Tehotenstvo je vraj najkajšie obdobie v živote ženy. Je to tak?
ahojte baby rozhodla osm sa ze sem napiem pocity ohladom tehotenstva a mozno niektore sa budu cudovat ale urcite sa najdu take co suhlasia somnou ale kedze "sa to nema hovorit"asi to nepriznaju...som v 3 trimestri-konecne, tehotenstvo prezivam hrozne myslm psychicky, aj problemy boli trosku ale ide hlavne o psychiku, tehotenstvo je pre mna neskutocna obeta, zakazovanie a stres...nesuhlasim s nazorom, ze vsetko rob ako predtym..a da sa to???je leto..milujem tatarku myslite ze je ok dat si tatarku v tehotenstve v restike??podla mna nie...bojim sa, nejde o mna , nikdy osm s tym nemala problem, jedla osm vsetko od tataraku az po neviem mozno aj zhnite ovocie som len odkrojila a zvysok zjedla, pohladkala by osm aj psa na ulici , macku to je jedno.., isl by osm aj do kurina..ale co v tehotenstve..nie som alkoholicka ale povedzme si je leto, nemate chut na drink??ja ano..nehanbim sa za to je neni som alkacka ale rada si posedim s mnzelom alebo s rodinou alebo s kamaratmi vecer pri vinku alebo dat si drink v restike, da sa to v tehotenstve??nie!!!mozno niektore si daju..ale ja urcite nie, ani len pivo.., ryby milujem ryby vraj maju vela olova...vadilo mi to niekedy alebo vedela osm vobec o tom urcite ano ale neriesila osm o zjedla som aj kilo ryby keby vladzem.., mozem si to dat teraz?nie ved vraj obsahuje olovo.., zvierata, psy, deti male-teraz vsetko potencionalny zdroj choroby.., alebo ist na kupalisko , dovolenka-nie, som tehotna na dovolenku do zahranicia sa neodvazim a nerozumiem zenam ktore idu v ehotetnestve do zahranicia na dovolenku, podla mna ohrozuju babo, kupalisko?neexisuje do takej vody teraz.., mohla by osm pokracovat dalej..myslite ze je to prehnane??mozno ano ale mylim ze vsetko je "rozumne", tak sa chcem spytat ako vy vnimate svoje tehotenstvo.., je to pre vas "najjkrajsie obdobie"???ahojte...
@ervenka uplne s tebou suhlasim. Jedno tehu a porod som mala v NL a druhe tehu a porod na SK....musim povedat, ze tu na SK, to ale robia aj samotni lekari....tehulkam len zakazuju a prikazuju, hned vypisu na PN a preco?? Ved tehu ak je normalne, tak to nie je choroba....a potom tu na SK su maminky zvyknute, ze uz v 5tt je ultrazvuk a su nestastne ak nic nie je vidiet. V NL som isla na prvu kontrolu po 3 mesiacoch, vtedy uz bolo jasne ze som ozaj tehotna a mohlo sa aj nieco ozaj zistit. Tu ale lekar pomaly kazdy tyzden by robil ultrz.....a potom ze niektore buduce maminky maju stres...
@lubina ja som mala prve sono v 6tt, ale to preto, lebo som bola zvedava a mm tiez, pri prvom pohovore s porodnou asis., bolo vidno len plodovy vak. 😉 Pre niektore mamicky by bol fakt kulturny sok, zazit predporodnu a poporodnu starostlivost made in NL. 😉
@palinkaka Mozno sa treba zamysliet, ze existuju aj geneticke choroby, ktore sa stravou ovplyvnit nedaju, a ani na utz ich nevidno. Prejavia sa az neskor... Ak sa tak velmi bojis, dala si si spravit gen. testy?
