icon

Predvolanie na Sociálnu poisťovňu za účelom posúdenia medicínskej opodstatnenosti PN

srdiecko117
27. jan 2020

Mile mamicky chcela by som sa patat ci ste uz niekto mali skusenost zo socialnou poistovnou.

Som v 7.mesiaci tehotenstva,minuly rok v novembri som absolvovala odber plodovej vody pre zle vysledky triple testov,chlavabohu boli negativne,pracujem v novinovom stanku,a od Janura som na PN ktoru mi uz lekar odporucal hned po odobrati plodovej vody ja som este vydrzala do konca roka a od noveho roka ma lekar vypisal na PN ku a nepresiel este ani jeden mesiac a dneska som obdrzala list od socialnej poistovne a to: Aby som sa dostavila urcity den na urcitu pobocku za ucelom posudenia medicinskej opodstatnenost.

Mal uz niekto podobnu skusenot zo socialnou poistovnou?

Co tam odomna chcu?

veronice
27. jan 2020

@srdiecko117 skusenost nemam ale zo skusenosti inych mozem povedat ze sa mohli stat dve veci - bud si bola nahodne vybrata z pomedzi tehotnych pnkariek na kontrolu alebo ta niekto udal ze sa mu zda ze mas pn neopravnene. Byt tebou vezmem uplne vsetky papiere od tehotenskej knizky cez vysledky triplle testov a prepustaciu spravu z nemocnice z odberu plodovky aby si im ukazala ze opodstatnenie to ma. Pripadne ak mas dobre vztahy s gynekologom, cinkla by som mu a poprosila ho o nejaku spravu alebo vyjadrenie. Koniec koncov aby aj on nemal problemy ze ta vypisal "neopravnene". Proste idu zistit ci si PN pravom alebo nepravom... Takze im treba preukazat ze vsetko je ako ma byt ;) drzim palce.
Inak oni su celkom srandisti... Brat je uz nevidiaci a lekarka mu trikrat musela pisat potvrdenia o tom ze ma prakticku slepotu kym pochopili ze naozaj nevidi a uz vidiet nikdy nebude. A jeho kamaratovi parkrat kontrolovali ci mu nahodou nedorastla ta noha co mu skrz cukrovku amputovali 🤦‍♀️🤷‍♀️... Takze hlavne s kludom... Mozno len potrebuju vykazat nejaku cinnostba tvoja pn im padla do rany...

tomcimka
28. jan 2020

Súhlasím s @veronice . Buď to bola náhoda,alebo niekto udal. No treba najskôr informovať o tom doktora, ktorý vypísal PN. Veľa záleží aj na tom akého má daný doktor revízneho lekára.