icon

Skok v priberaní v 3. trimestri

hanah2
13. nov 2018

Za 7 mesiacov som pribrala dokopy 6 kg, rovnomerne cca 200-300g tyzdenne. Za posledny tyzden (zacinam osmy mes.) mam +1,5 kg, aj ked jem a hybem sa (prechadzky, cvicenie) rovnako. Nechapem ☹ Su tu maminy, co mali taky skok v priberani? Bude to teraz kazdy tyzden taky velky narast?

slniecko35
13. nov 2018

No ja som pri prvom mala nieco podobne, do 32tt len 2kg, potom 1kg za tyzden a to som sa snazila obmedzovat, lebo som bola z toho na nervy, ale dokopy to bolo “len” 10kg, z ktorych som takmer vsetko nechala v porodnici tak to nebolo az take hrozne. Som zvedava ako to bude teraz 🙂

whatever1
13. nov 2018

@hanah2 neries vahu, to ze si tento tyzden pribrala kilo a pol neznamena ze tolko priberies aj buduci. Ja som to tiez kazdy tyzden mala inak a posledne 3tyzdne sa mi vaha dokonca zastavila. A to som sa prejedala. Pribrala som dokopy 16kg a teraz som 2 mesiace po porode a ostali mi 4kg ale zase kojim a prsia mam tazke ako balvany😅. Hlavne sa v nicom neobmezuj

janulka2811
13. nov 2018

Dieta od 8mes priberie cca 800g az do porodu.
Tvoje telo zadrziava vodu.
Ja som za 8mesiac pribrala 1kg na vahe s toho drobec 820g takze ziadny tuk ale max voda zadrzana.
Vahu neries vobec.Ak si pred otehotnenim mala normal bmi,po porode budes co by dup vo forme.

jackie231
13. nov 2018

@hanah2 nevazila som sa tyzdenne ale raz za mesiac, ale kazdy mesic som pribrala 0,5 az 1 kg... v 8 mesiaci zrazu sok lebo vaha ukazovala +4,5 kg... tiez som nic nezmenila, strava rovnaka aj pohyb... tak dufam ze posledny mesiac kym porodim nenaberiem dalsie 4 kila lebo ma porazi😅

pininka
13. nov 2018

Najviac by sa malo návrat v poslednom trimestri, aj dieťa takto naberá. Ja som pri prvom mala do 7 mesiaca tak cca 9kg, v deviatom mesiaci 18kg, ale syn mal 4650g. Pri druhom som dokopy pribrala len 12 kg a z toho 8 posledné tri mesiace. Pri tretej som pribrala dokopy 8kg a do 6 mesiaca som mala mínus 2kg. Takže asi tak

danula.ch
13. nov 2018

@hanah2 takto na konci už aj bábo viac pribra, ale u teba to môže byť aj zadrziavana voda. Tlak a bielkovinu v moci máš v poriadku? Ja som s tým pri poslednom tehu mala problém, bola som naliata vodou a pribrala som veľa a rýchlo. A po pôrode to šlo ešte rychlejsie dole, prvé dva tyzdne kazdy den kilo, to bola ta voda. Slaninka už išla tahsie 😀

hanah2
autor
14. nov 2018

@jackie231 Tak to aj ja 😅

hanah2
autor
14. nov 2018

@danula.ch doteraz som ich mala v poriadku, uvidim buduci tyzden na poradni

ellieellie
14. nov 2018

Nie, neboj sa, nemusí byť taký nárast aj ďalšie týždne. Ale je normálne, že v 1.trimestri sa nepriberá, mnohé dokonca schudnú, v 2.trimestri začne váha stúpať a v 3.trimestri sa priberá najviac. Aj mne váha zrazu tak vyskočila v 8.mesiaci, ale potom sa to zase ukľudnilo 🙂 Pribrala som celkovo 9 kg a z pôrodnice som šla už len s +2kg (tie boli do týždňa preč). Neprejedaj sa, hýb sa, nestresuj sa a bude to ok 🙂

deniskap
14. nov 2018

Ja som mala tiez presne tak. Tiez maly prirastok a zrazu 1.5 kg zs tyzden. Nasledujuci ttzden uz to bolo 0. Ku koncu dieta najviac pribera, je normalne,ze budes aj ty. Stale je ta celkova vaha ok,tak ziadne obavy ☺

lenkabukviarova
Odpoveď bola odstránená