Tehotenstvo je vraj najkajšie obdobie v živote ženy. Je to tak?
ahojte baby rozhodla osm sa ze sem napiem pocity ohladom tehotenstva a mozno niektore sa budu cudovat ale urcite sa najdu take co suhlasia somnou ale kedze "sa to nema hovorit"asi to nepriznaju...som v 3 trimestri-konecne, tehotenstvo prezivam hrozne myslm psychicky, aj problemy boli trosku ale ide hlavne o psychiku, tehotenstvo je pre mna neskutocna obeta, zakazovanie a stres...nesuhlasim s nazorom, ze vsetko rob ako predtym..a da sa to???je leto..milujem tatarku myslite ze je ok dat si tatarku v tehotenstve v restike??podla mna nie...bojim sa, nejde o mna , nikdy osm s tym nemala problem, jedla osm vsetko od tataraku az po neviem mozno aj zhnite ovocie som len odkrojila a zvysok zjedla, pohladkala by osm aj psa na ulici , macku to je jedno.., isl by osm aj do kurina..ale co v tehotenstve..nie som alkoholicka ale povedzme si je leto, nemate chut na drink??ja ano..nehanbim sa za to je neni som alkacka ale rada si posedim s mnzelom alebo s rodinou alebo s kamaratmi vecer pri vinku alebo dat si drink v restike, da sa to v tehotenstve??nie!!!mozno niektore si daju..ale ja urcite nie, ani len pivo.., ryby milujem ryby vraj maju vela olova...vadilo mi to niekedy alebo vedela osm vobec o tom urcite ano ale neriesila osm o zjedla som aj kilo ryby keby vladzem.., mozem si to dat teraz?nie ved vraj obsahuje olovo.., zvierata, psy, deti male-teraz vsetko potencionalny zdroj choroby.., alebo ist na kupalisko , dovolenka-nie, som tehotna na dovolenku do zahranicia sa neodvazim a nerozumiem zenam ktore idu v ehotetnestve do zahranicia na dovolenku, podla mna ohrozuju babo, kupalisko?neexisuje do takej vody teraz.., mohla by osm pokracovat dalej..myslite ze je to prehnane??mozno ano ale mylim ze vsetko je "rozumne", tak sa chcem spytat ako vy vnimate svoje tehotenstvo.., je to pre vas "najjkrajsie obdobie"???ahojte...
@palinkaka pozri, dam ti jednu radu, nevymyslaj, vypni vsetky temy o tom, co by sa v tehotenstve nemalo a bud rada, ze mozes byt rada. Su ine veci, ktore sa povazuju za obmedzenia a nie odoprenie si drinku, ci vynechanie jednej exotickej dovolenky. Su zeny, ktore musia stravit cele tehotenstvo v nemocnici leziac na posteli s nohami dohora. Su zeny, ktore sa musia pchat liekmi, ci pichat injekcie, aby sa male udrzalo. Su zeny, ktore maju problemy s tlakom, tehotenskou cukrovkou, krvacanim a ine zdravotne tazkosti, ktore mozu tehotenstvo sprevadzat. Ja som bola tehotna 3x, ale dieta mam len 1. Vobec ma netrapilo, ze som nesla k moru, ci ine prkotiny, pri rezime, ked som mohla vstat len na wc, aj to s obrovskym strachom a nohy som mala rozpichane od kazdodennych injekcii, som nemala cas riesit, ci si dam alebo nedam tatarsku. Nuz, ludia su zvlastne tvory, to, co maju, povazuju za samozrejmost a skutocnu hodnotu zistia az vtedy, ked o to pridu. Takze mila zienka, sadni si na slniecko, vyloz nohy, vecer zbehni s rodinou na nejaky nealko drink, ci na pohar vina a uzivaj si zivot ..
