icon

Som v 37. týždni a bábo má nízku váhu

zamiskova
19. máj 2020

Ahojťe Mam trochu strach som v 37 tt a lekar mi tvrdí že mala je malinka že ma váhu iba 2234 a že to je málo . Keď ma poslal na gynu povedali že nieje nutné ostat , že je to dobre som stoho jelen :(

aylinn
19. máj 2020

@zamiskova nemusi byt kazde babatko valibuk 😊 klud ešte máš 3tyždne. Určite to malinká potiahne na 3000😊 drzim palce

zamiskova
autor
19. máj 2020

@aylinn Ďakujem

zuzkalujza
19. máj 2020

@zamiskova hlavne sa nestresuj prosím. Mne 3 týždne pred pôrodom povedali, že dcérka nemá ani 2000g a, že bude malinká. Malá mala 3125g a 49 cm 🙂

zamiskova
autor
19. máj 2020

@zuzkalujza Strach mám + pohadzuju si ma ako neviem čo tu gynekológ tu nemocnica strašne niečo a som prvorodička takže tak :/

zuzkalujza
19. máj 2020

@zamiskova viem, že máš a máš naň samozrejme právo. Len strach teraz malinkej - tebe neprospeje a hlavne nič nerieši. Odchýlky na základe merania bábätiek ešte v brušku sú vždy veliké. Pokiaľ je všetko ostatné v poriadku tak sa skús upokojiť. A aj keby bola malinká menšia, neboj všetko dobehne. Hlavne teraz potrebujete obe pohodu, aby mohla v brušku byť ešte pár dní, ktoré jej veľmi pomôžu 🙂 Držím palce 🙂

evkakozickova
19. máj 2020

@zamiskova mňa tiež stresovali že bábo je veľmi malinké že má váhu len 2230 a nakoniec sa mi narodilo normálne veľké dieťa s váhou 3200 a 50 cm sestričky i doktorka ktorá mi to povedala a zároveň bola pri pôrode ostali v šoku ešte kto mu na moju váhu a výšku

dzejsik
19. máj 2020

@zamiskova dvom kamoskam sa v septembri narodili dievcatka okolo 2900 v termine a boli zdrave, nik to neriesil .. za 3 tyzdne ti este narastie ;)

evinka3007
19. máj 2020

Nemaj strach tie ich merania su aj tak nie uplne presne, mne povedali den pred porodom ze babo ma 3200g a maly sa mi narodil s vahou 3800g...a mas par tyzdnov do porodu takze babatko urcite este naberie na vahe 😊 ja som mala na izbe v porodnici zienku co mala dcerku a ta vazila 2600g, bola roztomila, taka mala babika...

hennyinnsbruck
19. máj 2020

Strach nemusíš mať není dôvod... Moja sa narodila v 37+2tt s 2320gr... Nízku váhu behom mesiaca dobehla 😂 deň pred pôrodom mi vraveli ze bude mat 2800gr... Tie merania sú dosť nepresne vo vysokom štádiu tehotenstva

ivka27101
19. máj 2020

Ja som bola kvôli tomu trikrát v nemocnici stále na tam posielal gynekológ že ma malé bruško ci co a narodil sa s váhou 3170g. Ani v nemocnici nechápali načo ma tam stále posiela.

nhl
20. máj 2020

Nám povedali a merali malu od začiatku , že bude dlhá a veľká a nakoniec mala 47 CM .
A 3200 gramov .
Neboj nič 🙂

zamiskova
autor
20. máj 2020

@evinka3007 Baby čo znamená 19 percentil .?

lenka2710
20. máj 2020

@zamiskova moja sa narodila v 39tt a mala 47cm a 2650g, brucho som mala ako keby som čakala dvojičky a malinka bola ozaj malinka a doteraz je ta menšia v triede ale zase vrtka a šikovná 😉😉

nikaromankova2017
22. máj 2020

A ja ako zistím že môj ma malý v brúsku koľko váhu? Aj keď mám fotku ako zistím?

evinka3007
23. máj 2020

@nikaromankova2017 ved to by ti mal tvoj gynekolog pri kazdom sone bruska povedat kolko ma pribliznu vahu babatku...ak ti to nehovori tak sa na to opytaj, mne zakazdym povedal aj kolko meria a vazi, myslim ze odhadova vaha je aj na fotkach zo sona, aspon ja som na kazdej fotke babatka v brusku mala aj odhad hmotnosti 🙂

nikaromankova2017
23. máj 2020

@evinka3007 Dikes. No momentálne ja som sluchovo postihnutá matka. Takže dosť aj mi nič nehovorí len že bábätko je v poriadku.

