Príjem do pôrodnice v 38. týždni
Dobry deň dnes som prišla na príjem do pôrodnice respektíve na šestonedelie ma dali na izbu. Neviem či dnes začnú nieco robit alebo az zajtra ked ze som 38tt a včera mi na rizikovú povedali ze mam prísť na príjem na vyvolávať alebo na sekciu podla toho ako to pôjde. Bábätko malo včera zle ozvy dnes mi len na prijme robili len pásy dali a povedali ze je ok tak neviem teraz ze ako ďalej uz som tuna od 7 rána a nic okrem merania tlaku. Som dosť v strese ako to prebehne 🙁 a strach neskutočný.
@anonym_autor neviem úplne v tomto poradiť. Ale ja keď som bola hospitalizovaná v 31 týždni pre riziko predčasného pôrodu. Tak presne urobili ctg ráno a tlak a potom až možno okolo 11:00 som išla k doktorovi na vyšetrenie (u mna sa hodnotil krčok). Ale podľa mna ten ctg záznam je dôležitý vo Vašom prípade. Možno Vás budú ešte sledovať oni to crg robia aj 3x za deň v nemocnici a lekár rozhodne čo ďalej. Držím palce 🙏
Každopádne ak bduu vyvolať (iné ženy čo ležali so mnou na izbe tak im vyvolávali) tak buď dávali taký balónik alebo rovno tabletku na vyvolanie.
Prietoky zle nie ozvy 🤦♀️ uz som v strese
@anonym_autor neviem úplne v tomto poradiť. Ale ja keď som bola hospitalizovaná v 31 týždni pre riziko predčasného pôrodu. Tak presne urobili ctg ráno a tlak a potom až možno okolo 11:00 som išla k doktorovi na vyšetrenie (u mna sa hodnotil krčok). Ale podľa mna ten ctg záznam je dôležitý vo Vašom prípade. Možno Vás budú ešte sledovať oni to crg robia aj 3x za deň v nemocnici a lekár rozhodne čo ďalej. Držím palce 🙏
Každopádne ak bduu vyvolať (iné ženy čo ležali so mnou na izbe tak im vyvolávali) tak buď dávali taký balónik alebo rovno tabletku na vyvolanie.
@anonym_f47c4c ďakujem za odpoveď dúfam že čím skôr lebo som strese s toho ze tuna par dni nebodaj budem zbytočne viem ze ne zbytočne lebo budu sledovať babo ale chápete ako to myslím. Žena je viac v strese a nevie co ďalej. Na tolko mam doma 4 ročnú dcéru chorú v teplotách 🙁
@anonym_autor musis trosku spravit scenky na nich, ze nechces, aby to male umrelo, ze sa bojis atd. Toto je vacsinou zaberie a sami navrhnu ihned vyvolavat.
@kiki68 no v živote by som si nedala už vyvolávacku(extrémna bolesť,a zvyšuje to rizík autizma u dieťaťa) keď tak radcej cisársky.
To ti tu nikto nepovie. Musíš sa porozoravat s lekárom čo idu ďalej robiť, ake majú v pláne ďalšie vyšetrenia, na čo sa máš pripraviť, …
Proste musíš komunikovat. Je tam lekár ktorý tá má nastarosti. Musíš s ním všetko prebrať
Veľa šťastia 🍀
@anonym_f47c4c ďakujem za odpoveď dúfam že čím skôr lebo som strese s toho ze tuna par dni nebodaj budem zbytočne viem ze ne zbytočne lebo budu sledovať babo ale chápete ako to myslím. Žena je viac v strese a nevie co ďalej. Na tolko mam doma 4 ročnú dcéru chorú v teplotách 🙁
@anonym_autor jasne úplne chápem :/ ale teraz prebieha aj vizita ráno do 9:30 cca. A potom určite zhodnotí lekár aj ctg záznam a určite Vás aj vyšetria a zhodnotia to. Mne robili potom aj sono aj malú premerali. Takze toto urobia aj u Vás a ešte raz všetko skontrolujú.. a zvolia určite taký postup aby všetko dobre dopadlo. Možno by som na Vašom mieste si zvolila hneď tu tabletku a nie balónik. Čo bola jedna so mnou na izbe tak jej balónik nepomohol a sa jej to o deň predĺžilo a druhej zas pomohlo je to individuálne ale ak sú zle prietoky tak by som si dala rovno tabletku.
