Svrbenie tela v 3. trimestri
Baby stretli ste sa s tym ? Uz dva tyzdne nespim co sa skrabem do krvi ; je to fakt velmi neprijemne. Mazem sa olelujem ; nakupila som vsetku moznu dermatokozmetiku. Strasne sa bojim ze to moze byt ta tehotenska zltacka; som v 35tt. Volala som gyn. ta ma odbila ze oni na to odber krvi ( testy) nerobia. No je to normalne ? :(
mozes mat aj problem s pecenou, chod ku svojmu gynekologovi, on ta posle na interne. Ja som tiez mala taky problem, no nakoniec to bola len alergia na leukoplast, ktorá sa mi rozsirila do celeho tela. Najprv len nohy ma svrbeli a po troch dnoch cele telo, som ani spat nemohla.
Len nech ti spravia pečeňové testy, lebo máš asi problém s pečeňou, tehotenskú hepatopatiu, mala som tiež v oboch tehu a brala som od internistu lieky až do konca tehu, určite naliehaj na odber krvi!! lebo do konca ti bude len horšie..preto mi aj prvé vyvolávali.
@liuliu určite sa nenechaj odbiť a ked tak chod aj za praktickou doktorkou. A ako ti dopadol test na cukrovku? Normalne to nie je, rieš to kým je čas.
@liuliu Ahoj, ja som to mala tiež, pri oboch tehotenstvách a pri odbere krvi mi zistili tehotenskú cholestázu (žlčové kyseliny v krvi). Prejavovalo sa to svrbením celého tela, najmä končatín a najmä večer. Brala som ursosan ráno a večer. Z toho dôvodu mi pôrody vyvolávali. Doktorka mi povedala, že keby sa to nerieši, môže sa bábo udusiť.
Ved to sa bojim aby sa babatku nic nestalo. Bola som u obvodnej zoberie mi krv na testy ale az o tyzden ale tak lepsie jak nic. Len ma proste sokovalo ze gynekolog ma odbije s tym ze take testy oni nerobia a dovi. Ved ak ma daka zena naozaj tu tehotensku zltacku to si zoberie na svedomie gynekolog to dieta ? Ja uz sa ani necudujem ze tolkym zenam aj tu poumierali uz deti ☹
@liuliu mne ako prvé gynekológ zobral krv aby zistil hodnoty pečene, ak máš to čo ja tak žiadne maste ti nepomôžu, je zbytočné čokolvek na seba dávať, vraj to má 1 z 200žien. Potom daj vedieť či sa jednalo o pečeň, po pôrode sa ti to pekne všetko upraví, len vydržať a nedať sa odbiť lebo to nie je sranda keď zle funguje pečeň.
@sardinka335 tehotensku cukrovku nemam. Ach jaj ja sa bojim kvoli babu nie kvoli sebe. A teda mi to ohromne pridalo dnes na nalade ten odfajc. A to som tam bola mimo poradni len raz ze teda krvacam ; niesom daka hystericka co uteka s kazdou blbostou.
@liuliu hlavne klud, a nedaj sa odbiť, bude to dobre.

@liuliu ahoj no ja som to zažila skoro cele tehotenstvo ale mna hrizlo oblečenie niektore gauče na ktore som si sadla a podobne neviem či ta to stale škrabe alebo len niekedy ale pomohlo mi ked som sa neutrogenu som sa natrela na citlivu pokožku aj ked mi to pomohlo trocha ale ak je to moc tak skus niaku kožnu aj ked nechapem prečo ta gynekolog nezobral ale preca len by som skusila niaku kožnu preistotu. držim palce ved ako urgetny pripad ta vezmu hned sa nemusiš obiednať možno to maš niaku alergiu