Ahojte, zobudila som sa na kopance v bruchu, kotrmelce, extrémne silné a rýchle ako som sa prebrala tak to prestalo a teraz nič. Je dôvod na obavy? Ísť na pohotovosť?
Kolko nemas pohyby?Skor ako zacnes panikarit ja by som si dala najorv kakao,nieco sladke,pochodila,ponatriasala jemne a potom sla na pohotovost.
@maminkadeticiek ok ďakujem skúsim. Ten kolotoč čo som sa ani nadýchnuť nemohla bol o pol 11, teraz okolo pol 12 mohlo byť jemné otočenie aj kop, len neviem či sa mi to len zdalo.
Mohli tak náhle prestať pohyby z extrémnej aktivity keď som sa zobudila som ešte cítila a potom náhle prestali a nič? Už cca hodínu pol kľud. Mohlo byť jemné otáčanie ešte, možno sa mi to len zdalo, teraz nič. Každý má presviedča, že spí ale z takej extrémnej aktivity? Bojím sa ísť na pohotovosť, čo tam zistia, čo tam so mnou urobia. Ale sledovať sa do rána či budú pohyby či nie, a keď nebudú... Možno sa dieťa fakt unavilo, oddychuje....
pocuj, nemam sice osobnu skusenost, ale z okolia ano. chod hned.
a nebudu ti robit nic take, urobia sono a pasy.
@zzzzza možno sa drobec len otáčal dole hlavičkou alebo zadočkom. Ja myslím, že viem, kedy sa mne pretočil syn. Cítila som chvíľku intenzívne, až bolestivé pohyby. Dovtedy bol otočený zadočkom a na nasledujúcej kontrole bol už hlavičkou. Možno to je aj Tvoj prípad, to však nič nemení na situácii. Naozaj, prosím, nešpekuluj a choď HNEĎ TERAZ na pohotovosŕ. Urobia UZV a aj Ty budeš vedieť, čo sa deje. Doma nič nevymyslíš a Tvoj stres dieťatku škodí. Daj, prosím, vedieť, ako ste pochodili.
@maminkadeticiek veľmi jedlo nepomáha, ale cítim ako keby otáčanie okolo pupka taký tlak ako valec. Asi už je unavené a spí, dnes bolo celý deň aktívne
Teraz koplo
Podla mna sa babatko otocilo dolu hlavou. Tiez som to tak mala priblizne v tomto tyzdni. Bola to niekolkohodinova party v bruchu, az bolestiva. Tiez som rozmyslala, ci ist k lekarovi alebo nie. Potom to zrazu prestalo a asi o hodinu zacalo znovu kopat a citila som ich trosku inde.
moja dcera obcas spavala a bola v klude pol dna, potom sa prebrala a kopcovala. ked som sla na vyvolavacku, tiez to takbolo. v ten den nic, robili sono, pasy opakovane , krutili mi s bruchom - snazili sa ju prebudit a nic. no vsetko bolo ok. dalsi den sa rozbehla a teda to bola riadna diskoteka. tam sa im zas nepacilo aky ma pulz, lebo to zas bola mimoriadne aktivka a tym padom mala vysoky pulz. tka ma kontrolovali tiez viac. potom sa uz skludnila. porodila som az na 4den yvolavania a bola uplne ok.
takze je kludne moznost, ze sa taketo nieco deje. tusim to mavala aj moja sestra. kamoska naopak prva dcera stale akcna, druhu ledva citila.
@zzzzza No vidis,hlavne spokojne.Uz toho bude teraz menej a menej,skor tlak,lebo babo je uz velke.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja by som sla. radsej.