Nerozumiem ti. Predpokladam, ze si dospela zena, ktora aj pred otehotnenim vedela, do coho ide! Ci nie? Bola to tvoja slobodna vola otehotneiet? Asi ano! A ver tomu, ze tehotenstvo obeta nie je. Ked budes mat dieta- budes mu obetovat cely zivot!!! Ale s tym matky pocitaju a preto otehotneju- lebo chcu mat dieta !!! Tie, co deti mat nechcu, tie ich nemaju- zijeme v modernej spolocnosti! Vela stastia- odporucam si zrovnat priority a myslienky v hlave😜😜😜
@palinkaka asi si získala fóbiu z tehotenstva 😀 ja si myslím, že je to úplne rovnaké, ja som tiež nechodila na kúpaliská (bála som sa chlamýdií a iných prasačiniek, aby som ich nechytila zdola a neuskodila plodu), vínko som si obcas dala, ale len tak poldeci mozno raz za dva týzdne, co sa tyka ryb, kavy, proste vsetko som v pohode uzivala, okrem teda alkoholu a kupaliska ci verejnych wc, z toho som mala obavy, ale chapem ta, clovek pride do obdobia,ked ho to proste chyti (ten strach) a uz nepusti, skus sa prekonat a bude lepsie... ja som si este pred polrokom napr. nemyslela, ze chytim raz fobiu z choroby a liekov, no a.....je tu ☹ ☹ a tiez sa musim prekonavat, ist von, neist von, kolko je tam bacilov, bakterii a bla bla bla, a mam male decko, takze sa na to neda hladiet, musim vyhoviet aj jemu.... co uz. drzim palce, hlavne nech ste zdravi!
naši profesori nám nám na medine hovorili gravidita nie je choroba ale normálny stav.... 🙂 ja som pracovala skoro do začiatku materskej...v 29tt som v práci schytala chlamýdiový zápal ale zvládli sme to bez antibiotík..
v 27tt. som stihla hrebeňovku v M.Fatre a teraz fňukám keď pozerám zdevastovanú Vrátnu dolinu, v 33tt. som letecky zvládla víkend v Ríme...trhala jahody a neumyte spolu s ostatnými bobuľovinami doma na záhrade...dokonca som si dala aj žinčicu a čerstvú bryndzu..mňáááám, len ten tatarák a sushi ešte musia počkať..aj kúpalisko bolo niekoľko krát, dokonca jazerá sú lepšie než chlorované bazény..moja teta so sestrou kvôli krvnému obrazu si raz za 2týždne dávali deci kvalitného červeného vína a obe deti sú až príliš zdravé a čulé :D
teda ja som mala tehu super, neobmedzovala som sa, v práci ma teda tiež veľmi nešetrili hoci som bola v rizikovom prostredí, jedla som zdravo ale fakt všetko a hýbala som sa, bývame na 6.poschodí a výťah som začala používať až v 34tt.
tých deväť mesiacov fakt rýchlo ubehlo a preto je dôležité každú minútu sa z toho tešiť lebo nikdy nevieš či sa ešte zopakuje..
a náš 2týždňový drobček je zdravučký, čulý, papá a spinká...keď som bola aj ja v pohodičke bol aj on..a teraz tiež..dieťa vie vnímať stres matky a potom si to prenesie do svojho života po pôrode..
preto prajem všetkým tehulkám pokojné a šťastné tehu a radosť z očakávania drobčeka 🙂
@palinkaka ups a zabudla som suhlasit s tebou, ze ano, tehotenstvo je obeta a starostlivost o rodinu je tiez obeta a velakrat celozivotna, mozno poradim, ze ak mas komu, davaj co najcastejsie dieta do opatery. ja som sa starala ako taka kvocka mat cele 4 roky a dnes mi jednak decko nechce u nikoho ostat hoci len na jednu noc (vynimocne sa tak raz stalo, boze, to bola ulava...) takze ak mozes, nauc si dieta aj na inych ludi z rodiny, aby si sa nestala jeho otrokom, ako som sa stala ja... aby si si mohla vybehnut, trosku uzit zivota, ved aj nas zivot je len jeden, nie je velmi dobre uplne vsetko obetovat rodine, lebo deti vyrastu a ty sa obzries a povies si, ze dokelu, vsetko som im dala a teraz som sama a zivot prezity.... ja to osobne tak vidim, vsetko som vlozila do starostlivosti, do vychovy, dnes sa nemozem od decka ani pohut, mama to, mama hento... keby som toto vedela, tak ju uz ako rocnu umiestnim do platenych jasiel 😒 drzim palce 🙂
@palinkaka ja na tehotenstvo spominam dobre, az na par zdravotnych problemov, nevolnosti na zaciatku a kotulanie sa na konci, rada si to zopakujem 😉
skor to co pride po porode bol riadny zaberak .. ale ty to mozno budes mat naopak a budes si to potom uz len uzivat.
