Som v 38 týždni a mám cukrovku
chcem sa opýtať tých čo majú skúsenosti s t.cukrovkou ako rodili a či skôr pred termínom a či cisárským al.spontánne.lebo som v 38 tt a malý má vraj 3800g a že je dosť veľký.. 😒
@ifka22 ahoj ja mám teraz v tomto tehu cukrovku a poviem ti som z toho dosť vyplašená,malá bola ok po pôrode?Stredného synčeka som porodila tiež 39OO a 53cm a vtedy som nemala cukrovku ani pri prvom až teraz...Mne dr.hovoril,že sa pri tehu cukrovke nemôže prenášať,že mi bude musieť upraviť termin o pár dní skôr,že ak bude váha normálna tak prirodzene a k väčšia tak cisársky...
ahoj..tak na koniec som mala sekciu.ultrazvuk ukazoval 4100g a hned na druhý deň sa malý narodil,mal 3790g a 52 cm.teraz má už 3 mes.a je riadny chlapisko,už má 6 kg 🙂celé na tom bolo zaujímavé.že pri maléj som nedodržiavala vôbec diétu okoo cukrovky a mala len 2900g a pri malom som bola podstivo na diéte a mal skoro 4kg.. 🙂
@ahoj ako si na tom s cukrovkou?ja som bola po 4 týždnoch na záťažovom teste a po dvoch hod.8,2-takže mi zostala porucha gluk.tolerancie ☹,ja som nakoniec rodila v 38tt odtiekla mi plodová voda,maličký-3550g a zaujímavé že po pôrode a tie dni čo som bola v pôrodnici som mala glykémie ako zdravý človek...

mala som tehu cukrovku pri prvom tehu, synček sa narodil presne v deň termínu, spontánne a mal 3200g. jediná veľká som bola ja, pribrala som 22,5kg 😅 😀