Pohlavný styk v 36. týždni + 2 dni a tvrdnutie brucha
Dobrý deň,chcem sa spýtať nieje riziko mať pohlavný styk v tomto týždni?nakoľko mi tvrdne brucho,vraj kvôli tomu lebo bábätko tam má už minimum miesta preto mi veľmi dolieha hlavička a tlačí na mechúr a tá bolesť tvrdnutia mi ide do zadu aj smerom k zadku....termín mám 1.2.2023 no povedal mi že aj keby mám rodiť okolo 18, januára že by to už vôbec nevadilo... ďakujem za každú radu a každý názor 🌷
@atack Mne gynekologička vždy vravela že pohlavný styk by som nemala, ale ja som sa vždy cítila dobre tak prečo nie. Ja som porodila v 40 týždni. Porodila som o deň skôr než som mala vypočítané Kedy to u vás príde je individuálne, môžte čoskoro alebo neskôr alebo presne v deň vypočítaného pôrodu. Záleží na miminku ako mu je v nutri ☺️držím palce nech všetko dobre dopadne
O 3tyzdne a 5 dni mas termin. Uz je zkonceny 36tt, takze keby aj hned porodis, je to ok. Oficialne je donosene dieta az od 38. ukonceneho tyzdna, ale realne po 36 su deti uz ok a nemusia sa nikam prekladat z beznych odd.
@atack Od 39 tt môžeš rodiť hoc kedy dieťa je donosene od 37tt je dieťa predčasne narodené musí byť na neonatologickom oddelení v inkubátore...môžes dokonca prenášať týždeň max týždeň a pol dlhšie ta prenášať nenechajú ...čiže do 41tt... a rodiť od termínu pôrodu budeš v 40tt
@harvanovasimona vobec nie 🙂
@anavixy čo presne myslíš ...
@harvanovasimona to ze dieta musi byt v inkubatore, ani 35ky nemusia byt v inkubatore, ak sa maju dobre 🙃
@anavixy Záleží od bábätka..moja známa rodila od ukončeného 37tt a malý bol v inkubátore a na neonatologickom oddelení...malý mal slabé ozvy ...
@harvanovasimona od 37 je dieťa predčasne narodené v ktorom vesmíre? Od 37+0tt sú to už štandardne donosené deti, to neviem odkiaľ beriete, že 37tt je predčasne narodené dieťa.. Veď vám to aj veľmi ľahko pán Google povie.. to, ze dieťa má slabé ozvy neznamená, ze nie je donosené, slabé ozvy môže mat aj dieťa narodené v 41tt
Predcasniatko uz nebude ked aj o hodinu porodis, to sme si uz vysvetlili, nie? 😃
@atack ahoj tvrdlo mi brucho pri každom tehu od cca.5teho mesiaca, sexovali sme normálne, kedy sa nám chcelo. Všetky 3 deti sa narodili v 37 mom týždni. Pri strednej som ležala posledný mesiac na rizikovom (tvrdnutie brucha, zlé ozvy), čiže v ten posledný mesiac, žiaden sex nebol a aj tak sa narodila zas len v tom 37mom 😄.
@atack vieš čo, nemusí byť vôbec. Skôr sú to tí poslíčkovia. Kontrakcie bolia. Je to ako menštruačné bolesti, najskôr len také slabšie, úplne v pohode vydržateľné, postupne silnejú, na konci už ako silný a bolestivý menzes. Samotný pôrod nasleduje až potom. Ale teda je to indi vindi. Napríklad pri poslednom mi len praskla voda a nič ma nebolelo, žiadna kontrakcia, nič. Ale tak hovorím chlapovi, že idem na pohotovosť, nech ma kuknú, že čo teraz, lebo už je to zdola otvorené 🤷, tak aby nejaká infekcia nevznikla alebo čo. Samozrejme z nemocnice ma už nepustili a kontrakcie začali veľmi náhle a veľmi silné. Porodila som asi do hodiny od prvej kontrakcie... (Ešte pri príjme a vypisovaní papierov som bola úplne v pohode, potom ma poslali na posteľ si pospať (bolo okolo polnoci) a ako som si ľahla, tak to začalo 😄).
@anavixy
@harvanovasimona ani jedna nemate pravdu. Kedze jedno dieta mam narodene v prebiehajucom 37. tyzdni cize nejak 36+ 5 a druhe 37+3, mam prelezane mesiace v nemocnici, vselico som sa tam dozvedela. Po prve. Dieta ide so inkubatora len ak to potrebuje, niektore to nepotrebuju ani v 35. tyzdni. Po druhe, nie vsetky deti narodene po ukoncenom 36. tyzdni uz do inkubatora nemusia. Vsetko je to o tom, v akej kondicii sa dieta nachadza.
Autorka, tebe by som radila radovanky presunut aspon o tyzden neskor…
Teraz si v tzv sedej zone, kedy deti nepovazuju za predcasniatka, ale ani donosene.. nehovoriac o tom ze sa vedia seknut v tt aj o jeden vynimocne o 2 tyzdne.. Takze ty realne mozes byt vo vyssom stadiu, aj nizsom. Preto je dobre nevyvadzat na konci najma teda ak to tvrdnutie je velmi caste.
@liv1 ja som sestra z novorodeneckeho 🙂 myslim, ze tak som to aj pisala, ani 35ky nemusia ist do inkubatora, ak sa maju dobre… a niekedy aj 39tky musia “ist do inkubatora”, je totiz rozdiel ist do inkubatora a byt napojeny na vsetky mozne hadicky a pristroje a ist do inkubatora, lebo mam stazenu poporodnu adaptaciu a potrebujem byt v teple a monitorovany. Kazdy si predstavi, ze ked ide dieta do inkubatora, tak sa akoze vratilo do umelej maternice, ale inkubator je len vyhriata skrinka…
@anavixy suhlasim, ale neradila by som zenam na mk (najma ked si sestra na novorodeneckom), ze porodit po skoncenom 36tt je v poriadku😉. Kludne to mohlo byt zle vypocitane a zena moze byt v prebiehajucom 36tt, pripadne aj 35tt. Aby si tu zeny nevysvetlili ze juchu, poradili mi na nete, vsetko je ok, podme rodit, vsetko bude ok..

Ak nie je rizikové tehotenstvo, doktor nezakázal pohlavný styk, neodtiekla hlienová zátka, krčok sa neotvára, je sex dovolený až dokonca tehotenstva, samozrejme pokiaľ sa žena na to cíti a nie je jej to nepríjemné