icon

Slabšie pohyby v 9. mesiaci

27. nov 2025

Chcem sa len poradiť končím 36 týždeň, kontrolu mame o pár dni určite to spomeniem tam. Ale teda moja otázka zmenil sa Vam charakter pohybov? Už nie sú take výrazne ale pohyby cítim počas dňa len proste sú kúsok slabšie. Nie sú to nejaké výrazne kopance. Skôr je to take vystieranie že cítim taký tlak na tom danom mieste a občas sa zvlni bruško. Keď si dám niečo sladké a hladkam brucho alebo stuchnem tak sa pohne tak to vidím že reaguje. Rátam aj teda tých 10 pohybov v tej aktívnej fáze do 2 hod to väčšinou do tej hodiny mám. Cez deň aj 3x štikútka. Len ma znepokojilo to že nie sú take výrazne. Mali ste to tiež takto?
Ďakujem za odpoved.

anonym_e38c29
27. nov 2025

Áno, už nemá toľko miesta, nedokáže sa toľko vrtieť ako doteraz.

autor
28. nov 2025
@anonym_e38c29

Áno, už nemá toľko miesta, nedokáže sa toľko vrtieť ako doteraz.

@anonym_e38c29 ďakujem za odpoved. Ráno som už cítila silnejšie pohyby tak možno len včera mala lenivý den.

marhulka13
28. nov 2025

@anonym_autor celkovo už postupne budú pohyby menej intenzívne , ale samozrejme treba si to sledovať

anonym_6539b5
28. nov 2025

S tymi pohybmi na konci teh. Je hlupost . Su deti aktivne a menej altivne . Ak sa charakter pohybov zmeni ,treba to vzdy riesit (z kludneho na "divokejsie"a opacne ). Moj syn bol extremny v tomto ..on bol moc aktivny ,kopance boli silne a bolestive,ale ked sa mi jeden den hybal,ze vkuse 3 h bez prestavky,isla som na pohotovost . To bolo uz v 38tt.
Aj pocas porodu bol stale rovnsko aktivny .

Nespoliehat sa na to,ma malo miesta .

maryetta
28. nov 2025

Mna sa pri kazdom dr pytal ci som sportovkyna. Lebo deti sa extremne hybali 🙂 napr dcera ta ma kopala tak ze este tyzden po porode ma rebra boleli. A do teraz je ozaj hyperaktivna.
Tak mam inu skusenost.

anonym_b2fbfd
28. nov 2025

Ja som pocas celeho tehotenstva citila pohyby len uplne slabucko, ziadne kopance do rebier, len take vlneneie. A v 9 mesiaci syn kopal, len ked som zjedla nieco sladke alebo si dala kavu. Uz ma menej miesta, tak sa asi tolko nevrti😊

autor
28. nov 2025

Ďakujem vám za odpovede.
My sme to s tými pohybmi mali rôzne pretože som dosť neskoro začala cítiť aj napriek tomu že mám placentu vzadu. Asi až okolo 22-23 týždňa som prvý krát cítila a tak v tom 24 týždni sa rozbehla. Ale teda ja som nikdy tiež nemala nejaké silne kopance že by má to bolelo alebo tak. Pod rebrami ke to vždy take skôr šteklenie nič nepríjemne. Ale tak v strede bruska som cítila take intenzívnejšie a včera k večeru to take nebolo preto som sa zľakla ale dnes by som povedala že je to tak ako vždy. Normálne ju počas dňa cítim každé 2-3 hod tak si myslím že by to malo byť ok. V utorok mám poradňu v rizikovej ambulancii tak to spomeniem nech mi spravia pre istotu ctg.