icon

Som v 38. týždni a bábo má 2250 g. Ako mu pomôcť pribrať?

deaneira
18. jan 2014

Ja som dokonca od decembra kilo schudla. Maly od zaciatku tehu je vraj v oneskoreni o cca 10 dni, vraj kvoli posunutej ovulke.Co by som mala papat aby maly pribral apson na 2700 g. Termin mam 5-15.2 ale tlaci mi na organy tak by som uvitala ak by to bolo skor toho 5ho...

Strana
z2
mamami3
18. jan 2014

Vahu vobec neries, uz sa tazko meria teraz, vsetko je ti cca. Mne hovorili v den porodu,ze maly ma max 3300g a narodil sa 4320g... a to ze ty priberies teraz 1Kg, neznamena, ze aj babo priberie kg... pozri v prvom tehu som pribrala 22kg, maly mal 4320, v druhom tehu 10kg a mala mala 4920g. Kasli na vahu, hlavne nech je babo zdrave a ake je uvidis az ked sa narodi. Pohodovy porod ti prajem 🙂

ivkake
18. jan 2014

Presne ako píše mamami3 mne povedali ze moj nebude mat viac ako 3 kg a narodil sa ako 4400 g 🙂

mimik79
18. jan 2014

ahoj, ja som tiez podla niekolkych sono ku koncu mala vypocitavanu vahu cca 1800 g a to som bola v 38 tt. Stale ma s tym strasili ze je malinke, ze moze byt problem so zasobovanim cez placentu a často som chodila na pasy (ctg) ale vzdy bolo vsetko v poriadku. Nakoniec som rodila cisarskym o cca 2 tyzdne skor lebo sa im na pasoch nieco nezdalo a ked sa maly narodil tak nieco pravdy bolo na tych sono meraniach, ale mal viac 2220 g. Par tyzdnov ku koncu uz pomaly priberal. Ale taketo male babatka vsetko rychlo dobehnu, aj my sme dobehli rovesnikov aj predbehli a je taky papkac od narodenia a zdravy ...tie merania su nepresne ale mozno na tom nieco bude ze bude mensie, resp. lahsie, ja som jedla ako diva, stale hladna ale malemu to neslo tam ako malo...

petuska86
Autor odpoveď zmazal
katusap
18. jan 2014

presne ako pisu baby, ta vaha je len orientacna, mna strasili, ze ma 4500 g a narodila sa na konci 38tt a mala 3860 g . Kamaratke zase naopak povedali, ze babo je mensie a bolo o pol kila tazsie.

matozazzo
18. jan 2014

Mne povedali odhad 3,5kg a dcerka mala 2,950 🙂 vobec vahu neries. Do konca januara moze babatko kludne pribrat aj kilo a ty schudnes o kilo... pri druhej mi odhad ani nerobili a mala 3kg. A vsetko OK 🙂 aj teraz su obe chude a vysoke ;)

alka61
18. jan 2014

ahoj, keď si bola na prietokoch v 30.tt a teraz chodíš na ctg a ukazuje im dobry záznam, tak tú ich váhu nerieš. Tak ako tu už bolo povedané, je to len odhad. Mojej kámoške museli ukončiť tehotenstvo okolo 34.tt pre odtekajúce vody a ešte iné komplikácie. Odhadovali, že dieťa nemá ani kilo a slečna sa narodila z váhou cez 1600g, tak asi tak je to z ich odhadovaním 🙂 . Prajem veľa síl 😵

kkubekova
18. jan 2014

Vaha podla sona je plus minus cca 500g - aj ked je pravda, ze mojej prvorodenej urcili presnu porodnu vahu - v den porodu mi robili sono a podla neho zapisali 2.760g a nakoniec tak aj po porode vazila - hlavne je byt v pohode - netrap sa pre vahu - keby nieco nebolo v poriadku, tak by to tvoj doktor riesil 🙂 drzim palce

prstek
18. jan 2014

veru váhu nerieš, určite to bude viac, sono je veľmi nepresné, ja som mala pri druhom synčekovi 1,5 mesiaca pred pôrodom podľa sona vyrátané, že má 3120g, tak sme si vraveli, že asi priberie ešte na peknú váhu a budem mať čo tlačiť, pravda však bola, že keď sa malý narodil mal 3150g a to neexistuje že by za mesiac a pol nabral len 30g 🙂 A aj môj malý zaostával ale o celé 4 týždne a to práve v obvode bruška, ostatok mal v norme, čiže som bola v nemocnici ako na hodinách klavíru, ale keď sa narodil bol úplne v poriadku, čo svedčí o tom aj váha a mimo bruška už naberie krásne 🙂 takže sa neboj

