Ťažkosti s dýchaním v treťom trimestri
ahojte, mamulky alebo buduce mamicky mate alebo ste mali v 3 trim. pocit ze neviete dychat? asi posledný týzden teraz som v 31tt sa v noci budim na neprijemne krce v bruchu, nie silne, len sa preberiem, otocim a potom to prestane..stane sa to 1-2x za noc, vcera som sa zobudila na to ze neviem dychat, spala som na chrbte, babo mi tlaci na zaludok, uz nevladzem, v meste neviem prejst ani 1 km, lebo som strasne zadýchana, kruti sa mi hlava, nohy a ruky mam tazke, som unavena aj cez den, pritom sa mi to len teraz zacalo diat, z nicoho nic...nepribrala som az tak strasne vela a nie naraz neakých 9-11kg, je to normaaalne?uz nevlaaadzem...
ahoj, zajdi k dr na tlak, bielkoviny v moci a krv, ci nemas anemiu - podla mna by sa ti nemala tocit hlava, vladat by si mala este vsetko, ked si len v 31 tt.
a spinkaj uz iba na boku. nikdy nie na chrbte, je to tak ako pise @macamac
@monitta808 je to normálne zaleži aj ako velke je babo a to je stale ťažšie a väčšie, babo rastie a pribera takže viac tlači aj ked ty si osobne vela nepribrala ale to neznamena že nepribralo babatko, spinkať pekne na boku a bude dobre, vela čerstveho vzduchu a hlavne vela odpočivať a ak sa ti toči hlava nemáš problemy s tlakom, nehovorila ti dr. na to nič na kontrole, ja som si posledny mesiac musela pravidelne každy den merať tlak tak mi nakazali v porodnickej poradni lebo posledny mesiac som mala zmenu tlaku ináč cele tahu ukážkove ale ťažko sa mi dychalo a chodilo už skor neviem presne ktory to bol akorát tyž. ale už som tiež v 3 trm. moc nevladala a to ani v rovine 🙂 babo tlačilo velmi moc pod prsiami a niekedy až tak až mi do oči slzi od bolesti vyhrkli 🙂 🙂 teba to už len vydržať, to rychlo ubehne a ked si to zvladla to teraz tak už tych pár tyž. vydržiš a ani sa nenazdaš a budeš mať v naruči krásne babatko 🙂
@monitta808 ja som tiež takto bola...nevládala som nič .hneď. som sa spotila a zadychala a to som rodila v decembri...brzne som mala problém sa nadýchnuť. a o nejakom hlbsom nadychu ani nehovorím ...uz som sa nevedela dočkať pôrodu a rodila som až v 41tt...
dakujem za odpovede, dako to uz hadam vydrzim, vsetko je ok, aj moc,aj tlak, aj stitna...asi je to normalne, no pre mna niekedy uz na nevydrzanie, hlavne s tym dychom...aj ked sedim a nic nerobim tak mi neni dobre... budem spat len na boku, uz ani to sa mi neda, vydrzim na boku 2 hodiny, zacnu ma boliet stehno nohy ako by som mala zalezane potom sa otocim a znovu to iste....nech to mam uz za sebou dakujem 😉
@monitta808 ja spim uz par mesiacov s vankusom na kojenie medzi kolenami. Inak sa neviem vyspat, tak vyskusaj perinu medzi kolena...
@monitta808 ahoj,, aj ja som v 31tt a som na tom tak iso ako ty,,, viac krat za den sa mi stane ze neviem dobre dychat... babetko je uz velke a tlaci aj na pluca a zaludok tak preto,, teda aspon mne to takto vysvetlila sestricka 🙂
@nicebaculka je to hrozne, a ked to namna príde tak myslim na to tym viac a potom to je este horsie... ☹ uz dako musime vydrzat, to ze doteraz som nemala ziadne problemy a teraz posledny týzden vsetko naraz, ani pocasie tu u nas nieje teraz dake ze by boli 40-tky okolo 20-25 co sa da vydrzat a aj tak ☹ a povedala ti nieco sestricka co pomaha??? asi nic 😖
@monitta808 nepovedala mi absolutne nic,,,,vraj sa mam len napit studenej vody a lahnut si na bok... ale pomahami to
@monitta808 :D pockaj co to bude posledne tyzdne pred porodom.. ja som tak.... to dychanie budes mat az do porodu ..... a tu nespavost?... no co ine ti musim povedal len zvykni si... :D ....... to ze si zadychcana pockaj ked pojdes po schodoch.... budes dychat ako slonica... viem co pisem mam to iste po porode sa vsetko da do normalu naozaj... vsetko je vplivom hormonou a samozrejme tehotenstvom :D
@monitta808 urcite je to okej, ja som 33 tt, a tiez uz z tym mam problem, cakala som to neskor 😝 , ale co uz......
