icon

Som v 36. týždni a pociťujem zvýšené pohyby a bolesti. Začína mi pôrod?

beba1994
24. jún 2020

Ahojte dievčence, som 35+4tt a včera som prvý krát začala pociťovať take mierne silné menstruacne bolesti, plus zvýšené pohyby dieťaťa (10-20kopancov/minúta). Vôbec má nebolel chrbát a ani som nemala braxton-hicksové kontrakcie (doteraz ani raz ešte). Čítala som, že niektoré ženy ich nemusia ani mávať. Ako ste boli vy na tom pred porodom?. Ďakujem ❤️

lindusss2016
24. jún 2020

@beba1994 tak v tomto tyzdni ked citis akukolvek zmenu, treba ist k dr. Mna takto v 37 poslali lezat na gynekologiu, lebo maly nebol v poriadku a sledovali to.

smutna21
24. jún 2020

Urcite by som sla na kontrolu aspon pre istotu.. mne doktorka prizvukovala ze hlavne na konci tehotenstva keby som si vsimla menej alebo naopak viac pohybov ako zvycajne hned sa prist ukazat.. necchcem strasit no radsej nic nepodcenit 🙂 babatku sa moze nieco diat

whatever1
24. jún 2020

@beba1994 pri zmene intenzity pohybov(prilis malo, alebo naopak) treba ísť na pohotovost. Nemusí byť žiaden problém ale môže sa stať že ma dieta napr malo kyslíka. 10-20kopancov za minútu je dosť podľa mňa.

nikpa
24. jún 2020

@beba1994 ak cítiš zmenu pohybov, či uz silnejšie alebo slabšie tak necakaj a hneď smer pohotovosť. Ja som to nevedomky ako budúca prvorodicka odignorovala a nedopadlo to dobre.