icon

Tehotenská cukrovka - v ktorom týždni ste rodili?

region
29. máj 2019

Baby v ktorom týždni ste rodili bábätko s tehotensku cukrovkou? A bolo všetko ok? S babom? Ďakujem

lubina
29. máj 2019

@region mne ju zistili v 28 tt. pri testoch. Rodila som 4 dni po termine a dcerka je uplne ok. Mne to tiez po porode skoncilo (nastastie)

seva22
29. máj 2019

Rodila som 4 dní pred termínom,mala.sa.vypytala.sama,ale už mi v termíne plánovali vyvolávať lebo paradoxne mala malá nízku hmotnosť...trhu cukrovka mi.vyskocila.iba na teste u gyne...na diaberologiu som chodila len necelé dva mesiace,lebo som.odbery mala vždy ukážkové,dokonca raz až pod spodnym limitom🙂 a bábo priberalo tabuľkovo,až posledný mesiac prestala priberať...narodila sa s.2700g,testy mala.ok,iba raz jej namerali vyššiu glykémiu

nerya
29. máj 2019

Vyvolávali mi v 38tt, malý v poriadku 🙂

miselar
29. máj 2019

@region ahoj ja som rodila spontánne v 39tt žiadne vyvolávanie... Dcéra sa narodila 3.320kg a 52cm... Po pôrode berú krv aj babatku a je sledované. Všetko ok. A teraz som znovu tehu a zase mam cukrovku...

region
autor
29. máj 2019

@nerya môžem vedieť kvôli čomu si mala vyvolavany, pôrod?

ingelika78
29. máj 2019

@region 39tt + 6, maly sa teda narodil den pred terminom, vazil 3700g, vsetko OK.

nerya
29. máj 2019

@region kvôli cukrovke tehotenskej, brala som už vysoke dávke inzulínu, každý druhý deň som ich musela zvyšovať, tak aby sa predišlo komplikáciám a aby plod veľmi nenarastol, ale malý mal nakoniec 3410gramov 🙂

rachel36a
29. máj 2019

Rodila som spontanne v ukoncenom 38tt.,maly mal 3790g

juliavolna
12. júl 2025
@miselar

@region ahoj ja som rodila spontánne v 39tt žiadne vyvolávanie... Dcéra sa narodila 3.320kg a 52cm... Po pôrode berú krv aj babatku a je sledované. Všetko ok. A teraz som znovu tehu a zase mam cukrovku...

@miselar prosím po rokoch dieťa ok ? Nemá cukrovku?

juliavolna
12. júl 2025
@region

@region ako vám to celé dopadlo?

juliavolna
12. júl 2025
@region

juliavolna
12. júl 2025
@seva22

Rodila som 4 dní pred termínom,mala.sa.vypytala.sama,ale už mi v termíne plánovali vyvolávať lebo paradoxne mala malá nízku hmotnosť...trhu cukrovka mi.vyskocila.iba na teste u gyne...na diaberologiu som chodila len necelé dva mesiace,lebo som.odbery mala vždy ukážkové,dokonca raz až pod spodnym limitom🙂 a bábo priberalo tabuľkovo,až posledný mesiac prestala priberať...narodila sa s.2700g,testy mala.ok,iba raz jej namerali vyššiu glykémiu

@seva22 prosím po rokoch všetko ok?

juliavolna
12. júl 2025
@lubina

@region mne ju zistili v 28 tt. pri testoch. Rodila som 4 dni po termine a dcerka je uplne ok. Mne to tiez po porode skoncilo (nastastie)

@lubina vse ok aj po rokoch s dietatom?

miselar
13. júl 2025
@juliavolna

@juliavolna mala som pri obidvoch dcerach a nemajú cukrovku .

miselar
13. júl 2025
@juliavolna

@juliavolna mala som pri obidvoch dcerach a nemajú cukrovku .

seva22
14. júl 2025
@juliavolna

@seva22 prosím po rokoch všetko ok?

@juliavolna ano, par mesiacov po porode som este bola na kontrole u diabetologicky ale podla vysledkov ma upokojovala, ze asi mi tie testy na tehu cukrovku vysli zle kvoli chorobe (mala som vtedy nejaku virozu) a teda kebyze som zdrava tak mi ten tehu cukrovkovy test vyjde v pohode…a ze teda urcite zo mna v buducnosti diabeticka nebude (kedze u zien ktorym v tehu vyskoci ta cukrovka maju vyssie riziko ze sa u nich v buducnosti objavi cukrovka druheho typu tusim)…v druhom tehu uz som s cukrovkou problem nemala)

juliavolna
14. júl 2025
@seva22

@juliavolna ano, par mesiacov po porode som este bola na kontrole u diabetologicky ale podla vysledkov ma upokojovala, ze asi mi tie testy na tehu cukrovku vysli zle kvoli chorobe (mala som vtedy nejaku virozu) a teda kebyze som zdrava tak mi ten tehu cukrovkovy test vyjde v pohode…a ze teda urcite zo mna v buducnosti diabeticka nebude (kedze u zien ktorym v tehu vyskoci ta cukrovka maju vyssie riziko ze sa u nich v buducnosti objavi cukrovka druheho typu tusim)…v druhom tehu uz som s cukrovkou problem nemala)

@seva22 vďaka a dieťatko má koľko? Je zdravé ?

karlamon
14. júl 2025

@region mne teda na cukrovku prišli neskoro 🙄 my sme žiaľ tak šťastne nedopadli.. Malý sa narodil 36tt presne, 4050g a 53cm, defekt komorového septa na srdiečku, šelest, tromba na pečenie, diabetická fetopatia, apnoe, stridor hypertonus, úplne žiadne živiny, dva týždne ho nastavovali - stabilizovali 🫣
A veru trpla som každú noc hore pri ňom od strachu asi do pol roka 😏
Žiaľ u mňa to zanedbali lekári, taktiež diabetologicka za ten 1.5mesiaca čo má v podstate liečila, už dávno mala nasadiť inzulín a vykašľali sa na to.. Davaj na seba pozor a hlavne nepodceňuj to, že máš cukrovku.. Najviac na to doplácajú práve bábätka 😔

lubina
16. júl 2025
@juliavolna

@lubina vse ok aj po rokoch s dietatom?

@juliavolna ano, uz je teenagerka

juliavolna
16. júl 2025
@lubina

@juliavolna ano, uz je teenagerka

@lubina aj cukor má ok? Nemá cukrovku? Vy ste maly gdm na diéte či inzulíne prosim

lubina
18. júl 2025
@juliavolna

@lubina aj cukor má ok? Nemá cukrovku? Vy ste maly gdm na diéte či inzulíne prosim

@juliavolna je zdravotne v poriadku, aj cukor ma ok. Ja som bola na diete, musela som si merat pred jedlom a po jedle ten cukor a podla toho dodrziavat dietu a samozrejme pravidelne som bola sledovana lekarom

seva22
18. júl 2025
@juliavolna

@seva22 vďaka a dieťatko má koľko? Je zdravé ?

@juliavolna dcera ma uz 6 rokov,je zdrava klopklop;)ma “len” vyssie dioptrie na oboch ociach