icon

Otec pri pôrode počas zakázaných návštev v nemocniciach.

dominika_79
8. mar 2020

ahojte, neviete či pustia môjho priateľa ku pôrodu keď sú teraz zakázané návštevy v nemocniciach? lebo ja by som bola rada keby to bolo možné 😶

princeznasevera
8. mar 2020

Ja som tiez nemohla ist s partnerom ale mala som na sebe uniformu a pustili ma aj na oddelenie aj na izbu aj na pooperacku 😀 vsak som kolegynka. Bola som na oddeleni od zaciatku operacie az po a este mi dovolili ist na pooperacku len som si musela dat plast rusku a bola som pri nom ked sa prebral a tiez prisny zakaz v nemocnici 😍

evittam
8. mar 2020

@aduskatt To su ludske práva. Ak raz nemocnica nepovoľuje niečo podobné tak nepovoluje...Ale môžeš ist rodit inam..

sara07
8. mar 2020

@aduskatt jedna vec su ludské prava a druha vec je zodpovednost ktoru preberá nemocnica, to že pri pôrode nebude manžel predsa nijak neohrozi zdravotne dieta ani matku ,
jendoducho sa snažia eliminovat niektoré veci, čo je pochopitelne
ak nemocnica daná to nie je ochotna kludne môže si nájst inu

iva812
8. mar 2020

@aduskatt podľa predloženého manuálu, ak sa pôrodnica rozhodne pre zákaz otca pri pôrode z dôvodu celesvetovej epidémie , treba v situácii pôrodné bolesti, vystresovaný nemocnicný personál bojovať za svoje práva. 🙂

haaadanka
9. mar 2020

Nemocnice Svet Zdravia bez problémov 🙂

koniarova
9. mar 2020

@haaadanka zatiaľ, dávam tomu dva dni s zakážu aj to.

haaadanka
9. mar 2020

@koniarova tak to aby sme rýchlo porodili 😂🙏🏻😅

koniarova
9. mar 2020

@haaadanka veru, šup, šup. 😉

0laracroft0
9. mar 2020

@dominika_79 my sme sa boli pýtať hneď v sobotu priamo na gyn v Zv nemocnici. Podľa vyjadrenia zamestnankyne boli cez víkend ešte benevolentni a po kontrole teploty a pod. mohli otecka pustiť k pôrodu. Rovno nám ale povedala, že od pondelka dostanú nové inštrukcie, iste prísnejšie a ešte nevedia čo v nich presne bude. Vraj si mame zavolať v pondelok, ale až poobede. Pani bola veľmi milá.

hugigugin
9. mar 2020

@dominika_79 nepustia. Pôrod v KE-ŠACA sme mali v sobotu a nepustili otca.

dominika_79
autor
9. mar 2020

@0laracroft0 aha no tak prosím dajte mi potom vedieť ako to bude 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
dominika_79
autor
9. mar 2020

@miriam11 to nemôžete tak brať... ak by bol chorý on tak samozrejme že aj ja tak asi tak

orangiiina
9. mar 2020

@aduskatt vy po sebe aj čítate? Porovnavate ľudské práva vs. zdravie narodených deti, unavených matiek a nemocnicneho personálu. V niektorých nemocniciach ležia nedonosene deti so žiadnou imunitou! Nehovoriac o tom, že ľudí roznasajucich vírus nemá žiadne príznaky. Za 4 týždne mám rodiť a nie je mi ti jedno, ale nebudem sa oháňať ľudskými právami, keď viem, že návštevy a otcovia pri pôrode sú zakázani prave z týchto dôvodov. Narozdiel od vás, myslím aj na druhých.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
dominika_79
autor
9. mar 2020

@miriam11 a kde a kedy by sme to už len chytili.... už zas nepreháňajte za to že to je v Bratislave

haaadanka
9. mar 2020

@miriam11 momentalne ma caka porod.. lezim v teplotach.. manzel zdravy ako rybicka.. kto je vacsie riziko? ja, ci on?

haaadanka
9. mar 2020

@miriam11 alebo podla vas nemam ist radsej rodit, aby som neohrozila ostatnych?