evickapooh
18. jan 2014

moj gynekolog povedal - ktory ma ze vraj 3 milionovy Sono pristroj- ze mala mensia dcerka bude vacsia cca 3,6 kg a mala 4100 gr...nie je podstatna vaha,ale aby bol zrely na vonkajsi zivot ....aby malo zrele pluca ,oci atd. trosku ta nechapem ,,,,chces rodit skor...ale aj to chces aby babo este pribralo...tak daj mu cas ...chces aby sa narodil 5 februara ...takze o 2 a pol tyzdna a chces aby este aj pribral;o- este kolko ?cca aspon 500 gr<?tak sa to neda taK naplanovat...len ked by si mala klonovane dieta 😀

fanta3
18. jan 2014

Vaha nie je dolezita, dobre je ze ste vydrzali do 38t- cize ma vsetko vyvinute. Hlavne je aby bol zdravi a pribrat ti priberie aj neskor ked uz bude na svete. Tak isto nemusi byt ta vaha uplne pravdiva a presna- moze tam byt rozdiel 500g. A teraz uz babo len pribera. Doteraz rastlo a teraz ti uz len priberat bude. Vobec to neries, tes sa ze uz bude cochvila lezat vedla teba male chutne drobatko.
Krsniatko sa narodilo ako 2,5kg dievcatko (v termine, zdrava, nemali ziadne problemy), potom samozrejme este schudla na nejakych 2300g a teraz ma dva roky a je z nej 17kilovy macek, sidlo male krasne baculate 😀
A pokial nemas planovanu sekciu, tak termin porodu si moc nevyberies ci to bude 5teho alebo neskor. Ja som si takto syna planovala- predpokladany termin sme mali 7.1. a velice sme premyslali, kedy by bolo najlepsie aby sa narodil, kedze je to Adam, tak aby nemal meniny aj narodeniny naraz, tak sme sa bali aby sa nenarodil na vianoce. Ten termin 7.1. nam aj vyhovoval a nakoniec sa narodil 24.1. v 43tt. Takze ozaj si moc nenavyberas. 😉
Drzim palce a prajem vela zdravicka.

cerstvamamina
18. jan 2014

mne doktor povedal v termíne že konečne má moje bábo 2,5 kila, čuduj sa svete, narodil sa a mal 3280 g. ale odporučili mi jesť tvaroh, vraj to pomáha

liv1
18. jan 2014

Ak mas posunutu ovulku, znamena to ze este nie si v 38tt, ale 37 alebo 36 podla toho ktory den sa ti to "lame". Takze nic neponahlaj, odhaduje sa ze deti priberaju posledny mesiac cca 250 gramov tyzdenne.. A teda este ma napadlo ze sa hovori te z tehu vitaminov sa rodia vacsie deti, ale ci je to naozaj pravda 🙂

tatis
18. jan 2014

Tiez si myslim, ze sa nemusis obavat, mne tiez v 36.tyzdni povedali, ze ma uz okolo 3500g, narodil sa cisarskym v 38.tyzdni a mal len 2410g, klesli sme v porodnici na 220g, ale do mesiaca sme tych 3500g dosiahli 🙂 akurat bol oznaceny za podvyziveneho, tvrdili mi, ze sa to nedalo nicim ovplyvnit. Ale ziadny inkubator nehrozil, zdravucky jedna radost. Az na to, ze doteraz sa za jedenim moc netrha, gramy sa na nas lepia pomalinky, ale zato v 3 rokoch uz mame rovny 1m. 🙂 ako by podaktore povedali, aspon sa bude rodit lahsie ako velke babatka. Neboj sa, budete v poriadku 🙂 Drzkaj sa. 😉

inffinity
18. jan 2014

Vubec to neres doktori mam pocit ti reknou vahu s odchylkou 1kg 😀 Takze ja bych se tim netrapila 😉

katka1981
18. jan 2014

nemas ako ovplyvnit porodnu vahu babatka, ani to ze si schudla nehra ziadnu rolu. Ked tak co najviac lez, aby bolo babatko v brusku co najdlhsie. Vahu, kt. ti zistili na UZV vobec nemusi sediet. Babatko moze mat viac alebo aj menej. Vahu ktoru ma teraz, nie je vobec strasna. Navyse nerozhoduje vaha ale ako je babatko vyvinute. Nestresuj sa.

lubka1983
18. jan 2014

Ako mu pomoct pribrat??????????.

mirkami7
18. jan 2014

Ja ked som bola ,bola v 36týždni na prietokoch,tak ma nechali v nemocke lebo že malinký ma o tri týždne menšie bruško než má mať,nasadili mi lieky a kázali si kúpiť magne B6,potom mi robili zhruba za 5dní,zasa sono a že sa to zlepšilo ale stále je menší,posledné sono mi robili asi 3 dni pred plánovaným cisarskym ten som mala presne ako som ukončila 38 týždeň a malého odhadovali na 2500g,ked sa narodil mal 2950g,tak žiadny stres,neboj bude to dobré,oni to nevedia tak presne odhadnúť.Ak chceš kúp si to magne,aby sa to všetko lepšie prekrvovalo.

dasaa
18. jan 2014

Ahoj nestresuj sa koli tomu ja som pribrala 25 kg a Simi mala pred pôrodom 2500g. Po pôrode vážila 2920g.

