icon

Som v 38. týždni tehotenstva a necítim pohyby

domkaw
20. aug 2025

Baby. Bola som teraz na pohotovosti lebo malý sa 3 hodky vôbec nehýbal vôbec som ho necítila.
Na pohotovosti urobili sono, ctg a prietoky všetko bolo v poriadku. Lekár skonštatoval že môžem ísť domov že on nevidí dôvod aby som ostala. Odchádzali sme stym že malý sa stále nehýbe. Doma mi dal len jeden kopanec a nič. Som z toho na prášky lekár sa vyjadril že keď sa nepohne do večera tak sa môžem vrátiť a ma hospitalizuje pre môj pokoj.
Noe tu niekto kto cíti malo bábätko? Som 38tt2

Strana
z2
anonym_65d75d
20. aug 2025

@domkaw och boze, skus vypit chladnejsiu sladku vodu, vineu alebo coca colu a uvidis. Drzim ti palce.

hipuska
20. aug 2025

Ja by som isla naspat na pohotovost. Je to vysoky tyzden, dietatko sa moze kludne narodit. Dala by som na svoj pocit/intuiciu.

loliki
20. aug 2025

Môže aj spinkať. Ale skús niečo sladké. Len potom, nech ťa nerozkope. 🙂

andreatytler
20. aug 2025

@domkaw Ku koncu aj moj ovela menej kopal. Myslim ze maju uz tak malo miesta ze sa im neda. Tiez som bola z toho nervozna a sem tam som ho postrcila aby mi dal vediet ze je ok.

beata_k
20. aug 2025

@domkaw Ma malo miesta. Ved ti lekar povedal, ze je vsetko v poriadku.

maryetta
20. aug 2025

Je dobre ze si isla.
Ja mam za sebou 4 tehu. Kazde ine. Pamatam si ale prvu dceru. Ta ma kopala tak ze ma rebra este tyzden po porode boleli.
Ja som uz vedela do akej polohy sa dat ze sa viac rozhybu. Alebo ozaj sladke zjest. Postuchat.
Ked sa dlhsie "neozvali".

adabise683
20. aug 2025

@domkaw ked sa ti cosi nezda vzdy radsej chod na tu pohotovost ako nieco zanedbat ... ale moja mala sa napriklad cele tehotenstvo menej hybala ..som musa vzdy so 11 v noci cakat kolkokrat nech sa troska pohne bo kolkokrat som cely den nevedela ze tam je ... ale to je ine samozrejme ked som to tak mala bezne ... ak mas nejake pochybnosti, urcite smer pohotovost, nemocnica alebo tvoj lekar ak je to pocas hodin co ordinuje

jaskolka
20. aug 2025

Ku koncu tehotenstva sa deti môžu menej hýbať, jednak majú už malo miesta,v podstate žiadne 😃a akoby" šetrili silu"na blížiace sa narodenie.Uz to ani nebudu kopance,skôr také prevalovanie,a pôrod už ti kľudne môže začať každú chvíľu
Moji obaja sa narodili vlastne po tom,čo som ich celý deň málo cítila,len občas nejaké zamrvenie a potom už začali normálne kontrakcie a šli na svet, dcéra sa tiež narodila v 38 týždni.Tajze na tvojom mieste už by som čakala "na zbalenej taške"

anonym_a98bd7
20. aug 2025
@beata_k

@domkaw Ma malo miesta. Ved ti lekar povedal, ze je vsetko v poriadku.

@beata_k nic nepokazi ked pojde naspat. Mali sme v blizkosti situaciu ze vecer necitili pohyby,vraj vsetko ok a rano bolo neskoro

domkaw
autor
20. aug 2025
@anonym_a98bd7

@beata_k nic nepokazi ked pojde naspat. Mali sme v blizkosti situaciu ze vecer necitili pohyby,vraj vsetko ok a rano bolo neskoro

@anonym_a98bd7 v ktorom týždni? Bábätko bolo zdravé? Z ničoho nič?

e1i
Autor odpoveď zmazal
anonym_a98bd7
20. aug 2025
@domkaw

@anonym_a98bd7 v ktorom týždni? Bábätko bolo zdravé? Z ničoho nič?