orangiiina
9. mar 2020

@haaadanka Vám tiež ušla pointa tento konverzácie. Bavíme sa tu o návštevách a otcoch pri pôrodoch. Nie o tom, že choré rodičky budú rodiť doma samé a majú zákaz ísť do pôrodnice. Ženy, veď uvažujte 👎😢

haaadanka
9. mar 2020

@orangiiina pointa mi vobec neusla.. akurat nevidim dovod robit rozdiely medzi mnou a manzelom.. obaja sme rodicia,takze aj on ma pravo byt pri porode.. Je ine ak by bol chory.. to by ho tam ani nepustili..,ale ak je zdravy, tak preco nie?.. ja s teplotou a virozou som pre babatka ovela vacsie riziko ako on.. a predsa tam budem...a nie par hodin ako on pri porode, ale par dni...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
orangiiina
9. mar 2020

@haaadanka Bavíme sa o eliminovaní rizika a roznášaní vírusu. A roznášači nemajú žiadne príznaky btw. Takže Váš muž je stále reálnejšie potenciálne riziko ako vy sama.

Nevidíte dôvod robiť rozdiely medzi Vami a manželom? Ja tam ten podstatný rozdiel vidím. Váš muž to dieťa totiž nenosí 9 mesiacov pod srdcom 😀 Či bez neho ho jednoducho neporodíte?
Mám pred pôrodom a som jedna z tých, ktoré z toho nerobia drámu. Bojím sa a balím sa pre istotu na 5 dní, keďže muž nebude môcť za mnou prísť, aby mi nič nechýbalo. A je sklamaný z toho, ale ak je to pre dobro ostatných pacientov, detí, mamičiek a personálu, tak samozrejme drámu robiť nebude. Počká si na nás doma a ja sa ho budem snažiť porodiť najlepšie ako budem vedieť aj bez neho. Pretože JA ho musím porodiť, nie on a pripravujem sa na to, že to musím dať bez jeho psychickej podpory. Sebe robíte zle, tým, že sa s tým nechcete zmieriť.

haaadanka
9. mar 2020

pre mna a manzela je dost podstatne za akych podmienok privedieme na svet nase dieta.. A aj napriek tomu, ze drobceka nosim 9 mesiacov pod srdcom ja, viem, ze bez muza by som to nezvladla tak lahko... Muz sa o mna stara ako princeznu cele tehotenstvo a preziva so mnou uplne vsetko.. 🙂 a neskodim si nijako, lebo ja porodim vdaka Bohu s podporou manzela.. je mi luto, ze vy nie..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
hyberncia
9. mar 2020

@haaadanka tak si to otočte. Budete mať otca pri pôrode a tak isto aj nejaká iná žena,čo bude rodiť pri vás. Manžel tej druhej ženy nakazi vaše dieťa a jeho bude v pohode. Aj teraz je to ok?

orangiiina
9. mar 2020

@haaadanka mne je ľúto Vás, že ste taká nesamostatná a musí Vás muž držať za ruku, aby ste to dieťa porodila. Hanba by ma fackovala (už len pred mojou mamou, ktorá porodila sama 5 detí). A pre mňa nie sú podstatné podmienky pôrodu, tak ako u vás, ale ZDRAVIE môjho dieťaťa.

@miriam11 ukončujem to tu, nemá to význam. Takých ako je ona, je veľmi veľa.

sara07
9. mar 2020

momentálne sa zatvaraju knižnice, osvetove strediska, divadla a rušie všetky kulturne akcie v stredoslovenskom kraji - župa nariaduje , ak bude potvrdený prvy pripad v stredoslovenskom kraji zavru stredné školy atd
základné a škôlky môžu zatvorit mestá tie pod župu nespadaju,
župa zatial postupuje takto

tutinka17
9. mar 2020

@hugigugin ja som dnes písala na informácie do nemocnice Šaca že ako to je s partnerom pri pôrode momentálne a odpísali mi toto:

Dobrý deň, v prípade partnera pri pôrode v pôrodnom boxe je možné aby bol partner s Vami. V tomto prípade budete izolovaní v pôrodnom boxe. Ale v každom prípade kontaktujte s touto požiadavkou aj Vášho pôrodníka. Veľa zdravia prajem všetkým.

hugigugin
9. mar 2020

@tutinka17 ona je v porodnici od piatka a v sobotu rodila a nepustili ho vôbec k nej, a dnes ani do areálu.