icon

Používať Aniball pred pôrodom v 39. týždni?

21. máj 2024

Ahojte,

Začínam 39.týždeň a dnes ma vyšetrujúca dr. nabádala k tréningu s aniballom. Priznám sa, doteraz som s tým nebola stotožnená, takže som sa venovala iba masáži hrádze ako príprave.
Aniball mám doma. Otázka znie - má význam začínať aj takto neskoro, keď je jasné že cvičiť budem len postupne tj isto sa nedostanem na tie z vyššich čísel? Určite nebudem tlačiť na pílu teraz a dobiehať niečo za 2x menej času.

Kamarátka čo ho používala sa mi vyjadrila že u mňa už to význam nemá tým pádom, tak reku viac názorov nebude zlých - najlepšie názory s osobnou skúsenosťou.

Áno, môžem ešte aj prenášať ale aj rodiť zajtra (hoci to nič nenasvedčuje, vieme ako to je v posledných dňoch).
Asi ma už desí skôr to, že si Aniballom ten pôrod skôr vyvolám či ublížim, keď tie skúsenosti doteraz nemám 😁

Ďakujem za rady k veci 🙂

zuzkacik4
21. máj 2024

Za mna nikdy nie je neskoro...ak ho mas uz doma, za vyskusanie nedas nic... ked ti to nebude vyhovovat, tak nebudes pokracovat... 🙂

anavixy
21. máj 2024

Ma to vyznam, ak to vyznam ma mat (nie je to zaruka porodu bez nastrihu, bez natrhnutia, ale ani ked nebudes cvicit to neznamena, ze musis skoncit zasita az po usi…) Porod si s nim urcite nevyvolas, toho sa neboj a aj keby, dieta je donosene, pokojne mozes rodit aj hned. Ublizit si neublizis, ak s nim budes cvicit tak, ako treba a nedohanat zameskane, presne ako pises. Pri tom aniballe nejde ani tak o to aby si si roztiahla posvu alebo ako si to mnoho zien predstavuje, ide o ten pocit, ze vies co a ako s tym ked mas nieco v posve a mas to dostat von. Vacsina zien nacvici nieco okolo 30cm, pricom hlavicka dietata ma tak 34-6cm, fakt nejde o to kolko cm sa ti tam “zmesti”. Neskoro urcite nie je… ale zjavne sa ti do toho nechce, takze ja na tvojom mieste by som sa do toho netlacila nasilu, lebo tak si podla mna len vsugerujes co vsetko ti to sposobilo. Ak sa na to v hlave nastavis pozitivne, tak smelo do toho. 🍀

mamamasama
21. máj 2024

Určite to má význam. Ja som porodila v 43tt 🤭 Ešte mesiac môžeš nacvičovať 🤭

lucia7933
22. máj 2024

ahojte, od ktoreho tyzdna sa moze zacat s cvicit s aniballom? som 35+3

tinalia
23. máj 2024

@lucia7933 koniec 36 zaciatok 37tt

anavixy
23. máj 2024

@lucia7933 ukonceny 36.tt

lucia7933
23. máj 2024

@anavixy cize od 36+0?

anavixy
23. máj 2024

@lucia7933 ano 🙂

kiki68
26. máj 2024

Vyskusaj, je mozne ze nacvicis hned velke cislo. Lebo uz si mala masaz hradze. Iba to dotuknes

autor
26. máj 2024

@kiki68 dakujem Ti, ano je pravda ze na prve cvicenie bolo 20 cm v pohode a na druhe som v pohode dala 21-22 cm co som ale teda vzdy zacinala na ledva nafuknutom aniballe a isla pomalinky postupne hore, lebo som citila ze to ide celkom dobre. A teda urcite neriskujem a som opatrna, aj hodinu postupne sa bavim, nech nemam pocit ze idem zbrklo. Idem pomaly, radsej budem trenovat iba male cisla, nez nieco zbytocne na konci pokazit.

@anavixy dakujem za prispevok ze si s nim dala namahu a cas, pomohol. Zaujimave, ako uplne si ma odhadla s mojim nastavenim 😁 ale premohla som sa teda a povedala som si ze to vyskusam, aj ked nepojdem na vykon, aspon ten pocit co to obnasa ako hovoris, a aj elasticita urcite bude lepsia aj keby len par cviceni.

autor
26. máj 2024

Dakujem aj vam
@zuzkacik4
@mamamasama

sasesoe
26. máj 2024

Ahoj, z mojej skúsenosti, nie je dôležité, na aké číslo sa dostaneš, ale nacvičiť správnu techniku dýchania a tlačenia a tá sa málokde učí správne. V skupinke cvičíme s epinom/anibalom som dávala i postup, kt mi poradila PA a osvedčil sa (ak chces, nájdi môj nick s otázkou ako cvičiť a v komentári je odpoveď odomna), cca v r 2017 😀
A ono tým ako postupuje tehotenstvo sa i ľahšie cvičí... Ak máš anibal doma, tak tipujem, že nie si prvorodička, chápem, že sa Ti nechce cvičiť, ale mne sa osvedčilo i pred ďalšími pôrodnú, aj keď menej (v rámci možností)

kiki68
27. máj 2024

Hlavne si budes verit v tej technike a v tom ako budes citit dieta v tych cestach. Tam vela zien zmatkuje, takto vies do coho idea. Mne to pomohlo hlavne psychicky a div sa svete, porod bez nastrihu, nejake kozmeticke stehy na malej trhline. Nemam z toho ani jazvu nastastie

ninah1486
24. júl 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

urcite si s nim pôrod nevyvolas a nemyslim si ze by si si ublizila, ja som aniball pouzivala od 37. tyzdna a pôrod som mala bez nastrihu