icon

Poloha plodu mesiac pred termínom

lucikee
12. okt 2023

Ahojte, o mesiac mam termin, babo mam otočené pozdĺžne hlavičkou postavenie druhe, čiže chrbat ma na pravej strane. Teraz som si o tom začala niečo študovať a vraj pri tomto druhom postaveni je porod horší, dlhší, bolestivejsi nakolko hlavička musi dlhsie rotovat. Nemate skusenost ???

helcanw
12. okt 2023

@lucikee nečítaj! Prvého som takto mala a pôrod bol v pohode 👍 od začatí bolesti po narodenie syna to trvalo 9hodin. Bolesti samozrejme veľké, ale išla som bez epi, nastrih maly (syn išiel aj rukou popri hlavke) Druhý krát som mala tiež babo v tejto polohe, ale 2 týždne pred pôrodom sa otočil do PH1, porod trval 6 hodin od začatia bolesti, bolo to myslím bolestivejšie - ale to môže skresľovať ešte to, že som rodila 4dni dozadu a pamätam si to😂 znovu bez epi a teraz aj bez nastrihu.

lucikee
autor
12. okt 2023

@helcanw ja som prvu dceru (2roky dozadu) mala v prvom postaveni a rodila som 10 h s kontrakciami od zaciatku kazde 2 min, takze to bolo nieco strasne.. preto som sa zlakla ked som si predstavila ze to bude este horsie 😀

silvia33_33
13. okt 2023

@lucikee Prvý pôrod som mala v prvom postavený trval 9hod. Druhý druhé postavenie zo všetkým 2 hodiny tridsať a tretí pôrod druhé postavenie nie celé tri hodinky. Všetky tri bez epi, dva z nástrihom, pri treťom bez nástrihu, do trhala som sa tak že má doktorka šila 45 min. Asi netreba čítať doktora googla.

ls56
13. okt 2023

Mala som prvu dceru v takejto polohe a pôrod trval 2,5h od prvej kontrakcie, takže vôbec nečítaj tieto bludy.