Poslíčkovia v 36. týždni: Skúsenosti a rady
Ahojte zienky, zaujímali by má Vaše skusenosti (tie, ktoré ste mali poslickov). Som v 36+2tt, poslednú poradňu som mala vo svtrtok, všetko bolo OK. Včera (sobota) mi začalo večer tvrdnut brucho, bolo to niekoľko krát za sebou.. Dnes je to zase tu, ale už mi nepomáha ani zmena polohy ani nič. Začalo tvrdnut pri sedení, potom pri chôdzi, teraz v ľahu.. príde, odijde, relatívne často (možno každých 5-6 minút), na pár desiatok sekund. Vždy však mám pocit, že to sposobi maly ako sa hýbe… Môže to byt predzvesť blížiaceho sa porodu? Alebo kľudne aj týždne to môže trvať? Keď stvrdne brucho, je to take neprijemne, niekedy má až reže ako mám žalúdok ale inak nič hrozné, nikde to nevystreluje a pod. Pri prvej mi bruško vôbec netvrdlo, 3 dni pred pôrodom som vždy v noci mala skôr take ako keby kŕče (keď má človek tráviace problémy).. a po príchode do nemocnice mi dali epi takze som reálne ani kontrakciu necítila žiadnu, tak ani neviem s čím to porovnať… Do nemocnice mame asi hodinu cesty.. Budem rada za skusenosti.
@maryetta no veď toto, že človek nevie… pri prvej som ani nevedela, ako brucho tvrdne, teraz som si istá, že je to to, lebo na pár sekúnd mám komplet tvrdé brucho ale všade (hore, dole, po bokoch)… len má prekvapilo, že to prišlo z ničoho nič takto večer, pričom posledné dni nemám nejaké namáhavé, len sa tak motam po dome a muža už mám doma, že mi s malou pomaha… ako nemyslím si, že by niečo “už začínalo” .. len ťažko mi povedať, keďže pri prvom som ani jedinu kontrakciu nemala ak neratam tie kŕče 😀
@liliblacky ano to je tvrdnutie. Ako ja som mala to tvrdnutie brucha aj mesiac pred a aj tak som mala vsetky vyvolavane.
Potom uz samotne kontrakcie to uz som pri porode vedela ze to je ono lebo to nebolo "iba" tvrdnutie".
Ale az napr pri tretom mi prave tvrdnutim zacali kontrakcie. Ked este rano pred vizitou "nic". Hovorim ze nic mi nie je. Sem tam tvrdne brusko. A dr-ze ved to uz mozu byt kontrakcie 🙂 a po vizite sa to aj pomaly rozbehlo 🙂
@liliblacky Ano môže to trvať aj niekoľko týždňov, telo sa začína pomaly pripravovať na pôrod, teraz to vnímaš viac pretože si druhorodička 🙂
PA
@liliblacky
bud v pohode. Presne takto mi tvrdo veľmi ten mesiac pred porodom pri druhom. Mozno sa už aj pomaly otvaras.
Ja som poslíčkov mala ale normálne bolesti. Tvrdnutie som neriešila, mesiac a pol pred pôrodom mi brucho tvrdlo každý deň. Proste som si sadla/ľahla a čakala kedy to prejde.
Tí bolestivi ma sem tam zmiatli, ale to som zas priložila niečo teplé alebo som šla do sprchy a podľa toho som sa riadila, či to odišlo alebo nie...
U mňa toto bolo kontrakcie 🤷♀️ začali o polnoci, tvrdnutie brucha najprv každých 12 minút, potom 10, 8, 5 a išli sme do pôrodnice 😃
ďakujem veľmi pekne všetkým, bolo to divne, lebo asi 2-3x má to v noci aj zobudilo a keď som išla na wc tak neuveriteľný tlak dole… ale prešlo to 😀 tak uvidíme aká bude ďalšia noc, len potrebujem rodičov zavolať k staršej a majú to k nám na 4 hodiny cesty a dohodli sme sa, že prídu až v nedeľu 😀😀 tak aby som ich neplašila skôr 😀😀😀

Je to iba tvrdnutie brucha? Ja si pamatam pri druhom tehu. Ze som mala prvych poslickov presne mesiac pred terminom. Povacsine pri tych narocnejsich dnoch kedy som bola viac na nohach.
Ono to mozu byt iba poslickovia. A moze to byt aj pomaly priprava na porod. To som ja nikdy nevedela ci proste "len" alebo "uz" sa nieco zacina diat.