nespim v noci vsak sa nezadusim, dycham plytko, obcas aj nos mam upchaty, a na chrte spim, vedcinou v noci, na boku ma uz bolia bedrove klby 🙄
ale cakam, ze bude horsie....
a co sa tyka chodze prejdem, skor sedenie mi lezie na nervy, ale chodim pomalsie ako dochodcovia, ale hlavne chodim, xixi.....pomaly a casto sednem a odychnem, plus flaska z vodou, a uz len nahanam wc, na malu, toto obdobie, za chvilu skonci, ale bude mi to chybat 😅
@eri28 mne to nebude chybat 😀 😀 😀 budem rada ked to skonci 🙂 ja cakam prve babo, tak som nevedela co to zrazu je, no uz sa mi nechce vobec nic a to prevalovanie z boka na bok...uz dako musime vydrzat 🙂
ja to mávam tiež, spávam na pravom boku ale strašne mi tŕpnu ruky tak keď sa chcem otočiť na lavý bok tak sa mi strašne zle dýcha a chytí ma ako keby "dýchavičnosť" tak sa znova musím vrátiť na pravý bok. 😒 . Čo sa týka cez deň niekedy je to v pohode a niekedy sa nevládzem ani upraviť a namalovať 😀 hneď sa zadýcham tak mi to trvá kapánek dlhšejšie ale to je možno aj tlakom a tým ako a kde maličká tlačí v brušku. Tiež si vravím už nech to máme za sebou a to obzvlášť v takéto tropické dni ako bol včera a ako nás čakajú najbližšie di podla meteorologov 😝.
inac maminy, mne t nepekaza, ja som od prirody pomalsia 😀 , aj ked rada vsetko postiham rychlo, teraz ma baby hned stopne, ci tvrdnutim bruska, alebo zadychanim, co mi nevadi lebo pomale tempo mi vyhovuje 😅 , a citim drobca v brusku a urcite aj on mna a je iba moj 😲 , nikto nevie z okolia co prezivam, iba tehotne maminy, za chvilu je vonku, a uz tu bude pre vsetkych, a mne ostanu po nom iba tuky 😀 , tak sa vytesujem, ze vo mne rastie, aj ked nemozem povedat, ze ma nic neboli, alebo to nie je neprijemne, hlavne ta casta toaleta na malu potrebu 😀
Dobrý večer a ja mám stým problém som 31tyzdni tehotná a mám problém s dýchaním už ani neviem čo mám robiť aj to môže byť že takú uzkost cítim alebo stres
@janahunakova u mna to bolo nedostatkom zeleza v krvi (vraj roznasa kyslik). Ani vetu som nevladala dokoncit co som sa vzdy zadychcala. Ked som zacala brat zelezo sa to zlepsilo
@janahunakova
@zooeynka ahojte ako ste potom rodili ked bol problém s dychanim a ležanim na chrbte? Akoze ja som 37 týždeň a ani poriadne na kontrolu nemozem,lebo ked lahnem na chrbat zlé dychám a mavam závraty tak sa bojim coto bude pri pôrode ked nemozem uz teraz ani minútu poriadne vydržať.

áno, je to ako píšeš
bábo je už väčšie,ťažšie,takže v polohe na chrbte ti tlačí na dutú žilu, čo ide k srdcu a vtedy je prietok krvi slabší, srdce neokysličené, pocit dusenia a na odpadnutie.
preto-lež už iba na boku 😉