icon

Neustály hlad v tehotenstve

11. sep 2022

Ahojte ženy , začínam 28my týždeň a začínam byt aj zúfalá . Prosím , poraďte mi. Ja som neustale hladna . Ale že neustale . Naozaj sa snažím jesť pravidelne v rámci možnosti , ale nepomáha . Jem pravidelne cez deň snažím sa menej a naschval si doprajem večeru akože “ťažšiu” - nepomôže , zachvíľku za hodinu za dve som po najedeni hladna . Som hladna aj v noci sim hladna aj teraz - od piatej ráno sa prevalujem pretože už fakt nemám čo by som dala do ust môžem ísť pomaly do obchodu . Ovocie si veľmi rada doprajem a chuti mi ale po ňom som stále hlasnejšia . Po jogurtoch detto . Ženy prosím poraďte mi niečo výživné , ja začínam tretí trimester a zz mám viac ako desať kíl navyše , ja sa bojím čo to bude v decembri , sak budem mat 120 kíl 🥺🥺🥺 ešte tak mesiac dozadu mi na tento vlci hlad stačilo dzobnut si bebe keksik pripadne odkusnut z rožka, teraz nič take nehrozí 🥺🥺🥺 už som trosku zúfalá . Ďakujem už len za prečítanie .

dadis
11. sep 2022

Ked si das len ovocie,keksik, jogurt, nie je to plnohodnotne jedlo. Ak ma kazde jedlo dostatok bielkovin, sacharidov a tukov, predides hladovaniu (nahly pokles cukru) - toto plati pri dietach, ale asi sj takto by to malo. Ovocie jedz na ranajky s jogurtom a orechami napr. nie samotne. Ak si chces dat na olovrant jogurt, hod si do neho par slnecnicovych semienok. Namiesto keksika si sprav chlebik s lucinou a paradajkou.. ono to vyzera, akoby si isla bojovat s hladom vacsimi porciami..ale hladna si bud preto, lebo to telo potrebuje, ma malo cukru v krvi alebo ten cukor ti nahle klesol (po zjedeni rychlych cukrov ide rychlo hore a tuky a bielkoviny zabranuju prudkemu poklesu cukru). Skus sa mozno este preorientovat na celozrnne prilohy, chlieb. Tie tiez nesposobuju taky rychly rast/pokles, aj ked su rovnako kaloricky vydatne (preto sa odporucaju aj u diabetikov a pri chudnuti)

autor
11. sep 2022

@dadis moc moc moc ďakujem vyskúšam všetko čo si napísala . Si zlata že si mi to tak aj vysvetlila . ❤️ Rovno si v obchode kúpim

kitycat
11. sep 2022

Bebe keksiky cu plne cukru, len sa tvaria, ze su zdrave.

autor
11. sep 2022

@kitycat uviedla som len ako príklad čo mi zaberalo na neustály hlad aspoň na chvíľočku keď som sa napríklad práve v práci nemohla plnohodnotne najesť …. Len som chcela nejaké tipy čo má naozaj zasyti ako mi poradila kocka vyššie … lebo som už fakt zúfalá sama zo seba 😨

kitycat
11. sep 2022

Hej a prave preto su nevhodné lebo z nich budes zase hladna. Moja kolegyna ma v chladnicke vrrce baby mrkvy, salatove uhorky a toto ujeda.

lenusiatko
11. sep 2022

Ja som mala taketo tehorenstva a mala som tehu cukrovku, mas ok cukor?

autor
11. sep 2022

@lenusiatko joj ani Nehovor čakám na výsledok dosť neskoro sim bola na teste len vo štvrtok . Tak dúfam že bude všetko ok 🥺

lenusiatko
11. sep 2022

Drzim palce a ak aj nie, nie je to tragedia. Mna to odnaucilo od cukru a po porode som bola hned spat na svojej vahe.

lenkakravcova
11. sep 2022

Akú máš výšku a váhu?
Lebo ak máš nízku, môže to byť proste tým, že to potrebuješ pribrať..
Ak vysokú tak tá cukrovka alebo nedostatok vody (áno, paradoxne sa to prejavuje hladom)