Tiez nechapem slovo obeta...ved si to asi sama chcela ked si tehotna.nejak nechapem preco si nedoprajes vsetko,co chces robit ci jest.tatarak by sa nemal,ja som ho hltala ako by to bolo posledne moje jedlo v zivote.a co...ano bala som sa,aj sa budem a uz navzdy pretoze aj o tom materstvo je..o strachu o svoje dieta ale zit predsa musim a bat sa o dieta budem dokonca zivota.v tehotenstve som si zazila vela zleho a bolestiveho-necakane mi zomrela mama a vzdy mi to bude pripominat ze ked som bola tehotna co sa stalo ale coskoro budem mama ja a treba ist dalej a zit a tesit sa na ten maly zazrak.aj napriek vsetkemu zlemu mozem povedat ze tehotenstvo je najkrajsim obdobim v zivote zeny.a ked to hovorim ja po tomto vsetkom ty by si sa mala prebrat a uzivat si co ti zivot priniesol a neriesit co mozes a co si zakazujes.len proste ŽI..
Všetko sa dá s rozumom... ja som si dopriala všetko na čo som mala chuť ani kávy som sa nezriekla aj počas tehotenstva aj počas kojenia - počas kojenia som jedla uplne všetko (a deti nikdy ani raz nebolelo bruško, my sme nemali doma vôbec espumisan kvapky). Dala som si aj deci bieleho vínka a to aj v reštike 🙂 Obeta príde po pôrode... prajem pevné nervy a krásne materstvo.
@lubina no ja som prave najlepsiu poporodnou asistentku nemala. Pracovne som ju s mm+ moja mama nazvali "bacharka". Z postele som sa nemohla pohnut (porod bol sice dlhy, ale ziadne nasledky ani komplikacie neboli) Babo bolo vo svojej izbicke a ja v spalni... Zalezi aj na ludoch.Koho dostanes. Ale napr. po mne nikto nevrieskal, nenadaval pri porode, dokonca sme sa zasmiali... 😉
A ozaj, posledna tehu vecera v nemocnici boli pecene zemiaky, zelenina a ryba... Mnam. Manzel dostal tiez to iste. 😉
@palinkaka co stresujes? Precitala som si tvoj uvodny prispevok+nejake komenty na 1.strane a baby maju pravdu. Moc to prehanas s opatrnostou. Ja som tehotna tiez,ale ani by ma nenapadlo riesit v restike tatarsku alebo ci si mozem dat drink. Daj si,ved su aj nealko. Jedine co by si nemala naozaj jest su plesnove syry alebo zle spracovane maso. A to snad vidis na prvy pohlad ci je nieco plesnive ci zle uvarene. Tak to nezjes,das si nieco ine. Podla odbornych clankov by sa nemalo v tehotenstve robit ci jest veeeela veci,ale co mam sedet doma jak v kazajke? NIE!
Uzivaj si tehotenstvo! Kupat sa mozes si kludne ci uz na kupalisko alebo jazero, pretoze existuju take vynalezy ako tampony na kupanie pre tehotne,co neprepustia ziadny bacil. V 7.mesiaci som bola bez problemov na diskoteke,bezne chodim do kina,neobmedzujem sa v jedle. Tehotenstvo si uzivam,lebo viem ze to obdobie trva kratko nato aby sme si ho vedeli vychutnat pod vsetkymi tymi "obmedzeniami" ako pises ty.
Obmedzenia este len pridu ked sa babatko narodi.