@domkaw mesiac pred terminom,nic mu nezistili ze preco

lillyd
20. aug 2025

Dieťa ku koncu tehu cítiť menej lebo už ma malo miesta na pohyb. Ale keď sa bojíš nechaj sa hospitalizovať.

sajmonka_1216
20. aug 2025

Ja by som povedala, že čím menej tu človek číta tých príbehov, tým lepšie.. pri prvom tehotenstve som nič nečítala, nič som nevedela.. pohyby som cítila celé tehotenstvo fakt iba párkrát a slabučké... väčšinou som cítila ako sa malej čká.. vôbec mi nenapadlo stresovať alebo sa bát... proste som to brala, že je to tak, že to necítim.. teraz som druhýkrát tehotná a čím viac tu čítam vecí, tým viac stresujem, za všetkým vidím potrat a katastrofu :D

babushkaem
20. aug 2025

ma malo miesta, mne sa mala tiez nehybala, spala, ak mi glukozu pichli do zily a ani to s nou nehlo.

gregik66
20. aug 2025
@sajmonka_1216

Ja by som povedala, že čím menej tu človek číta tých príbehov, tým lepšie.. pri prvom tehotenstve som nič nečítala, nič som nevedela.. pohyby som cítila celé tehotenstvo fakt iba párkrát a slabučké... väčšinou som cítila ako sa malej čká.. vôbec mi nenapadlo stresovať alebo sa bát... proste som to brala, že je to tak, že to necítim.. teraz som druhýkrát tehotná a čím viac tu čítam vecí, tým viac stresujem, za všetkým vidím potrat a katastrofu :D

@sajmonka_1216 tiez poznam jednu ktora neriesila, necitala nic, pohyby necitila a povedala si ze ma malo miesta. Musela porodit mrtve dievcatko. Cele tehotenstvo vsetko ok, a takto to dopadlo….

@domkaw Kludne sa tam vrat. Zase kamoska toto iste co ty, ju si tam ale nechali. Robili ctg viac krat za den. Jedno bolo zle, okamzite vyvolavali porod. Chlapcek zdravy, uz ms dva roky. Tiez v nejakom 38 tt bola.

kikusenka1
20. aug 2025

Prietoky su v pohode to je dolezite a spinka. Nebola si včera príliš aktívna? Ja som mala taký riadne upratovaci deň a na druhy deň babatko cely den prespalo

sajmonka_1216
20. aug 2025
@gregik66

@sajmonka_1216 tiez poznam jednu ktora neriesila, necitala nic, pohyby necitila a povedala si ze ma malo miesta. Musela porodit mrtve dievcatko. Cele tehotenstvo vsetko ok, a takto to dopadlo….

@domkaw Kludne sa tam vrat. Zase kamoska toto iste co ty, ju si tam ale nechali. Robili ctg viac krat za den. Jedno bolo zle, okamzite vyvolavali porod. Chlapcek zdravy, uz ms dva roky. Tiez v nejakom 38 tt bola.

@gregik66 tak pri prvom som nevedela,ako to má byť.. na kontroly som chodila, všetko bolo ok, tak mi nenapadlo stresovať... ako hovorím, teraz by som už asi stresovala, lebo viem o všetkých katastrofálnych scenároch čo sa stalo a čo sa mohlo stať a pod.. a asi by som tiež trvala na tom, nech ma sledujú.. vtedy by mi ani nenapadlo, že sa niečo také môže stať..

lillyd
20. aug 2025
@gregik66

@gregik66 tak ale keď bolo dieťa mŕtve tie pohyby necítila už dosť dlho.. ale 3 hod necítiť pohyby neznamená hneď smrť. Netreba myslieť negatívne. Ja som po 6 magneziek denne a 4 iinfuzkach magnezka necitila v nemocnici poldna pohyby a ani večer v ten čas čo vždy a malinká len spinkala. Nehovorím že to netreba sledovať áno štát sa môže hocičo ale tomu sa predísť nedá a zachrániť tiež nie keď raz niesu pohyby koli tomu že dieťa už nezije. Akože ozaj podľa mňa šanca že sa to zistí včas a zachráni je menšia ale netvrdím, ze nemožná. Lebo ma tu ukamenuju

domkaw
autor
20. aug 2025
@anonym_65d75d

@domkaw och boze, skus vypit chladnejsiu sladku vodu, vineu alebo coca colu a uvidis. Drzim ti palce.