@kiki68 no v živote by som si nedala už vyvolávacku(extrémna bolesť,a zvyšuje to rizík autizma u dieťaťa) keď tak radcej cisársky.
@anonym_6956be nechápem prečo tu takéto blbosti píšete. To že Vám vyvolanú pôrod autizmus vôbec nespôsobuje. A čo ste tomu pomohli keď jej budu vyvolať pôrod aj tak?
Každopádne radšej si ho dať vyvolať ako podstúpiť rez do brucha. Prirodzený pôrod má stále najmenšie riziko a najmenšie komplikácie ako sekcia..
@anonym_6956be ale no, mne vyvolavali v 39 a v 38 tyzdni a vsetko ok, mlzem povedat, ze rovnako bolestive ako bez vyvolavania, vsak sa snad budu riadit nalezom.
Autizmus je sposobeny niecim inym a nie tymto. To je len zhoda nahod.
Mne robili napriklad oxytocinovy test, ci zvladnem ja aj babo prirodzeny porod, mala horsie ozvy, omotanu snuru okolo krku a ja vysoky tlak. Ale bolo to 4.dieta, predtym vyvolavany porod a rychly, tak som sla rodit klasicky a dalo sa to prezit. Hlavne sa pytaj.
@anonym_6956be tak by ste si malo prečítať štúdiu o tom a bola táto studia vyvrátená. Každopadne určite je menšie riziko si podať prostaglandiny na vyvolanie pôrodu ako možno spinal pripadne celková anesteza..
nikdy nepochopím toto strašenie čo tu niektoré ženy vedia robiť a nemajú to ani podložené ničím…
@anonym_6956be mam vyvolavany, sama som na spektre autizmu, dieta je ok, bolest mensia ako led to islo samo. Tiez som myslela, ze to vyvolavanie je zle, ha , omyl 😀 Vsetko ma rizika. U mna nesmeli pouzit oxytocin, mam nan alergiu. To uz su tie specifika priamo u autistov, ze mate paradoxne reakcie. Ale boli s tym v poho, vyvolavalo sa prostaglandinom v krcku, nic ine nepodavali. Iba kyslik.
Musíš sa pýtať ošetrujúceho lekára na ďalší postup, my nevieme ako na tom si a aký je plán.
@anonym_autor jasne úplne chápem :/ ale teraz prebieha aj vizita ráno do 9:30 cca. A potom určite zhodnotí lekár aj ctg záznam a určite Vás aj vyšetria a zhodnotia to. Mne robili potom aj sono aj malú premerali. Takze toto urobia aj u Vás a ešte raz všetko skontrolujú.. a zvolia určite taký postup aby všetko dobre dopadlo. Možno by som na Vašom mieste si zvolila hneď tu tabletku a nie balónik. Čo bola jedna so mnou na izbe tak jej balónik nepomohol a sa jej to o deň predĺžilo a druhej zas pomohlo je to individuálne ale ak sú zle prietoky tak by som si dala rovno tabletku.
@anonym_f47c4c oni mozu kombinovat tieto dve veci podla toho, co mne povedali. Ale ten balonik som nemala, nakolko som sa za hodinu otvorila na 10.
@anonym_6956be nechápem prečo tu takéto blbosti píšete. To že Vám vyvolanú pôrod autizmus vôbec nespôsobuje. A čo ste tomu pomohli keď jej budu vyvolať pôrod aj tak?
Každopádne radšej si ho dať vyvolať ako podstúpiť rez do brucha. Prirodzený pôrod má stále najmenšie riziko a najmenšie komplikácie ako sekcia..
@anonym_f47c4c veru. Mam prvu sekciu a tolko traumy u mna (mala som pocit ze aj u syna) ze dalsie som mala vyvolavane. 3 a ani u jedneho sa neprejavuje autizmus 🙈
@anonym_6956be prosím priložiť aj nejaký odborný výklad, lebo toto je také tvrdenie ako... Marika z horného konca povedala...
@anonym_6956be prosím priložiť aj nejaký odborný výklad, lebo toto je také tvrdenie ako... Marika z horného konca povedala...
@anonym_918996 jeden cas to bolo predpokladane o oxytocine. Ale neni to potvrdene
Si tam kratko, pockaj, bude vizita, potom rozhodnu. Keby nieco nebolo ok, konaju rychlo.
Ked si tam, tak je dobre, praveze nemas byt preco v strese. Urobili potrebne vysetrenia.
@anonym_autor rospravala som s doktorkou tak zrejme dnes nic nebudú robit keď že budem mať obed a že oni to chcú sledovať len do pondelka čo ako a uvidí sa. Na tolko som povedala že ked su zle prietoky ako my bolo povedané včera na rizikovke ze mala nepribera už za mesiac pribrala 130g čo je malo a nema dostatočne živiny ze jej bude uz lepšie von. Že nechcela by som aby nastali nejaké komplikácie keď uz nepribera malinka.ze nechcem čakať do pondelka.
Tak mi povedala že pride zamnou prednosta a mi povie co ako. Na to vyvolanie mi povedala ze by mi dali tabletku nejaku a pri najhoršom sekcia ked neprebehne dobre nieco.
Za prve, prietoky a ozvy su dost rozdiel co sa tyka akutnosti situacie. Ukludni sa.
Za druhe, mas tam okolo seba tim lekarov. Bud im budes verit, alebo ak im neveris sa dvihni a chod domov alebo do inej nemocnice, kde im budes verit. Tym chcem iba povedat, ze prosim pekne nepovysuj tu kadejake nazory a skusenosti inych (s uplne inymi situaciami) na internete nad odporucania lekarov, ktori poznaju Tvoj presny stav a nemysli si, ze je v ich zaujme nieco ine ako zivot a zdravie rodicky a dietata...
A za tretie, merania su vzdy nepresne, je tam dost velky mozny vykyv. Takze oni si to potrebuju trosku odsledovat. Mne posledny mesiac vychadzalo ze dieta pribralo len 50g, bolo merane kazdy tyzden a vychadzala rovnaka hodnota, pritom kazdy tyzden to meral iny Dr. Dieta sa narodilo o pol kg tazsie. Normalna a bezna situacia.
Takze, merania v tehotnestve su PRIBLIZNE.
Drzim palce, to zvladnes.
@anonym_6956be čo tu píšeš za nezmysly?
@anonym_autor tak baby bola som na vyšetrenie na pretekoch a dnes boli dobre prietoky nechápali ako včera boli zle. Ale prednosta doktor povedal ze je potrebná sekcia zajtra rano budú robit . Že keby začali vyvolávať trvalo by to týždeň vyvoláť
@anonym_autor tak baby bola som na vyšetrenie na pretekoch a dnes boli dobre prietoky nechápali ako včera boli zle. Ale prednosta doktor povedal ze je potrebná sekcia zajtra rano budú robit . Že keby začali vyvolávať trvalo by to týždeň vyvoláť
@anonym_autor držím palce, nech je všetko ok. Dobrá sekcia lepšia ako zlý pôrod.
Hlásim sa vám sme obe poriadku a robili mi cisársky rez spinal mi neucinkoval aj ked 2 krát pichli všetko som cítila tak dali celkovú narkozu ze som spala . Bolesti su ozaj veľké a hlavne ze sme zdravé obe co ma vystrašili s váhou ze je malinka 3 tt pozadu a mala sa narodila s váhou 2700g a 46cm v 38 týždne
Hlásim sa vám sme obe poriadku a robili mi cisársky rez spinal mi neucinkoval aj ked 2 krát pichli všetko som cítila tak dali celkovú narkozu ze som spala . Bolesti su ozaj veľké a hlavne ze sme zdravé obe co ma vystrašili s váhou ze je malinka 3 tt pozadu a mala sa narodila s váhou 2700g a 46cm v 38 týždne
@anonym_autor Jeej gratulujeme! 🙏🏻🍀❤️😀 budes may krasny mikulassky darcek, len par dni v predstihu

@anonym_autor musis trosku spravit scenky na nich, ze nechces, aby to male umrelo, ze sa bojis atd. Toto je vacsinou zaberie a sami navrhnu ihned vyvolavat.