napr v nemocnici, musim to slabikovat. Ale inak je to v pohode. Celkovo mne sa velmi pacia talianske a francuzske mena. A Franceska sa da rozne upravovat,za mna ano.
Mne sa paci, krasne zahranicne meno.. ale na konzervativne Slovensko podla mna odvazne..
je to krásne meno, ale dosť dobre zváž, či sedí aj k priezvisku, myslieť treba na to dieťatko aby do budúcna nemalo problém 🙂
@petra4918 tak a tu to máš :D ! Vôbec sa netráp tým, čo si myslia ľudia. Ak sa ti páči Francesca, daj meno Francesca...Ľudia si zvyknú a volať ju budú tak, ako ju budete volať vy...Len sa nenechaj odradiť, je dôležité, čo sa páči tebe a tvojmu manželovi. Napríklad dnes ráno som nahodne naklikla na jednu žienku, ktorá dala dcérke meno Mária. Do komentu jej jedna ,,mudraňa" napísala toto: ,,krasne meno, aj ked, mne sa nepaci. Ale musia byt aj taketo ,,ine" mena na svete" :D Nasr.ť jej do rúk a nepustiť k vode :D
Ak sa ti páči daj a nenechaj sa odradiť, budeš ľutovať len dbaj aby ju od malinka každý tak volal. Môj prvý syn je Damián a to som sa napočúvala komentov. Svokra ho začala volať Dami, Damik, tak som jej to rázne zatrhla, že si neželáme aby ho tak volala a každý si zvykol že je Damián a nikto mu ani Damiánko nepovie. A druhý je Marko a tomu sa už zdrobneniny veľmi nedajú.
@petra4918 ako mne to povedala svokra: "ty musis citit ako sa ma tvoje dieta volat, ja ti mozem len mena poradit. Vybrat si musis ty". Mne osobne sa to meno nepaci nevedela by som ako ju volat. Francesca mi pride moc dlhe a tiez je pravda ze ako ju budu volat deti v skolke a skole. Manzela urcite zapoj do vybera mena nech ti aspon povie svoj nazor 😉
Ani za mna nie. Moc tieto zahraničné nemusim, ludia tu v SR potom často nevedia ako to písať.
@petra4918 Nie som za zahraničné mená. Neviem prečo si ženy komplikujú život kadejakými cudzími nezmyselnými menami, dvoma priezviskami a pod. To nemajú dosť problémov? Treba myslieť na to dieťa, nie na seba, že mne sa to páči. To dieťa s tým bude žiť, nie vy. Moja sestra má netradičné meno na tú dobu, kedy boli samé Zuzky, Katky, Lucky (pred 37 rokmi). Mala s tým neskutočné problémy, chcela sa dať premenovať. Nikdy jej to meno nenapísali správne. Nesťažujme život svojim deťom.
Ďakujem Vám všetkým moc aj za pozitívne aj negatívne úprimné nazory. Vazim si kazdy jeden. Peiezvisko sa hodi k menu a skratka pre Francescu je Česika. Mam dve dcery obe rozpravaju po anglicky, aj keď žijeme na Slovensku a majú nie úplne slovenske mena a nikdy sme nemali problémy na úradoch zatiaľ a po vasich momentoch som asi viac naklonená k tomu menu. Manželovi sa tiez celkom páči. Dakujem
A ako sa volajú vaše babatka/deti??? Inšpiruje ma .
krasne meno😍a vobec sa nezatazuj tym,ci sa to hodi k priezvisku,alebo nie,vsak ludia sa vseobecne oslovuju iba krstnym menom... super volba 🙂 za mna urcite ano👍 a strasne sa mi pacia atypicke mena...nie take,ze zavolas na ihrisku na svoje dieta a otoci sa ich desat 😂😂😂
Ahoj. Ja som dala svojmu synovi meno Nicolas a nevytvárame mu žiadne skratky a každý ho vola ako aj my. Žiadny Niky. Len Nicolas, alebo Nicolasko. Ak sa nám postasti a druhe bude dievčatko, tak by som jej dala meno Bonnie. A co ze chceš dat zahraničné meno? Ved teraz vedie v rebríčkoch mien emma a kedysi to bola nella. Je dôležité aby si sa rozhodla sama a nie, aby ti meno dieťaťa vybralo nejaké fórum 🙂

Ťažko povedať a poradiť. Je to talianske meno a teda by sa hodilo aj k takému priezvisku. Neviem posúdiť, čo je netradičné slovenské priezvisko. Ale meno je to pekné, tak exoticky povedaná Františka. Ani ja nemám vyslovene slovenské priezvisko a pritom meno mám úplne obyčajné. Zapoj aj manžela, nech si aj on povie svoj názor. U nás to bolo tak, ak to bude chlapec, tak manžel mal svoje meno a ak by to bolo dievča, tak ja som mala zas svoje. Samozrejme, že sa mi to jeho vybraté meno muselo páčiť.