icon

Posielajú domov s kontrakciami po termíne?

22. nov 2023

Dobrý deň, mamičky, som prvorodička a chcem sa svami poradiť. Som 4 dni po termíne a od polnoci mám bolesti, okolo 3 sme dorazili do porodnice. Bolesti sú hlavne kríže a už aj sťahy, no krčok má stále 1cm. Lekárka okolo tej 3 povedala, že keď sa ten krčok nezmení, tak sú to len posličkovia. Pritom na ctg vidia bolesti, jedna asistentka povie že každých 10min a druha čo ju prestriedala urobila znova a že sú stále take nepravidelnejsie.
Môžu ma poslať domov s bolesťami ak sa krčok nezmení? Alebo takto po termíne už môžem žiadať o nejakú ,,dopomoc,,?
Máte niektorá podobnú skúsenosť?

ls56
22. nov 2023

Ja som bola 38+1 a prišla som do nemocnice s nepravidelnými kontrakciami, ktoré sa stupňovali.. boli to fakt bolesti a doktorka to na mne aj videla, no krčok mal stale 1,5cm, tak mi spravila Hamiltona a vtedy sa to rozbehlo a do pár hodín sa krčok vstrebal. Do pôrodnice som prišla o 3tej poobede, ale kvôli tomu, že som mala brušnu virozu a bol zlý CTG záznam, tak si ma tam chceli nechať. No na CTG už boli aj kontrakcie, lebo viróza odštartovala pôrod. O 3 poobede sme prišli do pôrodnice. O 6 začali už take že fest bolesti, o 7 ma dali na pôrodnu sálu, vtedy som bola otvorená len na 3. A potom malý sa narodil o 10 večer. Mala som horúce sprchy, prechádzala som sa po chodbe aby maly zostúpil nižšie lebo bol stále vysoko a to bolo všetko. Chceli dať ešte aj náparku ale nestihli. Myslím, že už by ťa nemali poslať domov a ak áno, tak sa tam možno za pár hodin vrátiš.

januska12323
22. nov 2023

Po termíne by ťa už domov nemali pustiť. Pýtaj si vysvetlenie keď niečo nevieš, poprípade iného lekára nech sa na teba pozrie.

kikulienkadd
22. nov 2023

Ahoj,si po termíne, nechoď domov. A nenechaj sa odbiť len preto, že si prvorodička. Mali by kontrolovať, ako na tom dieťatko je,aby sa to nezvrtlo na zlé. Držím palce 🍀

es321
22. nov 2023

Aj ja som dosla len s kontrakciami a chceli ma poslat domov lebo som este nebola otvorena (nemala som ani este termin porodu 39+2), ale nedala som sa lebo kontrakcie boli fakt pravidelne a silne o 3 hod uz 7cm… a uz to islo toez som bola prvorodicka

julie19
22. nov 2023

Myslím že po termíne už by ta nemali posielat domov … ja som prial s nepravidelnymi bolesťami pri prvom pôrode v 39tt a vtedy ma ešte poslali domov… le dobre spravili do reálneho pôrodu to trvalo ešte týždeň rodila som deň pred termínom až 🤷‍♀️ ale ako vravím ty už prenášaš takže si nemyslím že ta len tak pustia

alickapusinka
22. nov 2023

Po termíne už by som domov nešla.