anickaaa6aaa
23. máj 2020

Môj syn mal 2900g a 46cm. Bol akurát. Zdravý všetko ok. Neboj sa. Moja gyn mi povedala ze akurát na mňa, že čo by som viac chcela. Chalanisko rastie. Bude mať 8r a ma 31kg. Taky valibuk ale ni eje tučný. Taky ubity. Nepáčia sa mi tie preteky žien že ktoré dieťa má viac kg. Lepšie takto ako vytlačiť 4kg dieťa. Držím palce.

evinka3007
23. máj 2020

@nikaromankova2017 aha, prepac nevedela som, ale on by mal informacie ohladom vahy a mier zapisovat aj do tehotenskeho preukazu...este to ma napadlo ze skus pozriet tam 😊

dahliaa
23. máj 2020

Mě u dcery den před porodem (40 týden) strašili, že je možné, že bude mít růstovou retardaci, že je moc malá... odhad byl 2 800 g. Druhý den se narodila a vážila 3 560 g. Takže k odhadům takto. Pokud jsou průtoky pupečníkem v pořádku, tak bych to neřešila. Známá je teď ve 39 týdnu a její holčičce odhadují 2kg. Průtoky má v pořádku, tak to bude zřejmě menší miminko. 🙂

dominika_sk
23. máj 2020

@zamiskova 19 percentil znamena že na 100 deti v tvojom gestačnom veku 19% deti ma rovnaku vahu, zvyšnych 81% ma vyššiu. Patologicka vaha je ak by klesla pod 10percentil. Moj maly sa do 33tt vyvijal normalne a potom sa sekol, narodil sa 3040g a 49cm, potom pomalšie priberal keď sa narodil. A hej judiniyova či ako sa to piše porodila 2,5kg dceru a všetci aka je krasna a zdrava, však nemusi byť každe dieťa ako sumo zapasnik, nie😁

cickamon
23. máj 2020

joj o odhadoch vahy by som ti vedela pisat 😀 prvorodenej 4-ria gynekologovia pred porodom kazdy tipoval cca 4kg+ a narodila sa 2950 😀 druhorodena teraz tiez gynekolog ze bude vacsia ako prvorodena no nie o vela ze tak 3200g a bum este vten den ked ju meral sa narodila 2640g a normalne 40tt den pred terminom 😀 takze u oboch sa sekli viac ako o pol kila 😀 a stale je podla mna lepsie rodit mensie donosene dietatko ako 4-kiloveho valibuka 😀 ...tie babatka vsetko potom dobehnu pri kojeni. moja mladsia (2640g) bude mat teraz 5 mesiacov a uz ma 6300g a kolegyna z porodnice co mala babo 2 dni po mne porodna vaha 4050g a teraz ma 6600 😀

nikaromankova2017
23. máj 2020

@evinka3007 pozrela a neviem nájsť. Tak ked tak napíš mi správu pošlem fotky

eliska13
23. máj 2020

@zamiskova dolezite je či Ti robili prietoky či je bábo dobre vyživované.Moj bol menší 2,6 kg prietoky boli na hranici, ale po pôrode sa zistilo, že pupočník a placenta neboli dobre.Ale to všetko za zistilo až od 35 tt.Tak bude menšia a čo?mňa sa pýtali akú som ja mala pôrodnú váhu a pod ..nie sme vysoki mohutni rodičia.A tu váhu ber s veľkou rezervou

eliska13
23. máj 2020

@cickamon aj môj to hneď dohnal a mal takú istú váhu ako tvoja a 46 cm taký liliput😀všetko mu bolo velke

bashenkala
23. máj 2020

Moj syn sa narodil 2490g a 49 cm. Pred pôrodom mi hovorili, ze bude mať 2800g. Je zdravý, hneď to dobehol. Len ho po pôrode začali dokrmovat. A všetko ok.

zamiskova
autor
25. máj 2020

@eliska13 prietoky kontrolovali a všetko mame ok tak uvidime 🙂

domcavesel
17. sep 2024

Ahoj, ako ste nakoniec dopadli, mám rovnaký problem. Bábätko je malé ale všetko ostatné, prietoky a pod sú v poriadku.