teraz si nestastna ze si nemozes dat tatarak .. potom budes mat prve mesiace pocit ze si vo welness ked sa ti podari napustit si vanu alebo dat si aspon 10min sprchu ...
@palinkaka uplne ta chapem vo vsetkom🙂))a som rada ze tu aj takato diskusia je🙂 lebo hovorit o tehotenstve ze je to NAJ obdobie v zivote zeny je podla mna prehnane... cakam druhe babo a termin mam o tyzden a toto tehotenstvo sa s tym prvym neda ani porovnat... mozno tym, ze mam cele skoro cele prazdniny doma 4r. syna, mozno tym ze cakame dievcatko .... neviem, ale cele toto tehotenstvo je uplne odlisne a prezivam ho ovela tazsie ako to prve a rodit by som isla uz najradsej cele posledne dva mesiace🙂tak sa citim🙂)) ledva sa hybem, brusko je velike, hrozne mi prekaza uz vo vsetkom, no vidim len jedno velke a krasne pozitivum toho celeho, ze vo finale budem na rukach drzat to male babatko🙂 A uz si neviem ani predstavit, zeby ma manzel nahovoril na tretie... to by som uz asi fakt nedala:O) teda vychovat by som s radostou vychovala, ale vynosit ho to veru neni len tak... dobre mi bolo akurat 2.trimester, inak ziadna vyhra ten zvysok... co sa nejakeho odriekania tyka - to mi nejak nevadi, ked chcem, dam si aspon nealko radler ked uz nic ine, kavu si robim taku slbucku kazde rano, ryby som jedla ale v malom mnozstve a kupalisko a vodu neriesim - take XXL plavky kupovat nemienim:O))) ale ak mam povedat pravdu, neviem sa dockat, kedy sa dostanem do kondicie a kedy nabehnem do fitka alebo aspon doma na stepper, nech mozem stihat tempo aj mojmu starsiemu synovi:O) Ale inak sa mam vlastne "fajn", len ma bolia nohy, kolena, krize a tlaci ma vsetko vsade:O) Nastastie to mam uz za par, tak sa nevieme dockat!
Ty si jasnym dokazom toho, ako sa to prezivat NEMA. Dnes je tehotenstvo tak precenovane, az mi je z toho zle. Mozes robit VSETKO, co si spomenula v texte. Byt opatrny neznamena, ze ti ma preskocit z tehotenstva... Dam ti radu: OBAL SA DO VAKUA a len lez a cakaj na porod. Co budes robit, ked sa ti dieta narodi? Tiez ho strcis do vakua? Preboha, VED ZI TROCHU. Fakt nechapem tieto sialene zeny... A je mi z toho vzdy smutno...
Podla mna uz nie si uzkostliva ani paranoidna.sa cudujem ze si vobec umyvas zuby,co ak by sa fluor dostal k babatku,alebo alkohol z ustnej vody?!Boh chran!sa ti ani necudujem ze je pre teba tehotenstvo jedno velke obmedzenie ked to tak prehanas.ryby skodia?olovo?kupalisko?tatarska?to ani nemozes mysliet vazne,dufam!poradim ti konecne sa poriadne najedz coho ti hrdlo raci,nalej si deci vina (lebo naozaj to babo nijako neohrozi)a mozno sa ti aj schladi trosku mozog a nebudes jedno velke klbko nervov.lebo presne tak na mna posobis.
