icon

Termín pôrodu

23. máj 2023

Ahojte, je tu niektorá, čo nevedela presný deň menzesu? Podľa čoho sa lekár riadil pri určení TP? A čo ak sa nezhoduje veľkosť bábätka podľa ms a podľa usg - podľa ktorej veľkosti sa riadia pri TP - podľa menzesu alebo sona? Ďakujem

sajmonka_1216
23. máj 2023

ten termín aj tak častokrát nie je vždy presný, nakoľko ovulácia môže prebiehať rôzne... pôrod kedykoľvek od 38tt - 42tt je normálny a môže nastať prakticky kedykoľvek..
ja som tiež mávala dlhé cykly, neviem kedy bola ovu...ale vypočítali podľa ms.. a bolo to o dosť skôr...

maryetta
23. máj 2023

Ja som mala rozdiel pri prvom tehu skoro 3tyzdne.
Drobec sa narodil den po termine podla utz v 12.tt.

kristinatop96
23. máj 2023

Ja som mala rozdiel medzi terminom porodu podla ms a podla usg viac ako mesiac zkrz cysty a dlhe cykly,vobec som nevedela kedy som mala ovulaciu a kedy som otehotnela. Samozrejme brali sme do uvahy termin porodu iba podla USG a merani do 12tt. Rodila som presne na termin. Myslim, ze odchylka medzi TP podla ms a usg cca 7 dni je v norme,pokial je ms pravidelna a ukazkova 28dnova (co je aj pochopitelne ked berieme do uvahy cyklus zensky), pokial je to viac tak vacsina gynekologov sa prikloni ku terminu podla merani usg do 12tt.