Nedostatok železa a veľmi zlý krvný obraz.

kukink
3. feb 2020

Ahojte, mohli by ste sa mnou podeliť a vaše skúsenosti ako co najlepšie zlepšiť krvny obraz v tehotenstve. Môj aktuálny stav sú o tretinu nižšie hodnoty hemoglobínu a krvných dosticiek ako je najnižšia hodnota a musím si pichať aj fraxiparine na riedenie krvi. Denne užívam sorbifer Durules, jem stále hovadzie mäso, repu, pecienku, čučoriedky... Stav sa vôbec nelepsi mam strach z nepriaznivych účinkov na dieťa..mala ste niektorá rovnaký alebo podobný stav? Vďaka

margaretka_
3. feb 2020

A co na to dr? Zistovali ti ci je problem v prijme zeleza? Ked sa to liecbou nelepsi. Anemia moze mat aj ine priciny

777januska777
3. feb 2020

@kukink a dávaš si pozor nato, že užívaš železo 2 hodiny po a 2 hodiny pred tým ako užívaš nejaké mliečne výrobky alebo magnézium? Lebo tieto látky ničia vstrebávanie železa a železo sa vyplavuje s tela. Plus železo je vhodné užívať s vitamínom C, keďže vitamín C veľmi napomáha vsetrebavaniu železa. A keď to nepomôže, tak podľa mňa by ti mali nasadiť infúzie železa, spýtaj sa nato svojej doktorky.

mogaa
3. feb 2020

@kukink skús vymeniť Sorbifer za Globifer forte - 2tbl denne(asi aj Sorbifer berieš 2 tbl)....rozdiel je v tom že Globifer je hémové železo a obsahuje aj priamo hemoglobín...Lepšie sa vstrebáva a účinok je nezáväzne od stravy, kdežto pri Sorbifere by si nemala 2hodiny pred a 2po jesť mliečne výrobky kvôli vstrebateľnosti železa....Globifer kludne zapi pomarančovým džúsom

miroslava123
3. feb 2020

Vysoký obsah železa a čučoriedok má Narosan čučoriedkový od Just. Synček ho berie tiež kvôli zlému krvnému obrazu.

1994mari1994
3. feb 2020

@kukink Ahoj ako sa ti to prejavilo? Myslim ake si mala príznaky pri tom nedostatku zeleza?

kukink
autor
3. feb 2020

@margaretka_ nezistuju práveže nic a to ma trápi, chodím týždenne na krv vždy mi to len tragicky oznámia a neveria mi ze nejem dosť červeného mäsa a pecienok.. Nakoniec to už 2x uzavrela že dôjdite o týždeň zas na krv

kukink
autor
3. feb 2020

@777januska777 o infuziach počujem prvýkrát.. Kvôli chudokrvnosti chodím na interne myslíš ze ona by mala pripadne predpísať tie infúzie? Alebo sa opäť obrátiť na gynekologicku..

kukink
autor
3. feb 2020

@miroslava123 vďaka za tip

kukink
autor
3. feb 2020

@1994mari1994 no celkovo som nizkotlaka ale vždy keď som si merala tlak som si všimla búšenie srdca.. Niekedy sa hodnoty tepu približovali aj k 120-130tim úderom.. Pociťujem obrovskú únavu a vyčerpanie, zadychavam sa.. Tiež som si spočiatku myslela ze to normálne patrí k tehotenstvu.. Potom mi v 28tt brali krv a zistili co je vo veci..

1994mari1994
3. feb 2020

@kukink mam podobne problemy,tep som mala len raz 120 a krvny tlak mam v poriadku. Toto prezivam poslednych par dni unava vycerpanie,celkovo slabost .

777januska777
3. feb 2020

@kukink no mne ich dávala moja hematologicka, keďže ja som kvôli chudokrvnosti chodila k nej. Tak podľa mňa sa to spýtaj na internom a keď oni nič tak na gynekologii. Ja som ku koncu tehotenstva dostávala tieto infuzie, lebo som tiež mala malo železa.

ukulela
3. feb 2020

@kukink ja som tiez mala malo zeleza, ale asi nie az tak tragicky .... skus ten narosan urcite, ten chvalia .... moja kamoska ma casto malo zeleza (kvoli inej diagnoze) - a niekedy tiez konci na infuziach. ale tehotenstvo zbladla aj s tym vsetkym ...
pozor na tu pecienku, v tehotentve jej vela neodporzucaju, myslim kvoli vitaminu A. takze skor to hovadzie, cviklu ... skus cviklu aj odstavovat/alebo do smoothie, kombinuj to s listovou zeleninou .... a hlavne sa upokoj.

miroslava123
3. feb 2020

@kukink ak by bol záujem o Narosan, kludne IP, som poradca 😉

tosomja
3. feb 2020

Tiez mavam nizky tlak , pulz niekedy aj 130 az tlakomer pipa 😏 zelezo pod 100. Ale tiez ma len kontroluje dr.
Dal mi zelezo...uz mesiac vydrzim

kukink
autor
4. feb 2020

@tosomja a ktoré železo užívaš? Ja mam len obavy aby ta krv nechýbala aj bábätku..
@tosomja

miriambbb
4. feb 2020

@kukink ja som mala rovnaky problem, mesiac pred porodom zelezo 90, tak nasadili rychlo intenzivnu liecbu a dva dni pred porodom (planovany cs) namerali 89.. doktor bol z toho zufaly, upozornil ma, ze pocas operacie mozem stratit vela krvi a mal peipravenu krv na transfuziu aj pocas porodu aj po porode.. zazracne nic nebolo potrebne ani pocas ani po.. dieta nema ziadne nasledky. Ale moja interna bola z toho dost v rozpakoch, preco mi pri takych hodnotach nedavali infuzky..

