icon

Som tehotná a potrebujem online psychológa.

berryblack
2. apr 2020

Ahojte maminky, prosim vas neviete o nejakom dobrom online psychologovy? Som 39+3tt.

luccija
2. apr 2020

Ipcko.sk, alebo v Nitrianskom kraji som čítala, že vznikla nejaká veľká podpora od psychológov skús nájsť na webe.Co Ta trapii?

berryblack
autor
2. apr 2020

@luccija dakujem pekne. Idem to skusit pozriet. Depky mam cely zivot, ale nejde o to tu rozpisovat cely moj zivotny pribeh, lebo by to vela ludi ani nezaujimalo ze som v minulosti presla sikanou, odhodenostou od rodiny, skoro zavyslosti na alkohole a liekoch... Dolieha na mna najma terajsia situacia. Citim sa velmi zle a tym ze porod akosi furt nic, i krd mi od 35 tyzdna tvrdili, ze maly je tak hlboko ze to na porod vyzera. Chyba mi socializacia, nikam nechodim, furt som sama, nemozem ist ani k mame. Prepadam strasnej frustracii. Nervozna som zo vsetkeho a najma sama zo seba.

klarik707
2. apr 2020

@berryblack dobre robis, ze chces odbornu pomoc, evidentne ju potrebujes, aby si sa zacala tesit zo zivota a hlavne s toho malinkeho co mas v brusku.

berryblack
autor
2. apr 2020

@klarik707 z maleho sa tesim, bol chceny. Len vsetko to naokolo ma frustruje. Tak neviem ako to predychat, mozno by mi stacilo len uprimne objatie a povzbudive slovo. No nemam si ho kde dopriat.

luccija
2. apr 2020

@berryblack posielam Ti úprimne objatie😍vydrž choď troška von sa prejsť, ak sa dá.Pozri si TV vydrž už len pár dní a nikdy nebudeš sama dieťa Ti veľmi pomoze.Lusti krížovky...pozeraj niečo pozitivne

heidy222
2. apr 2020

@berryblack chapem ta, mne teraz karantena tiez vyprovokovala navrat depresie. Naposledy som to mala pred 6 rokmi, potom kratka poporodne blues pred 4,5 rokmi a teraz pred 3 tyzdnami to zacalo znova s velmi ciernymi myslienkami, ale uz je to trochu lepsie, zvykam si. Poradit ti neviem,lebo Ani sebe neviem poradit, len hovorim nie si v Tom sama.

jajko22
2. apr 2020

Posielam Ti velke silné objatie a pusu na čielko, napis do IPcko poradne. Pozri si nejaky pekny film a do re sa vyspinkaj, za chvilu budes velmi stastná.

berryblack
autor
2. apr 2020

@luccija dakujem. Ja by som sa sla aj prejst, no nemam s kym. Nikto ma nenavstevuje. Priatel robi od rana do vecera zhana este fusky kde sa da, aby sme vyzili aj dalsi mesiac. Byvame v najme, jeho seky sa pohybovali kolo 1000€ mesacne niekedy, je zivnostnik. Teraz prisiel o kopu roboty, tak len doma nadava, nervaci sa... Takze to k tomu este pridava. Krici po mne, aj ked to tak nemysli, lebo je tiez zo vsetkeho v koncoch. Neviem aky bude dalsi mesiac. Ja peniaze este nedostavam, pretoze nemam narok na matersku. O prispevok si este len budem musiet ziadat a Bohvie kedy mi ho daju. Doma uz je komunikacia pomaly nulova. Ak by sa aj nedajboh cosi stalo, nemame riadne ani kde ist.

berryblack
autor
2. apr 2020

@heidy222 tak musime sa teraz psychicky podporovat navzajom. Nic ine nam nedostava. Mne sa to tiez stale vracalo, aj sa vracia ale cim dalej sa to stupnuje teraz. Tiez mam. Zle myslienky ale ublizit si nechcem, snazim sa byt pozitivna kvoli malemu, mozno ma prave aj on zachranil v tom, aby som sa zase nepokusala o hluposti ako kedysi. Mozno keby teraz nebol, by som tu uz teraz nebola.

berryblack
autor
2. apr 2020

@jajko22 dakujem krasne, zapnem notebook a skusim sa tam ozvat. Kiezby sa vsetci chovali k sebe empaticky aj v tychto tazkych casoch, ako ste vy tu. Snazim sa to nejak zvladat, len ta neustala samota. Verim ze ked sa konecne maly vypyta, bude to lepsie. Pretoze dvom je. Lepsie ako jednemu.

juliet86
2. apr 2020

@berryblack skus rodinne centrum kvapka. napis im mejl. su to odbornicky a robia aj online. tiez skus nepozerat spravy. drz sa a krasny porod prajem

berryblack
autor
2. apr 2020

@juliet86 dakujem krasne. Hadam pride cim skor. Pozriem to.

juliet86
2. apr 2020

@berryblack ak pre teba anglictina nie je problem existuje aj service betterhelp.com ktory ma mesacny skusobny program zadarmo

oli18
2. apr 2020

@berryblack Ak je tvoj priateľ živnostník, môže teraz, keď nemá zákazky, pozastaviť živnosť. To zákon dovoľuje. Nie je to zrušenie, len pozastavenie. Možno si bude platiť len zdravotné, ale to presne neviem. Určite nebude platiť odvody do sociálnej poisťovne, čo je dosť aj z minimálneho vymeriavacieho základu. Najväčším mínusom živnosti je to, že z nej sa platia odvody aj vtedy, ak človek nemá zákazku. Preto veľa podnikateľov má s.r.o.

denullllka
2. apr 2020

@berryblack ahoj, nič si z toho nerob, že si stále sama.. aj ja som väčšinou teraz furt sama, manžel robí momentálne od rána do večera ( ma vlastnú firmu, ktorá sa mu rozbieha) takze takmer všetok svoj čas trávi prave tam, keď príde je unavený a podobne, ale tak viem, že to robí pre nás pre rodinu, aby sme sa mali dobre. Skús to zobrať aj ty takto 😊 nie vždy bude od rana do večera v práci. A tiež mi to riadne lezie na nervy doma, lebo sa ani nikde nedá chodiť poriadne, takze buď sa prechádzam v prírode, alebo sa učím variť, piecť a podobne 😁 každý deň varim niečo iné a keď sa mi nič nechce tak len lezim v posteli a nič nerobim ako aj teraz 😁
Oddychuj ešte, keď sa ti krpec narodi už si toľko neoddychneš ako teraz keď máš možnosť, prihovaraj sa mu, hladkaj si brusko a podobne. 😊🍀

tomcimka
3. apr 2020

@berryblack je super, že chceš vyhľadať pomoc a aj si to uznávaš.
Tiež som na konci tehu. Od 1.septembra som bola na PN-ke, takže som bola zatvorená až do konca marca s minimálnymi hodinami vychádzok. Nikto ma nenavštevuje- presťahovala som sa len pred nedávnom. Takže rodinu a blízkych mám 200-250 km vzdialenú. Po skončení školy sme sa ako kamarátky rozišli každá do iného kúta Slovenska.Momentálne veľmi málo spolu voláme (1x za mesiac- 2 mesiace). Takže chápem ten pocit samoty. Mama býva kúsok od mňa- no pokiaľ ja nezavolám tak ona sa vôbec neozve. Max.napíše sms- ku,ak je niečo nové v rodine. Nemá pochopenie pre moje tehu zdravotné a pod. ťažkosti. Takže nemám sa s kým porozprávať,vyžalovať. Len tu babám na MK.
Ale našla som si neďaleko nás super miesto. Je to síce 20 minút autom 🤷,ale rada tam chodím. Je to turisticko/pútnické miesto. Ľudia nosia kvety, sviečky atď. Vždy, keď tam prídem,je tam neporiadok. Našla som v tomto potešenie- poupratovať. Ľudia sa niekedy dívajú na mňa ako na blázna, zvlášť teraz,keď mi je vidieť brucho,no mne je to jedno. Ďalšia výhoda,že tam chodia stále ľudia, takže aspoň je tu aký taký sociálny kontakt.
Čo sa týka muža- každý deň odchádza do práce s otázkou čo bude,či nedonesie výpoveď. Pracuje v obchode s ľuďmi. Ten trvá na tom, aby som teraz z domu nevychádzala. Občas aj kontroluje spotrebu v aute. No mne je to jedno. Potrebujem ísť von,lebo by som sa už načisto zbláznila.
Veľa šťastia, trpezlivosti, najmä rodinnej pohody. Pokojné očakávanie na drobca.