najmama
18. jan 2014

Ja som s týmto mala problémy v oboch tehu, moje dcéry sa narodili maličké 46cm / 2250g a 45cm / 2100g, (hypotrofia) placenty v oboch prípadoch neodostatočne vyživovali plod a hneď ako zistili, že dieťa nepriberá tak ako by malo hospitalizácia.
Ty si doma? ...... mňa hneď zobrali do nemocnice a bolo.... podotýkam, že počas prvého tehu +14kg, druhého +10kg, ale deti malinké, podotýkam, že obe sú zdravé a rovesníkov dorástli. Držím palce.

adkap
18. jan 2014

Vahu neries ako ti uz pisali mojmu malemu odhadovali porodnu 3000g a narodil sa mal 3870g takze riadny skok neviem si predstavit kolko by mal keby som sa niecim este ladovala pre istotu 😀

tinuska230
18. jan 2014

Absolutne sa tým nezatazuj, za dva tyzdne ti može pribrat este kilo, a ak by si prenasala tak aj viac.....vahy z usg su len orientacne....pohodovy pôrod prajem

anda2
18. jan 2014

moji sa narodili v 39t. obidvaja a jeden mal 2500g a druhý 2450g, a prvý po mesiaci mal 4500g a druhý 3100g, bude skôr rásť, len nech je zdravý, a do pôrodu ešte nabere, nerob si stoho hlavu, a to pri prvom som pribrala 5kg a pri druhom 12kg, je to tým ako bábo aj papá, a ako papá ked je už na svete

hanka_xy
18. jan 2014

Možno má viac, nerieš to, hmotnosť zo sona je len orientačná a ty to aj tak nijako nemôžeš ovplyvniť. A keby aj bol maličký, keď sa narodí, rýchlo to dobehne...budeš mať aspoň ľahší pôrod... 😉 moja mala 2,65 kg, rodila som bez nástrihu, teda aj bez šitia a hneď som bola ako rybička 🙂 Nech ti to dobre dopadne!

hanusska
18. jan 2014

moj malý mal 2200g a 46cm. ked sa narodil a ešte po pol roku mi doktor povedal že predbehol rovesníkov s normálnou PH neboj sa ničoho 🙂 🙂

jaja018
18. jan 2014

Kamoske radili hroznovy cukor. Ale ja osobnú skúsenosť nemam, neviem ci to pomoze, ale za skúšku nič nedáš.

tracey86
18. jan 2014

Bola som 2tyzdne na infúziách,mala som zle prietoky ,malo plodovej vody a KP tak mi robili sekciu v 36.tyzdni vraj mala ma okolo 2500g takze nieje problém.narodila sa a mala 1980g a 46cm.ultrazvukom veriť nemôžeš...teraz ma 2mesiace a ma 4250g a je znej neskutočný živaň 🙂ty s váhou nič nespravis len zbytočne naberies kilá 🙂

culia1
18. jan 2014

odhady ber s rezervou, kludne moze mat o kilo viac, ale kvalitnymi bielkovinami nic nepokazis, tvaroh, hovadzinka, vajcia s rozumom. Ber to pozitivne, bude sa ti lahsie rodit a drobec to dobehne na svete velmi rychlo!

lucka011
18. jan 2014

Váhu určite nerieš. Mojamalá mala v tomto týždni tiež toľkoisto. Pýtali sa ma koľko mala prvá dcérka a že nestihne dorásť do jej veľkosti (prvá mala 3220g). Mali pravdu, ale narodila sa v 40tt presne na termín a mala 3010g. Podľa mňa úplne stačí. Teraz má dva a pol mesiaca a vyše 5kg. Váhu absolútne nerieš, to je len cca..

tova
19. jan 2014

samozrejme je vaha dolezita. kazdy pozera na to ako odhadovali nizssiu vahu a bola nieco vyssia, ale je moznost ze ta vaha moze byt nizsia ako dr. odhaduje. cize moze byt + alebo - Odhaduju 2.2kg ked bude mat 2.8kg je to ok, ale ked pod 2kg, je to horsie. poznam deti co sa narodili 2kg, a v 3r. zaostavaju v raste su drobne a mozu byt aj ine komplikacie. Babo neh tam je co najdlhsie, zabudni na to ze maly ti tlaci na organy, lebo nevies co je ozajstne tlacenie, je som mala dvojicky 3.2kg a 3.5kg obaja 51cm. to bolo tlacenie na organy! Prvy trimester je dolezity aby zena dost jedla, uz tam sa odzrkadli kolko babo bude vazit na konci, ked je ale problem s placentou tak to sa samozrejme neda ovplyvnit. Mne proste chutilo jest vela ovocia, zleniny, varene jedla. Z velkosti S pred porodom som skoncila s M bez diety, cviceni. nemas co stratit ak budes 3 krat denne jest syte jedlo a medzitym ovocie, salat..

Strana
z2