Poraďte meno pre chlapca Zn: už nám to horí😀
Aké by ste zvolili krstné meno pre chlapca, syna dvoch Slovákov, keď priezvisko je maďarské, problematicky vyslovitelne(9 z 10 ľudí ho skomoli), keď ešte nie ste 100% rozhodnuta, či budete zit s dietatom na Slovensku, alebo v Nemecky hovoriacej krajine? manžel nechce meno po sebe a odmieta sa aj vzdať toho priezviska, ktoré sa dieťa ani do 18tky nenaučí vyslovovať🙈🤣. Dakujem🙏🙏🙏
Denis
Mne sa vzdy pacilo Leo ☺️
Nedá sa vám to priezvisko poslovenčiť, aby sa to lepšie vyslovovalo? Mne sa páčia tradičné slovenské mená. Moji synovia sa volajú Filip a Michal.
V dnešnej dobe je to už asi jedno. Pokojne choďte aj do exotiky. Ale ak do toho mena chcete vniesť aspoň kúsok Slovenska, vyberte také, čo sa používa u nás aj v zahraničí ...
Peter, Filip, Richard, Lukáš, Jakub, Robert, Tomáš, Dávid....
https://www.modrykonik.sk/som-tehotna/chlapcenske-mena/
Len zo zaujímavosti... to nevysloviteľné priezvisko neprezradíš? 😀 Si tu anonymne, také priezvisko určite nemáte len vy,....
Peter, Robert, Daniel, Richard, Roland, Viktor, Oliver, Oskar, Felix
úúúplne medzinárodné meno
na priezvisko som zvedavá aj ja 🙂
Strašne sa mi páči Simon
Rasťo
Alebo ked je madar, daj mu meno Imrich - Imro
Keby si sa volala takto, tak ten Simon sa k tomu hodí
Richard, Oliver, Samuel mas univerzalne mena.
No,kym nelezis v kontrakciach a nie si rozhodnuta pre meno ako ja,tak vam to nehori 😉 dobre vyberte.
Pre mna top chlapcenske meno je Henrich 👍
Hm....takže hľadáme niečo krátke, nekomplikovane, čo sa rovnako píše v slovenčine, maďarčine, pripadne v nemčine a angličtine. dosť bude mať chlapec v živote problémov s priezviskom.
Len tak zbežne som prebehla kalendár mužských mien a najlepšie mi vychádza Daniel. Pripadne ešte Gabriel. Tie sa píšu a znejú dobre aj ako medzinárodné.
martin
Tristan, Oliver, Viktor
ako pise ckatka - daco, co pises a citas rovnako v Nemecku aj na SVK a je jednoduche a asi aj kratke (neviem, ci hovorime o tom priezvisku vyssie, alebo inom). My mame v DE rodinu -chlapca s menom Max, to mi napadlo ako prve 🙂 A potom je kopa mien, co sa vyslovuju rovnako - Peter, Alex, Filip, Marko, Adam, ... zalezi na tvojich preferenciach
@karolinakr aj my máme Simona ale vyslovujeme to anglicky (Sajmon)
Lucas
@zuzka565 wow, to je ako ten porotca Simon Cowell.Mne to meno znie skoro ako anjelsky
@karolinakr niektorý malého volajú Simon ale väčšinou je to náš Sajmon 😊
@martinajurkechova ja som nad tým uvažovala(minimálne odstrániť časť s “gye”, lebo to je kamen úrazu, ale bolo by to prácne a asi aj nákladné(vymenit všetky doklady, pochodit banky, poistovne, katastre, zamestnávateľov, mobilných operátorov, dodávateľov služieb, lekarov, som tu nahlásená aj na cudzineckej polícii, čiže vybavovat nove doklady o pobyte,..) Muž je v tomto normálny, povedal mi pred svadbou, že si môžem kľudne nechat priezvisko svoje po svadbe, aj ho dat detom, ale on si ho vraj nechce zmeniť kvôli dedkovi a že by mal pocit, že prišiel o svoju celoživotnú identitu, tak som si ho zobrala, nech sme jednotní ako rodina, ale veľmi som to oľutovala. Každá navsteva lekara, úradu je len o tom priezvisku, už sa má aj pýtali, či mám muza Vietnamca💁♀️ Dala som si priezvisko bez ova, že bude lahsie vyslovitelne, ale je to hrozne, v praci si každý hneď mysli, že som Maďarka, či inej národnosti a tak aj Slováci na mna idu v cudzom jazyku, keďže krstné meno mám take univerzálne😕
@lintu veru, že ho mame už len my. Ja, muž a svokra. Muž mal nejakých príbuzných v Amerike, Holandsku a už sú aj ti mŕtvi. Tak som sa tesila, keď som sa dozvedela, že cakame najprv dceru, že to priezvisko zanikne a zbaví sa ho po svadbe a just ho syn bude držať pri zivote dalej, možno ešte ďalšie generacie🤷🏻♀️
Dakujem dievcata, padli tu niektoré dobre tipy, ktoré som zvažovala, že sú take univerzálnejšie, lebo som práve nechcela, aby sa dieťa volalo exoticky a v De, či na Sk bol problem s výslovnosťou, tak skusim nejaké vybrat. Inak sa mi tuto noc snivalo, že dieťa sa narodilo a nedala som mu žiadne meno🤭 takze to už musím rozlúsknuť, nech môžem ist kľudne rodit😀
My máme syna, volá sa Peter a som celkom spokojná s tým menom. Ale maďari majú radi aj Zoltán, Tomáš. Priezviská sú aj dlhé, to by som sa nepokúšala meniť.
AKE meno si nakoniec vybrala, ak to nie je tajomstvo??
Ja mám Emanul Tadeáš a Samuel Jozef a páči sa mi aj Rafael,Nathaniel,Ariel,Joachim,Teodor,Timotej,Šimon,Martin,Matej,Lukáš
A moja sesternica z Maďarská má albánca a tiež uvažovali na univerzálnom mene detí a dali Anna a Dominik keďže tie mená aj tam sú a žijú v De 🙂
Alex Denis Sebastian
Damian
Marcel.Aj ja mam doma.Je ich malo a super na fesaka.Sice nie je top medzi tymi zahranicnymi skomoleninami.jednoduche.pekne.

Martin, Peter, Michael