Pocity v 36. týždni
Ahojte žienky , tie čo ste 36tt a vyššie , ako sa cítiite ?
Ja by som to už najradšej mala za sebou , trápi ma tvrdnutie bruška , niekedy bolesť v podbrušku , ale to trvá ani nie minutku a prejde to 🙂
@sisa2605 ja si na spánok sťažovat nemôžem .maly spi ked ja spim aj je tak ulozeny ze sa da spat bud na jednom alebo druhom boku najlepsie je na lavom no niekedy mi je pravy lepsi tak na striedacku 🙂 a sice mna nic neyrapi len to tvrdnutie bruska brala som aj magnezium ale to mi vobec nezaberalo a este niekedy strasne krce do lytka dostanem v noci ze sa mi chce az plakat alebo mi strasne trpnu prsty na rukach ale to ma ani tak netrapi ako posledne tyzdne to tvrdnutie a bolest v podbrusku🙂 a i tom ze si po porode uz neoddychnem pocuvam z kazdej strany aj ja 🙂 ale uz mi aj to brusko zavadzia aj uz ma vsetko boli je mi za tazko aj vstat 😀
@drobec_l ja zase nemam problem ani s tvrdnutim bruska ani s pichanim (zatial) uvidime co bude dalej 🙂 dost ma vsak posledne tyzdne bolieva aj chrbat, az tak akoby som mala krce v svaloch na chrbte, no a tie bedrove klby su strasne. prave kvoli tomu ze v tomto stadiu mozme vacsinou spavat iba na boku, ako pises bud na jednom alebo druhom. a toto je u mna problem ze kazdy ten klb zacne boliet po par minutach na jednom boku tak sa musim prehodit na druhy a tak dookola celu noc 😀 no a nemotorna som dost a to ma caka este cely posledny mesiac takze ku koncu uz urcite spravim hocico len nech cim skor porodim 😀
len by som sa rada opytala. Som este len v 26-27t ale tieto problemy mam a este k tom opuchanie noh, klby v kolenach a krce v lytkach a samozrejme krize... zacinalo to tak postupne od 4 mesiaca a zakazdym sa nieco pridalo, no teraz uz mam strach. bolesti v podbrusku (Mg+B uz berem v dvojnasobnych davkach a astale mam krce)a krce v maternici mam od zaciatku- mala som 2x hematom a aj som si polezala v nemocnici...
Boli ste na PN? Alebo klasicky do prace. Ja uz naozaj rozmyslam nad PN, lebo mam aj fyzicky narocnu pracu (dvihat 15-20kg mechy) a robim od 8-10 do 5-6 a este k tomu kazdy 2-3 vikend bez nahradneho volna. takze som z toho uz uplne znicena. domov sa chodim len vyspat, nic neurobim. Ked si chcem napr upiect kolacky alebo upratat, musim si brat dovolenku- co smozrejme sefovstvu moc nevyhovuje a naviac celkovo mame teraz v praci nejake nezhody (ako tehotna tie nezhody prezivam ovela viac ako predtym- nespim, placem, rozmyslam nad tym cele noci)
Mam v umysle pri najblizsej poradni sa nechat vypisat na PN- neviete ako to prebieha? Ci ma vypisu?Zase sa nechcem hrat na cintlavku, ale tie bolesti v bruchu sa stupnuju- hlavne ked musim nieco tazke urobit a mam uz z toho strach. za tych par mizernych stoviek mi zdravie dietatka nestoji. Tuto noc som uz mislela ze pojdem do porodnice...
viem ze trosku obocujem od temy,len kd som tu videla takeproblemy ako mam aj ja, ze akoste to riesili
ja tak isto...už by som si priala, aby bol drobček na svete...mám aj dobré obdobia, kedy sa cítim fajn...ale neustále sa sledujem (riešim každého poslíčka, pichnutie, tvrdnutie) a to je úmnavnejšie ako nosiť tie kg navyše 🙂
@zdena12345 ako tehotnu by ta mal sef automaticky preradit na menej narocnu pracu a ak ti to nevie zabezpecit, tak jednoznacne PN! drzim palce
@zdena12345 No já do práce nechodím, otehotnela som skoro hned po ukončení strednej, a práca sa mi nepodarila , ale určite by som toto tvoje "trápenie" riešila s lekárom a on už bude vedieť čo s tým ... a to dvíhanie ťažkých vecí by som moc neriskovala 🙂
@sisa2605 umna chrbát je v pohode , možno tak kríže ma bolia ked napr behám celý den a ani na chvílu sa neposadím ako napr dnes čo som so svoktou behala po obchodoch , a potom ešte stála v kuchyni pri šporáku tak cítim si kríže a trochu nohy .. ale som rada že žiadne opuchliny nemám , já si celkovo na tehotenstvo nemôžem sťažovať zle mi nebolo ani raz , jedine dve či tri migrény ma chytili ale to boli iba také poldnové 🙂
@sisa2605 a ked mám pravdu povedať už by som aj chcela porodiť síce som 36 plus 3 dni ale už by som to mala čím skor za sebou aj keď mám strach kedže idem rodiť prvý krát neviem čo ma čaká , každý ma straší velkými bolesťami no neviem 🙂 Ale na drobčeka sa už teším aj z mužom aj s celou rodinou 🙂
@zdena12345 urcite sa porad s lekarom a daj sa vypisat na PN, to dvihanie tazkych veci ti urcite nerobi dobre v tehu, mozno tie bolesti v brusku mas aj z toho. len sa neboj a dupni si, zdravie babatka a tvoje je predsa najdolezitejsie. drzim palce 🙂
@drobec_l mne nastastie tiez nebolo ani raz zle, myslim tak ze som nezvracala ani zavraty ani nic podobne. no tie nohy, chrbat a klby to bude asi tym, ze ja som kazdy den tak ako ty pises, ze cely den beham a moc si teda neoddychnem, az vecer. Ja by som tiez najradsej uz mala ten porod za sebou a malu uz pri sebe. Dr hovori ze necitat hororove pribehy o porodoch na nete, ale ja nemusim ani na net chodit, v okoli mam dost dobrych dusi co mi ochotne povedia ake je to strasne, ako to boli atd 😀 my sa uz tiez velmi tesime na drobceka. a vy co budete mat chlapceka ci dievcatko? 🙂
caute baby,ja uz som po vsetkom, mame doma uz 7mesacneho drobca, ale presla som si vsetkym co tu pisete.. mna bolelo brusko uz od zaciatku, tvrdnutie az ku koncu, ale malasom dost bolesti a tocila sa mi hlava. brala som aj magnezium ale nakoniec som skoncila na PN s vysokym tlakom a nakoniec sekcia a prevezena na interne a diagnoza preklamsia..no poviem vam dost som sa vytrapila pocas tehu..prve 4mes. som len vracala a chudla a potom sa to ukludnilo.

@drobec_l Ahoj, ja som sice iba 35tt, ale pocity mam rovnake ako ty a uplne ta chapem, tiez by som to mala uz najradsej cim skor za sebou. 🙂 vsetci naokolo mi len hovoria "bud rada kym je v brusku potom si uz neoddychnes". viem ze maju aj pravdu ale ja si neoddychnem ani teraz, spavam tak 3-4 hodky za noc, bud mala velmi kope alebo ma niekde tlaci, a este mam dost bolesti bedrovych klbov cca od 4mesiaca tehu a je to stale horsie, cize uz som chodiaca zombie 🙂