@palinkaka fuha...precitala som par prispevkov a dufam,ze ked sa ti babenko narodi tak sa nezblaznis z toho😀 nemyslim to v zlom,ale ked uz teraz to takto beries,ze sa bojis aby sa nieco nestalo,ked bude malicke na svete,tak neviem neviem...budes dojcit,tak si prsa budes 50x za den dezinfikovat savom ci co? Uvolni sa svet je krasny a tehotenstvo a materstvo tiez🙂 drzim palce🙂
nečítala som celú diskusiu,lebo nemám velmi čas,kedže mám 2deti asú prázdniny a predsa chcela som aj 3tie 🙂 Aj ked situacia nikdy nieje vhodná pre deti ,málo penazí a sem tam nejaké problémy,najskôr sme neplánovali ,ale neskôr sme tomu nechali volný priebeh.Vedela som do čoho idem a sčasti to vnímam tak ako ty,niekedy som až paranoidná ked si začnem namýšlať čím vštkým môžem ohroziť bábo,ale ked mi je najhoršie tak si pomyslím,že to by som sa musela zavrieť do jednej miestnosti a neprijímať ani návštevy celé tehu a potom mi zo seba samej príde smiešno,lebo viem ,že prehánam 🙂napriek tomu,že v tehu neidem na kúpalisko ,nejem tatárky a nepijem alkohol,ani pred tehu som nepila,nehaldkám zvieratá aj ked ich milujem a vkuse detom umývam ruky,aj tak je premna tehotenstvo čarovné obdobie ,jeden velký zázrak .
@palinkaka ja ti úplne rozumiem. Tesim sa na svoje babetko, ale skutocne nie je to lahke v tom tehotenstve. Mna cely cas, okrem par mesiacov sprevadzali aj problemy. Ani by ma nenapadlo ist niekam daleko na dovolenku, kedze nie raz sme s manzelom utekali na pohotovost. Ano, aj posedenie s priatelmi a vsetky dalsie obmedzenia ( povedzme tatarak mi nechyba, lebo som ho nikdy nemala rada) aj ohladom stravy a kupania sa, nic nie je take ako predtym. Spat uz neviem cele tyzdne...Mam este tak 10 dni do porodu, takze uz sa tesim, aj ked sa aj porodu nenormalne bojim. No cele beriem tak, ze uz to vydrzim, lebo sa uz neviem dockat, kedy sa narodi, kedy ho uvidim, som zvedava ako bude vyzerat... A viem aj to, ze je spusta zien, ktore prelezia skoro celych 9 mesiacov, a to musi byt fakt strasne. Ja lezim len posledne 2 mesiace 🙂
no je to tehu poriadna fuška. Ako ja hovorím jeden krát zažiť ako 10x počuť. Asi tak. Najskôr sa ukrune bojíš kým prejdeš všetky vyšetrenia či je všetko O.K. /obzvlášť ak už máš neaké negatívne skúsenosti/,
potom eufória tešenia, nevadilo mi ani že som 3 mesiace telefonovala do bielej keramiky, vôbec mi nechýbal alkohol, nočný život nič...ale
prišlo už finále a to sa mi zdá už dosť kruté. Ešte mám pred sebou posledný mesiac, ledva fučím, spať nemôžem, nohy puchnú, mechúr už asi ani nemám /nosím vložky kôli úniku/ , zle sa dýcha, kôli teplu hoci kde odkvecnem a pocity.....pohľad do zrkadla už radšej neriešim 😝
No vždy keď mi je najhoršie tak malá sa začne mrviť a kopať jak za Slovan a to my dáva silu a neuveriteľnú lásku ktorú k nej pociťujem. Zabúdam na všetko, rozprávam sa s ňou, smejem a vysvetľujem jej ako neuveriťeľne sa s tatikom na ňu tešíme. Milujem ťa Neli a nevieme sa ťa už dočkať. 😉
@palinkaka najkrajsie len do istej miery, ale keby som vsetko riesila ako ty, tak rodim v cvokarni... Ked budes takto riesit aj dieta, tak tam skoncis urcite... A o tom ako budes riesit porod ani nepisem. Je to presne ako pises o rozume, treba tehotenstvu podriadit svoje zvyky, materstvu svoj zivot a zmenit priority, ale nie sa z toho scvoknut... Takze, pohoda, klidek, tabacek... Nohy na stol a uzivat si najviac ako sa da a nechat sa obskakovat tak velmi ako ti to prejde u okolia
😄ja som spavala na bruch skoro dovtedy, kym som sa samovolne nepregulila na bok 😄 pamataj si, aks a takto stresujes, tak tym stresom najviac ublizujes babatku. keby ta hodili na monitor, tak by si videla, co tvoj stres robi s jeho srdieckom...
@palinkaka ja ta chapem ... ja sa na babo velmi velmi tesim, ale co by som dala za pohar cerveneho vina (a to som ho nepila hadam dva roky a nie, nie som ani abstinujuca alkoholicka 🙂 skratka mam velku chut
k tomu: krcove zily, nemotornost, neviem si uz ani topanky poriadne obut,ledva sa vyterigam aj na prve poschodie 🙂🙂🙂 nemas sa za co hanbit. a uz vobec si nemyslim, ze b si za to malabyt horsia matka. lebo anija nebudem 🙂 len tento zatazujuci stav ma uz trocha unavuje ...
@palinkaka
Odporucam zasadne zmenit myslenie a prestat riesit kazde ho.no! Tehotenstvo (pokial nemas vazne problemy) nie je choroba a taketo obmedzovanie a este k tomu s vycitkami nikam nevedie. Takze ak po niekolkych mesiacoch materstva nechces skoncit na psychiatrii, rozhodne odporucam vratit sa k normalnemu zivotu a rozmyslaniu. Lebo ked teraz toto dorabas, co budes robit, ked dieta olize dlazku alebo ochotna kamienky, ked bude mat teplotu alebo ked sa budete ockovat ??????????
Klidek, pohoda, vsetko je ok a pokracujem v normalnom zivote, nie?
@palinkaka súhlasím s babami čo píšu že sa úplne zbytočne stresuješ to viac škodí ako kúpalisko, tatárka a všetko ostatné čo si napísala a tiež poznám kopu žien čo by dalo hádam aj polku života len aby mohli mať bábo a keď sa na to pozrieš ináč tak zistíš že tehotenstvo má svoje čaro čo tak napr pohyby bábätka to nikto iný len tehuľka necíti 🙂 a čo sa týka stravy tak tiež sa dá na to pozrieť z inej stránky môžeš jesť do prasknutia a nikto sa nad tým nepozastaví lebo si tehotná samozrejme pokiaľ to že priberieš o pár kilo viac nevadí tebe za normálnych okolností rátame všetky kalórie v tehotenstve nie aspoň ja nie a po pôrode to ide v celku dobre a bez diéty bábo a jeho potreby sú dostatočná diéta takže naozaj až potom príde OBETA !!! držím palce a užívaj si to určite to má svoje čaro len to chce iný pohľad na vec 🙂 🙂
@palinkaka.. viem,ze sa bojis,ale nepremyslaj tolko....tehotenstvo ma svoje dobre a aj horsie stranky,ale to je uplne prirodzene....uz len pomyslenie na babätko a to,ze citis ako sa ti hybe v brusku "zmaze" vsetko negativne! 😉 o tom jedle vobec nepremyslaj...daj si vsetko s mierou,ale cerstve.Inak ja som v 29tt bola opuchnuta,bolela ma priserne hlava a kazdemu som vravela,ze sa citim dobre...to som nevedela,ze uz mam preeklampsiu a skoro som podlahla...noo ale to bolo ,len na "okraj"- porovnanie,ze toto su PROBLEMY ! Takze uzivaj si zivot a tes sa na babo 😉
@palinkaka a ja ťa chapem. Tiež som taký bojko 🙂 A v prvom tehotenstve ani nehovorím... Som bola ako ty. A ako niektoré žienky píšu, že obeta ešte len príde, tak nemusí to tak byť. Za seba ti poviem, že mne nevadilo ani vstavať ani dojčiť ani nič. PRe mna osobne je strach z niečoho čo môže nastať omnoho horší a nepríjemnejší ako nejaka situacia, ktoru môžem riešiť. Ale neboj druhe tehu bude lepšie a tretie ešte lepšie 😀 Prvé bolo aj pre mna velmi naročné. Som sa ja nastresovala.... Jednoducho si taká povaha a darmo ti tu niekto bude hovoriť nestresuj nerieš, lebo stresovať zrejme budeš. Nedokažeš si povedať, kašlem na to zhreším, lebo si taká a radšej sa obmedzíš ako by si potom mala týžden po večeroch slziť, že čo ak dostaneš lysteriozu alebo salmonelu. No tak si radšej nedaj a kašli na to. JA už toto tehu si aj dam, Včera som si dala ovčieho syru, tak mi šiel na chuť. V prvom tehu by som sa bala isť len okolo salašu. Držím palce nech sa ti narodí zdrave babatko 😉
Ja som si teda davala pozor - ale zozierat sa tym, to nie....A myslim, ze chyba je hlavne ten tvoj postoj. Okrem toho, ze sa moc bojis, to beries tak, coho vsetkeho sa musis zrieknut a obetovat,...vidim, ze si tu poskytla cely zoznam..Par veci sa zrieknut musis, ale ja som to brala nejako uplne prirodzene, nie ako obetu ci velke minus tehotenstva
@palinkaka
ahoj, ja som prvorodicka a ked vsetko dobre dopadne, tak aj poslednorodicka, kedze chceme len jedno dieta, mam 31 rokov a tehotenstvo si neuzivam az teraz ku koncu, ale nie preto, zeby som sa obmedzovala, ale preto, ze si pripadam nemotorna, je mi velmi teplo, vsetko ma boli, nemozem uz nic robit a ja som na to nebola zvyknuta🙂 vzdy som lietala jak sarkan, stihala 300 veci naraz a teraz sa musim setrit a to nie je nic pre mna🙂
nakolko nie je tehotenstvo choroba, tak od zaciatku sa stravujem tak, na co mam chut, vyhodila som z jedalnicka len veci, z ktorych ma palila zaha, ano nejem jedine plesnive syry, ostatne jem akoby som tehotna nebola, dokonca som si dala ja tatarsky biftek, ale doma spraveny a maso som mala od kamosa co chova byky, moja lekarka sa zasmiala, ze na tom nic nie je, ked mam chut, nech si dam, kedze mam problemy so zelezom...., tatarsku omacku jem aj v restike, lubila som sushi, ale este pred tehotenstvom mi z jednej donasky bolo zle, tak odvtedy to nejem..., zboznujem cinske jedla a ostrokyslu polievku, ked mam chut, ideme si dat a ja si tu ostrokyslu dam aj 2x a moj maly nemal cele tehotenstvo problem, pekne rastie....., alkohol mi nechutil ani pred tehotenstvom a ked tak, su fantasticke nealko drinky, colu pijem normalne, kedze mam nizky tlak a kavu rada nemam...., na kupko nechodim- nemam s kym, ale keby bolo, nevyhybam sa...., od zaciatku tehotenstva necitam clanky o chorobach a tak, nepozeram videa z porodov, pocuvam len rady mojho lekara a tych sa drzim...., ak sa mi nieco nezda, spytam sa zase lekara....
neviem, z Tvojho prispevku mam pocit, akoby si bola jedina tehotna na zemeguli...., zobrala si to cele zo zleho konca....
zacni sa trochu tesit, myslim, ze narodenim dietata Ta postretnu este horsie chvile a budes zrela na depku, aj ked Ti to nezelam....
tes sa, ze si dostala moznost stat sa matkou, niektore zeny take stastie nemaju, nevedia otehotniet, popr. maju za sebou potraty, co by oni dali za to, keby mohli byt tehotne......., vzdy ked sa ja "ruham" a ponosujem, tak si na tie zeny spomeniem a zahanbim sa....