@anonym_65d75d ahoj stalo sa to včera o 15:00 potom sa do večera pekne hýbalo. Aj celú noc aj teraz cez deň. Takže asi fakt spalo.

domkaw
autor
20. aug 2025
@sajmonka_1216

@gregik66 tak pri prvom som nevedela,ako to má byť.. na kontroly som chodila, všetko bolo ok, tak mi nenapadlo stresovať... ako hovorím, teraz by som už asi stresovala, lebo viem o všetkých katastrofálnych scenároch čo sa stalo a čo sa mohlo stať a pod.. a asi by som tiež trvala na tom, nech ma sledujú.. vtedy by mi ani nenapadlo, že sa niečo také môže stať..

@sajmonka_1216 ahoj stalo sa to včera o 15:00 potom sa do večera pekne hýbalo. Aj celú noc aj teraz cez deň. Takže asi fakt spalo.

domkaw
autor
20. aug 2025
@kikusenka1

Prietoky su v pohode to je dolezite a spinka. Nebola si včera príliš aktívna? Ja som mala taký riadne upratovaci deň a na druhy deň babatko cely den prespalo

@kikusenka1 ahoj stalo sa to včera o 15:00 potom sa do večera pekne hýbalo. Aj celú noc aj teraz cez deň. Takže asi fakt spalo.

domkaw
autor
20. aug 2025
@gregik66

@gregik66 ahoj stalo sa to včera o 15:00 potom sa do večera pekne hýbalo. Aj celú noc aj teraz cez deň. Takže asi fakt spalo.

domkaw
autor
20. aug 2025
@anonym_a98bd7

@anonym_a98bd7 ahoj stalo sa to včera o 15:00 potom sa do večera pekne hýbalo. Aj celú noc aj teraz cez deň. Takže asi fakt spalo.

domkaw
autor
20. aug 2025
@hipuska

Ja by som isla naspat na pohotovost. Je to vysoky tyzden, dietatko sa moze kludne narodit. Dala by som na svoj pocit/intuiciu.

@hipuska ahoj stalo sa to včera o 15:00 potom sa do večera pekne hýbalo. Aj celú noc aj teraz cez deň. Takže asi fakt spalo.

kiwi3
20. aug 2025

hm. mna by ani nenapadlo, ze nieco nemusi byt v poriadku, ak sa 3 hodiny nehybe... niekedy musi aj spat.

slavka1988
20. aug 2025

@domkaw moze aj spinkať a ma menej miesta je menej aktívne je tam natlačené ale počúvaj svoju intuíciu

domkaw
autor
20. aug 2025
@kiwi3

hm. mna by ani nenapadlo, ze nieco nemusi byt v poriadku, ak sa 3 hodiny nehybe... niekedy musi aj spat.

@kiwi3 ale nereagoval áni na vyprovokovanie. No ale dnes je to iné zatiaľ.

kiki68
20. aug 2025

Mne maleho kazali budit na ctg s takou vecou, malo to zvuk ako mixer ked zapnes a take brrr zrnenie. Povedali, ze ked sa do 10 min s tymto nezacne Dobre hybat ide rovno von cisarom. Ale zacal sa. Doma som potom ked mi to bolo podozrive pouzivala mixer, postavila som sa k mixeru, dala som ho na plane obratky a chudak skoro vyskocil z brucha. Potom som pri nom dva roky nesmela zapnut mixer, inak jacal hned ako besny. Ale tak narodil sa zdravy a zivy. Ucel svati prostriedky

zuzi0911
20. aug 2025

Môj bol extrémne pohyblivy aj počas pôrodu ..čiže malo miesta u mna neoplatilo. ..ak sa ti niečo nezdá..opäť radšej bez do nemocnice

Strana
z2