Moja rada? Vyloz nohy na stol,vezmi si z chladnicky naco mas chut a hladkaj brusko. Proste si to uzivaj ;)
@palinkaka myslím, že to celé vnímaš a prežívaš príliš negatívne... proste si sa "nastavila" tak, že sa obetuješ a hotovo 🙄
áno tehotenstvo dokáže byť aj "nepríjemné", najmä ak ti hormonálne zmeny zblbnú organizmus... ak ti napr. v 9tt prestane fungovať oblička, dostaneš neskutočnú koliku a nemôžu ti podať lieky proti bolesti, tak sa trápiš... a lekári sa ti snažia detskými paralenovými čípkami znížiť 39 stupňové horúčky 😝
nepríjemné, keď ti bez akejkoľvek anestézy (keďže si tehotná) zavedú cez močovú rúru špeciálnu hadičku priamo do ľadviny, aby si mohla fungovať, aby si vôbec nejak prežila.... nepríjemné, keď sa pravidelne vraciaš na hospitalizácie do nemocky a čúraš krv... keď musíš opakovane užívať atb, keď máš väčšiu časť tehotenstva bolesti, keď si celý ten čas nepripustíš možnosť, že môže dojsť k tomu najhoršiemu... áno vtedy dokáže byť aj tehotenstvo náročné
ale krásne aj napriek tomu, že cítiš pohyby toho človeka, ktorý v tebe rastie, krásne, keď vyberáš a kupuješ vecičky, krásne, keď sa už nevieš dočkať, kedy svoje dieťatko prvý krát uvidíš a krásne, keď to všetko napriek všetkému dobre dopadne a máš krásne zdravé dieťa 🙂
to sú moje pocity a nemám problém o nich hovoriť 😉
@ervenka tak to mi je luto, my sme mali velmi milu pani 🙂 . Vsetko nam porobila, dcerku mi dala kedy som chcela, aj sme posedeli na terase, napriek tomu ze som poriadne sediet nemohla, cela ubolena....ale zavisi to ozaj od ludi, my sme mali stastie na milu pani, co mi velmi pomohla a prvy porod aj prve dni sme zvladli super, aj ked moja rodina bola daleko na SLovensku a svokrovci tiez 200 km od nas. Ale zasa aspon sme hned na vsetko nabehli sami a nikto sa do nicoho neplietol a nedaval rady co a ako treba urobit... 🙂 na starostlivost v NL nedam dopustit, velmi sa mi to tam pacilo a prvy porod je ozaj nezabudnutelny aj vdaka tomu 🙂
pripadas mi ako by si riesila tehotenstvo ako chorobu toto nemozem alebo toto, vsetko mozes pokial ti to chuti a nieje ti zle z niecoho ja som jedla vsetko doradu co mi chutilo dcera je zdrava jedine co sa mi nepacilo na tehotenstve tak to ze clovek priberal a ledva chodil s bruchom pri malom mi chutili jablka zelene a pomarance strasne vela som ich zjedla nejedla som take veci ako pri dcere nebralo mi to maly sa narodil predcasne mal imunitu slabsiu a aj chory byval casto a este ako 4roci mi dostal epi .
@lubina nezabudnem na to, ako mi pocas porodu, ked som uz tlacila povedala PA, a teraz si zapries nohu do mojho boku a budes tlacit. (Sestricka schytala moju druhu) PA mala asi tak 50kg, 150cm. Ja sa jej pytam s vyvalenymi ocami- a nezlomim ti bok? 😀 Ona bola so mnou od obeda, vecer jej koncila sluzba, aj sa prezliekla do civilu, ale ked sa prisla so mnou rozlucit, tak povedala,ze to so mnou dobojuje... a po porode hned sestricka, ze co si prosis za ten vykon? A ja,ze vodu s ladom (aj pre mm), dakujem. Celkovo na moj 2 dnovy pobyt v nemocnici spominam celkom rada ... 😀
uff, prečo sa nepozrieš nato trochu inak ?
Si tehotná nie chorá !
Užívaj si to vieš koľko žien by sa takto chcelo "obetovať " a byť tehotnými ??!
Ja rozumiem ,že to bruško ti možno už zavadzia , fučíš , nie všetko Ti chutí ,ale pamätaj to bábätko to vníma..mne dr. povedala ,že mám jesť všetko načo mám chuť ,či ryby ,či vyprážané ,sladké.bábätko čo nechce to dá patrične najavo( aspoň moja malá ) 🙂
Bolo to tvoje a partnerovo ,rozhodnutie ,že si urobíte bábätko tak zmeň prístup ,a hľadaj to krásne na tom .
Držím palce

Ja som v tehu okrem pitia a fajčenia jedla všetko a môžte si hovoriť čo chcete. Malej ani mne nič nie je, dokonca od narodenia sme neboli nikdy choré (čo je síce vec imunity, ale prispievame tým aj svojou životosprávou). Kávu som pila bezkofeínovú, pivo nealko a keď som mala chuť na pomaranč, tak som si ho proste dala. Jedine kedy som si dávala pozor bolo pri kojení, pretože z niektorých potravín malú bolelo bruško, tak som ich nejedla. Ono teraz ti všetko zakážu, toto je škodlivé, toto nezdravé. A čo je zdravé? V dnešnej dobe je žiaľ aj ovocie nezdravé, ale kvôli tomu nebudem jesť suché rožky.