Booooze zeny, urobili ste z toho hotovu kovbojku! 😝
Tusim je to este horsie ako keby v tehotenstve pila a fajcila...dufam ze to zakladatelka uz necita, lebo tolko blbych komentov som uz davno necitala 🙄
Vetu " tehotenstvo je najkrajšie obdobie v živote ženy" povedal podla mna chlap 🙂 moje bolo príšerne... Plne strachu o babo o seba - absolútna bezmocnosť a hlavne permanenta bolesť a obrovská bolesť. Nevedela som ležať sediet chodit - nespala som . Nemám jedinú tehotensku fotku lebo ma to ani nenapadlo a dakovala som za každý den ktory som prežila a bola zase o krok k cieľu. Život sa mi v podstate zmenil zo dňa na den. Ja samostatná zena odrazu dkázaná na pomoc - moje ego v troskách 🙂 nechcem dramatizovat- bolo to naozaj hrozne ALE!!! Vsetko to stalo za to. Ak môžes skús si to užiť ako sa dá - ja som nemohla co mi je ľúto ale o to viac si to užívam teraz.
Aká obeta. ....? Ved to sú predsa prirodzene veci, tehotenstvo, pôrod, starostlivosť o dieťa. Ja tam nevidím žiadnu obetu. Akože, obetujem sa teda a budem tehotná a mať deti? 😕
Mám doma psy králiky mačky zajace robím to čo doteraz, jem to čo doteraz, robila som to aj prvé tehotenstvo a nikomu sa nič nestalo. ...
@ervenka to mas pravdu, ale mne sa v NL pacila viac.Tu som rodila samozrejme v nemocnici, kde som aj musela ostat, ako vsetky rodicky, ale dcerku som mala cely cas na izbe....bola som totalne vycerpana, lebo som s noou bola sama....to nie je ako v NL, ze som porodila vnemocnici, po par hodinach sme isli domov a o hodinku sme uz mali doma aj opatrovatelku, ktora vsetko porobila, dokonca aj navarila a poprala a ozehlila, to bol fakt oddych tie prve dni....tu som bola sama s dcerkou naizbe den a noc a vsetko som si robila sama...tesila som sa velmi domov, kde mi potom uz pomahala rodina...
Nie každá tehotenstvo prežíva najlepšie. A každá máme iné posúdenie čo je pre nás dobré a čo je už obeta. Keď som bola tehotná vynechala som jedlá , ktoré naozaj mohli ohroziť dieťatko...a to napríklad ryby, surové mäso, údené jedlá. Tatársku som si dala🙂 lebo som mala u koncu tehotenstva tehotenskú cukrovku a to som si dala vyprážaný syr a tatársku a hranolky. 🙂
Skús v tehotenstve niečo pozitívne nájsť. Keď sa narodí bábätko zrazu ti prídu tieto veci menej významné. Štíhla môžeš byť po pôrode, a neboj dieťa ťa znova dá do pôvodnej rýchlosti 🙂
Nieže by si nebola dôležitá, ale dieťatko je na prvom mieste. A vždy aj bude počas zvyšku života..-)
Ja som preležala 5 mesiacov v nemocnici, keď som bola tehotná a aj tak s úsmevom spomínam na tie chvíle. Spoznala som veľa dobrých žienok na oddelení - pacientky a budúce mamičky. Spomalila som konečne - bola som workoholička. A došlo mi, že nemusím fungovať rýchlosťou svetla ale stačí si všimnúť maličkosti na tomto svete a je hneď lepšie človeku na duši. 🙂

no neviem .... človek musí niečo spraviť pre dieťa nie? neviem ja som to ako odriekanie nebrala .... jedla som to čo som jedla aj keď som tehu nebola .... a pila som to čo mi chutilo .... pivo sa dá aj nealko a posedieť s priateľmi som si tiež išla a dá sa to aj bez toho aby mal človek v guli ... a pohár vínka červeného si tiež môžeš dať nemusíš celú fľašu vystrebať 🙂neviem pre mňa to bolo také prirodzené 😖 😖 😖 😖 😖 😖 keby si mala také tehu ako ja také hrozné že by si len po nemocniciach behala a musela tam ležať ... tak to je hrozné tehotnestvo podla mňa o tom by som vedela písať .... niektoré ženy pred tehu sa vzdajú toho čo majú radi a to len plánujú .... tak buď rada že ťa to obišlo ...