miriambbb
4. feb 2020

@kukink a taktiez mi gynekolog odporucal len globifer.. aj kamoska, ktora mala zelezo len nejakych 60, jej zabral hned.. Mne nezabral..

tosomja
4. feb 2020

@kukink sorbifer a povedal ze pred porodom keby boli velmi zle hodnoty. Zmenime zelezo na nejake ine aj nazov povedal, ale nepsmatam. Ze to velmi rychlo doplni

katrin21
4. feb 2020

@kukink kvoli chudokrvnosti na interne? Naco? Treba ist na hematologiu a gastro!
Ja mavam aj 77 HGB, zelezi 3.7..po mesiaci Sorboferu ide pekne hore.. nekombinovat s kofeinom,mliecnymi vyrobkami. Naopak pridat k nemu vit.C.
@miroslava123 ja uz ked o tom Narosane pocujem,sa mi nozik otvara.. brala som ho a nic. On je dobry tak pri miernej anemii ,dajme tomu 110ghb, ked je to len tak jednorazovo.. nie pri tazkej amemii pod 90hgb!! To by si clovek ohrozoval.zdravie keby nebral priamo zelezo uz.

Odporucam skor zaradit melasu, ta je super. 3x denne caj.lyzicka a rychlo zapit vodou.

katrin21
4. feb 2020

@kukink to ze mas vysoky tep je normalne pri nizkom hemoglobine.. kompenzacna tachykardia... telo kompenzuje nedostatok kyslika.. aj ja to mavam.. fucim,ledba dycham,hlavne rano..tlak nizky, tep vysoky.

Inak pred sekciou som mala 96hgb, po nej 79, transfuzku som odmietla,nech mi daju par dni so zelezom,ze to pojde hore... na 4 den bolo uz 86,tak povedali ze ok,ze to zvladnem. Vtedy som mala 3x denne maltofer.

katrin21
4. feb 2020

@kukink kolko mas vlastne FE a kolko.HGB??

adeli79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
6. feb 2020

@kukink my jeme iba hovadzinu a aj tak mam nizke zelezo, s tym to absolutne nic nema... Ja beriem normalne Superzelezo alebo jamieson zelezo, inak kopec zien u nas v rodine je chudokrvnych, takze to beriem s tym, ze to moze byt nejake "predispozicia"... v lekarni ti urcite poradia nieco co sa dobre vstrebava a mealsu som pchala vsade aj dcere - miesto sladidla atd. Pozor na to s cim sa to kombinuje. Sorbifer nepomohol ani trochu ani mne ani dcere ked ho brala ako mala. U mna robili gastro a ine vysetrenia az ked sa mi to po tehu neupravilo do cca roka - dvoch, lebo ja som bola neskutocne unavena.

kliatana
2. mar 2021

Ahojte zienky, pred tyzdnom mi brala moja doktorka krv a dnes rano mi volala, ze mam nedostatok zeleza a nakazala mi, aby som jedla potraviny s vacsim obsahom zeleza. Ako tu citam niektore prispevky, tak to moc nezabera a preto uvazujem, ze si nejaky doplnok kupim, ktory zaroven bude podporovat a doplnat zelezo. Neviete mi poradit nejake ucinne? Dakujem🙂

maruski99
3. mar 2021

@kliatana doposial si s tymto nemala ziadne problemy? lebo ja som anemicka uz dlhsiu dobu, neustale musim uzivat tabletky a vyskusala som viacero, lebo nie vsetky mi zaberali. po niektorych som dokonca mala este menej zeleza ako predtym ako som ho zacala uzivat. preto je dobre si davat castejsie kontolovat krvny obraz.

kliatana
9. mar 2021

@maruski99 nie, vobec som s tym nemala problem, teraz prvy krat, nechapem tomu, ze z coho zrazu mi vysli taketo zle vysledky😕 To vazne? A vedela by si mi teda poradit take najlepsie, ktore ti najviac zaberali? Velmi by si mi tym pomohla🙏

maruski99
12. mar 2021

@kliatana mne najlepsie robia tie, ktore momentalne uzivam. volaju sa NovoFerrin. pozries si ostatne informacie na internete alebo ti mam k nim nieco viac napisat?

klaudi31
14. mar 2021

No ak by som ťa ja mhla poprosiť. Dosť sa ma totiž to táto problematika v posledných dňoch týka

filory
23. mar 2021

@klaudi31 ako, aké máš priamo problémy ak by som sa mohla opýtať?

kliatana
9. apr 2021

@maruski99 ak sa ti chce, tak mi mozes aj napisat, aspon to nemusim hladat. Hlavne ma zaujima, ci sa lahko prehltaju (lebo s tym mavam problemy) a potom ako sa maju uzivat, ci po jedle alebo pred jedlom a kolko zeleza tabletky obsahuju. Dakujem ti🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre