icon

Sanitka alebo taxík do pôrodnice

niky_55
10. jún 2023

Ahojte , je tu niekto kto išiel do pôrodnice sanitkou ? Či ma reálne zoberie alebo nie , lebo všade čítam ze skôr nie ze to nie je taká situácia aby ma zobrali. No a keď ma teda sanitka odmietne zobrať do pôrodnice tak taxikár ma môže tiež odmietnuť nie ? Tak potom ako sa dopravim do nemocnice ? Auto máme ale vodičský mám len ja , snúbenec si robi vodičak a skúšky ma akurát až po pôrode niekedy takže to blbo vyšlo. Žijeme v Malackách a pôrod by bol v Ba v Bory je to najbližšia nemocnica. Neviem čo robiť ak ma náhodou odmietne aj sanitka aj taxikár 🙈 rodičia by prišli keby sme im zavolali ale oni bývajú hodku a pol od nás, takže všetko závisí ako sa rýchlo rozbehnú kontrakcie a pôrod.

Strana
z2
ukulela
11. jún 2023

@zorkahorka jasne, ked sa jej rozbehnu kontrakcie skor, ako odtecie voda, by za volant sadla len sialena zena.

januska12323
11. jún 2023

@ildiko36 netvrdím, že sa to stane ale môže sa.

ildiko36
11. jún 2023

@januska12323 no neviem, 6r som robyla na zachranke a stale sme mali vyjazd do minuty od nahlasenia, v sanitke je gps, vsetko sleduju cez operacne stredisko.Nikto si nedovoli rizkovať svoju pracu.To musí byť jedinečný pripad aby boli všetky sanitky obsadene ale i tak pošlu najbližsu volnu posadku.Aj na taxik sa niekedy čaka aj pol hodina mozno viac

zorkahorka
11. jún 2023

@ukulela nebola by prva ani posledna, ak ina moznost nie je. Kolko zien to tu uz spomínalo v prispevkoch, ze sa viezli samy...
Ja by som skor riesila rodicov. Ak povedia v praci, ze musua byt v pohotovosti kvoli rodiacej scere, myslim, ze zamestnavatel nebude mat problem ich na hodinu uvolnit

zuzinka888
11. jún 2023

Kludne si zavolaj. Ja som volala ked mi v 18tt odtiekla voda- manzel na sluzobke.. povedala som pani na dispecingu ze nemam bolesti len odtiekla voda a ze mizem odsoferovat( asi stres alebo nechapem co ma to napadlo). Pani ma " zdrbala" co mi to napadlo.... ze ked mozu sanitky cele vikendy robit taxiky opilcom, preco by zene neposlali sanitku. Dokonca sa pytala s kym ostavaju deti a ci som schopna k detom niekoho zohnat kym pride sanitka( 5min.) Ze sk nie posle mi policajnu hliadku k detom ktore spali kym pride niekto k nim. Takze vravme na vyberacov pokut co chceme ale ked fakt treba tak - pomahaju a chrania.

svetlonos
11. jún 2023

@zorkahorka
jaj tak 🙂 Mne dali tbl, vyvolavacku a po dvoch hodinach sa prejavila v svojej plnej sile 😂.
Dokazala som urobit az jeden krok a potom kontrakcia. S dr som sa dohadovala nech ma laskavo odvezu na voziku a nechceli.
Potom same zistili, ze to ide fakt rychlo. A reto predstava jazdy autom sa mi rovnala vrazde 😁
Moja Dr povedala, ze ta vyvolavacka s tou rychlostou suvisiet nemusi vobec a moze to byt rychlovka aj tak.

tahomi
11. jún 2023

Bory nemaju otvoreny centralny prijem, ziadna sanitka tam preto nepride.
Principialne to ale funguje tak, ze vzdy ta sanitka vezme do spadovej nemocnice resp v Ba specificky podla typu poranenia alebo podla odporucania KOS.

Pracovala som dlho na zachranke 😉

ildiko36
11. jún 2023

@tahomi to fakt, neni centralný príjem, a kto tam chce rodiť musí ísť potom na vyvolavačku?🙈

tahomi
11. jún 2023

@ildiko36 nie, ide len o sanitky aktualne.

trgypadl
11. jún 2023

@tahomi a ako funguju nemocnice, kde nie je centralny prijem? U nas zavezu priamo na oddelenie

ukulela
11. jún 2023

@zorkahorka pozri, ja tak pri prvom ako pri druhom som dostala od prvej tak silné kontrakcie, že som sa ledva držala. Žiadni poslickovia, nič postupne. Hneď bolesť jak šupa kladivom.. Voda mi odtiekla až v nemocnici. Deň pred pôrodom som šoférovala. Ale do nemocnice by som sa neviezla. Za nič na svete. Od prvej som mala kontrakcie každé 4-5 min, to mám do nemocnice tak 4 až 5 kontrakcií. To znamená, že by som reálne 5x mohla niekoho zabiť. Nie len mňa a dieťa. Byt autorka, volám taxi. A každej, čo mi povie, že s kontrakciami sadla za volant, poviem, že je vrcholné nezodpovedná. Kamoška sa odviezla na plánovanú vyvolávaciu, ale babu, čo by šla s kontrakciami nepoznám. Sú taxíky, sanitky, susedia.
Ináč tvoj postup s rodičmi je tiež dobrý. Normálny zamestnávateľ pochopí.

zorkahorka
11. jún 2023

@ukulela mna to chytilo rano o 4.h, cesty nastastie volne, kontrakcie silne este neboli.

cookie29
12. jún 2023

@zorkahorka kazdy porod je iny ale jedno maju spolocne, je to nepredvidatelne. A nam to skutocne prizvukovali vsade, midwife, v nemocnici, porodne asistentky, na priprave... takze predpokladam, ze skusenosti maju a vedia o com hovoria

kiksina_21
25. jún 2023

@mogaa ja mam už za sebou 2x pôrod,do nemocnice má bral exmanžel, nemala som ani silne kontrakcie ale poviem ti, že šoférovať by som sa neodvážila...teraz mám tesne pred pôrodom a asi tiež budem volať sanitku,kedze som v takej situácii že všetci z rodiny čo by ma mohli odviezť pracujú mimo SR. A sanitka určite neodmietne tehotnú ženu, ktorá má kontrakcie...bežné cigánky si volajú sanitku ešte pred termínom a bez kontrakcií...proste povie že sa necíti dobre a prídu po ňu a.musia ju zobrať do nemocnice...takže tak

nikasmile
25. jún 2023

@niky_55 a dobrí susedia by nepomohli?

katkaluky89
16. júl 2023

sanitka ta zoberie do spadovej nemocnice

Strana
z2