Tehotenska cukrovka

monikakitko
7. jún 2018

Ahojte mamicky. Idem sa vas opytat aku mate skusenost s tym...bola sa vysetrenie tehotenskej cukrovky rano na lacno som mala hodnotu 5 a po dvoch hod. mi vyskocilo na 8...a teraz neviem mam tehotensku cukrovku alebo nie...doktor mi povedal ze obmedzit sacharady ako mam tomu rozmumiet...ake ste mali vy hodnoty...nebolo mi nic vysvetlene tak som s toho zufala...dakujem za kazdu odpoved...

evita0483
7. jún 2018

Ahoj 😊 neboj nič. Ja som mala tiež tehu cukrovku. Chodila som 2x za mesiac na kontrolu k diabetologovi. Bola som len na diéte a raz za týždeň som si celý deň merala cukor. Ja som si sacharidy rátala približne množstvo na deň, jedlo som si vždy odvážila. Od 33tt mi bolo zas zle, takže som aj tak jedla len málo.

vulka
7. jún 2018

@monikakitko Nájdi si na nete vysvetlenie, čo sú to sacharidové jednotky a nejakú tabuľku(koľko sacharidov, resp, sacharidových jednotiek) obsahujú jednotlivé jedlá. Sacharidy to nie sú len cukry - repný cukor, ale aj cukry v ovocí, niektorých druhoch zeleniny, škroby v zemiakoch, ryži, strukovinách, pečive, chlebe a hlavne sladkostiach. .

monikakitko
autor
7. jún 2018

Takze to mam brat tak ze mam tehotensku cukrovku...lebo mne doktor povedal iba ze obmedzit sacharidy...nic viacej...

pininka
7. jún 2018

@monikakitko nemas, bolo to iba zvysene. Ak ti nedal tabletky ani ziadne dalsie instrukcie tak to nepovazuje za potrebne, staci iba upravit stravu. Ale viac ti asi povie tvoja gynekologicka. Inak co lekar to iny nazor. Pre niekoho je uz 8 zle, pre niekoho je to len hranicna hodnota.

katharines
7. jún 2018

@monikakitko no u zdravych ludi sa hodnota cukru vacsinou vrati na povodnu hodnotu a mal by byt okolo 7. 8 mmol nie je tragicke, no vyluc urcite rychle sacharidy ako sladkosti, kolace.... a obmedz cestoviny a jedla z bielej muky a ryze. Do stravy pridaj celozrne produkty, zelenu zeleninu napr. K jedlu pridat misku zeleneho salatu, kyslej kapusty, kys uhoriek... Zrejme ti budu brat glykovany hemoglobin (to znamena priemerna hodnota cukru za 3 mesiace, pretoze cervene krvinky ziju 3 mesiace) a ten je dolezity nemat viac ako 7.

evallu
7. jún 2018

ahoj, máš tehu cukrovku, ale mini........... to má skoro každá................ obmedz trochu cukry (aj tie skryté v mede, pečive a podobne) a budeš ok................ ja som mala tu druhu hodnotu 20..............to už je echt cukrovka tehu..................... nasadili mi inzulín....................... držala som dietu + inzulin 3x denne a mam zdravu dcérku, narodenú v termine s ukažkovými hodnotami vyška / váha.............................................neboj sa nič.........len si pozri trochu čo koľko má cukru a nejedz príliš sladké............. ale trochu môžeš, hlavne ked sa budeš hýbať, dooobeda, a tak, ak máš veľkú chuť nasladké, vyhýbaj sa podľahnúť tej chuti hlavne na noc, pred spaním, vtedy sa cukry neodbúravajú tak dobre, ako ked sa hýbeš.........................

vivien16
10. jún 2018

Tabletky ti určite nedajú bo sa nemôžu užívať.. ja som mala hodnotu 8,4 poslala má dr k diabetologicke a tá mi povedala, že si nám nájsť všetko na nete... čiže úplne top prístup 😖 keď som sa jej spýtala, že mám ketolatky v moci povedala mi, že som asi bola hladná 😡 na nervy som z toho.. som na diéte len čo som naštudovala inak som z toho na prášky..

katharines
10. jún 2018

@vivien16 ak potrebujes poradit, tak mi napis.

evallu
10. jún 2018

@vivien16 aj ja sa pripájam, ak niečo potrebujes vedieť napís mi, síce nie som diabetologička, ale ja som mala šťastie na super diabetologičku, takže pri hodnote 20 mi vedela poradiť a nasadila mi lieky tak, že vsetko bolo super...

katharines
10. jún 2018

@evallu pri 20 mmol ti v tehotenstve dala lieky? Na znizenie glykemie sa v tehotenstve vyuziva len inzulin aj to len niektore typy.

evallu
10. jún 2018

@katharines nie lieky, tie nie su otestovane, inzulin iba aj to ano len niektory, ale presne nazov neviem, to ale ta co dala dotaz nebude potrebovat............ iba dietu, ale ak jej nepovedala co a ako, to nie je nič moc...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre