icon

Obraz z ultrazvuku v 36. týždni bol ako keby pod hmlou

nikk3y
11. aug 2021

Ahojte,
dnes som bola u svojho noveho gyn. robil mi sono a ten obraz bol ako keby pod hmlou, sam vravel ze nevie dovod, ze preco to tak je ....

Nemate nejaku skusenost ? pred poradnou som mala sprchu (tak neviem ci by to malo nejaky vplyv na kvalitu, kedze u starej gyn.som s tym problem nemala ..) 🙂

Som prvorodicka cize nemam skusenosti, iba to co sa popytam 🙂
este mam otazku ake vysetrenia ste museli absolvovat ? od tohto tyzdna ?
ako ste vedeli ako pojdete rodit ? ak ste vedeli ze mate nejake indikacie na cisarsky rez ? 🙂 povedal vam to v tychto tyzdnoch vas gynekolog ci ? 🙂
dakujem za odpovede 🙂

mogaa
11. aug 2021

@nikk3y no indikácie sú buď tvoj zdrav.stav napr.problémy so srdcom alebo podobné diagnozy alebo teda veľké bábo - aj to môže byť dôvod na sekciu.....Potom sa k sekcii pristupuje až ked sú problémy v nemocnici napr.odteká ti zelená voda alebo ti začnú v nemocnici problémy....takže bud už vopred vieš že pôjde o sekciu, to ti povedia oveľa skôr a dohodnú vopred aj termín alebo keď ide o akútny prípad kedy je ohrozené dieťa alebo mamička(vtedy ti to vopred nevedia povedať)

pimpa12
11. aug 2021

@nikk3y od 36 TT sa zvyčajne už chodí na kontrolu a tzv. Pásy -monitor každý týždeň do pôrodnice do ktorej pôjdeš rodiť. Tvoj gynekológ ta tam pošle. Ak máš zdravotné problémy tak do rizikovej Amb. Ak nie tak do bežnej. Tam ťa sledujú, zhodnotia zdrav. Stav a v prípade nejakých problémov odporučia na cisársky rez. Ak problémy nebudú tak proste budeš chodiť na prehliadky kým neporodis. Ak by si prenášala viac ako 2 týždne, väčšinou ťa hospitaluzuju a budú vyvolávať pôrod. Po šestonedelí sa vrátiš ku svojmu gyn.

nikk3y
autor
11. aug 2021

@mogaa čiže za posledné tieto týždne budem ešte prišla na na oddelenie či 😳 lebo diagnózy mám teraz riešim anemiu a gynekolog mi povedal že ak budú horšie výsledky aj po odboroch na hematologii tak to nebude dobre 🤔 ale nekonkretizoval a ani som sa radšej nepytala 🤣 bála som sa a už som tam strašne dlho čakala..

nikk3y
autor
11. aug 2021

@pimpa12 jajh lebo mi len vravel že o týždeň sa vidíme a nespominal nič 🤔😳 ... to už niečo dnes naznačila sestricka

janka_266
11. aug 2021

V lv sa nechodí na pasy do nemocnice, až do konca len u svojho gynekológa, aspoň ja som tak bola. A nevedela som ako budem rodiť, len som dúfala v prirodzený pôrod, keďže malý bol veľký tak v deň vyvolaného pôrodu mi oznámili, že to môže skončiť aj sekciou, našťastie nebolo treba 🙈😊

nikk3y
autor
11. aug 2021

@janka_266 jaaaj 🤣😳musím sa spýtať zajtra ze ako to 😳🤔🤣 co to a tak ...
uff no ja zas dúfam že ten cisarsky bude 🤣

surama
11. aug 2021

@janka_266 Ahoj, aky velky bol nakoniec tvoj drobec? Mna tiez strasia, ale verim, ze porodim prirodzene.

janka_266
12. aug 2021

@surama 4400g 🙈 a to ho deň predtým merali a namerali 4800g, ale to mi radšej ani nepovedali 🤣 až po pôrode sa prekecla doktorka, že čakali ešte väčšieho 🤣🙈

mikasz
12. aug 2021

@nikk3y niektori lekari sa nechavaju pacientky az do konca, niekde sa chodi od 36tt na poradne uz do nemocnice.
Pokial nemas ziadne vazne zdravotne problemy (anemiu ma kazda druha tehotna, to nie je problem) a ani babatko nema problem, tak vacsinou vsade uprednostnuju skor vaginalny porod. Keby sa nieco pocas porodu dialo, ze nepostupuje, babu klesaju ozvy alebo pod., tak sekciu vedia spravit vzdy
Drzim palce

surama
12. aug 2021

@janka_266 Paanecky, tak to si caja! 👍🙂

janka_266
12. aug 2021

@surama no ale to ho tlačili von všetci svätí.....aj sestričky aj doktorka 🤣🙈