icon

Tvrdnutie brucha v 27. týždni

bubinka181
19. feb 2015

Ahojte tehulky, mamicky a ostatne skusene 🙂. Som v 26t+ 4 a uz asi 2 tyzdne zaznamenavam tvrdnutie bruska. Take stahy na maternici a brucho je na dotyk tvrde. Citala som nmnoho clankouv, kde bolo spomenute, ze je to v pohode, pokial nepresahuje urcitu hranicu cez den. U mna je to zvlastne, ze stahy pridu prave ked som v klude, napr. Lezim, spim v noci, vstanem na wc. Cez den nevykonavam ziadne narocne cinnosti, naopak len prechadzky a bezne domace prace. Neuzivam ziadne magnezium, iba vitaminy pre tehotne a dojciace matky. Termin u lekara mam az o dva tyzdne a robim si starosti ci je vsetko ok, ci nezajst skor, inac je to bezbolestne, len aby dietatko bolo v poriadku. Mate niektora s tymto skusenosti a co radite. Dakujem za kazdu odpoved 🙂 🙂

safranca15
19. feb 2015

mne tvrdlo od 18tt a brala som 3x denne sumive magnezium az do 37 tt

25daniela
19. feb 2015

Ahoj, pokial mas pocit, ze nieje nieco v poriadku, chod k lekarovi skor.
Mne zacalo tvrdnut brucho pri prvom tehu asi okolo 17steho tyzdna. Na kontrole pri vysetrovani dr zacitila kontrakciu, takze som skoncila rovno v nemocnici a na infuziach az do konca tehu. Davali mi magnezium.

bubinka181
autor
19. feb 2015

@safranca15 myslis klasicke sumive tabletky, tie celaskony ? 🙂

daisylucky
19. feb 2015

Mne tvrdlo v 18. tyzdni, strasne som sa dolakala, pretoze predtym ani pri prvom tehotenstve mi netvrdlo. Tak som isla na urgent, lekar odporucil magnezium. V kazdom pripade, ak mas strach, radsej chod hned k lekarovi - tehotnej nikto nevynada, ze co otravuje - aspon mne nikto nikdy nevynadal, vacsinou maju pochopenie pre to, ze sa bojis.

siska53
19. feb 2015

@bubinka181 magnezium. A mne tvrdlo tiez az v klude.

seahorse27
19. feb 2015

Mne tvrdlo od 28.tt najskor vzdy, ked som sa postavila, neskor aj v klude aj napriek magneziu a inym liekom. Mne sa následkom toho aj otvaral krcok, musela som lezat do konca tehotenstva, porodila som nakoniec v 1. den 38. tyzdna. Nemusi to nic znamenat, ale moze...radsej chod na kontrolu a nasad si magnezko 3x 500mg.

danieli
19. feb 2015

Magne B6 a no spa po 1 tbl. rano vecer, mne tiez tvrdlo brusko hlavne v klude, lekar spominal, ze cez den si v pohybe (kocikujes) a ked si sadnes, drobec ma party a brusko tvrdne, do rana predpokladam je vsetko super a rano by malo byt brusko vyrelaxovane, pokial vsak tvrdne pravidelne a boli, utekaj na pohotovost, lekarke urcite spomen, pripadne si dohodni termin aj skor, nech skontroluje krcok, ci sa neotvaras

zuzkag2
19. feb 2015

mne tvrdlo od 20tt, v 27tt mi praskli z toho svali na bruchu pod pupkom, bola som v nemocke, polezkat si, od vtedy som bala 8x denne magnezko az do 36tt, 36tt+6 sa narodil drobec. bezkaj k dr sa ukazat, a rataj si kolko krat za hodinu ti brusko stvrdne, a nehladkaj si ho. magne odporucam ciste, od galvexu.

safranca15
19. feb 2015

@bubinka181 ano jahodove som mavala ja

ilie
20. feb 2015

@bubinka181 Ja som týždeň menej a mam presne čo ty.Chod na kontrolu krčka a dajú ti magnezium určite. Ja som akurat v nemocnici.lebo mi to nepomahalo. Najviac čo môžeš urobiť je ležať ked môžeš

bubinka181
autor
20. feb 2015

Ako citam je to dost vazne v pondelok teda bezim k doktorovi a dam vediet.len by som chcela vediet ci to nejako vplyva na dieta

seahorse27
20. feb 2015

@bubinka181 na dieťatko to pravdepodobne nijako negatívne nevplýva, maximálne dostane jemnú masáž 😉 Teda aspoň môjmu to nijako nevadilo, Na CTG bolo vždy srdiečko ok aj prietoky na sone.

briseovna01
20. feb 2015

@bubinka181 ahoj urcite chod k lekarovi cim skor pre pokoj duse, mne tiez zacalo tvrdnut ked som bola v priblizne tvojom tyzni a skoro som vtedy predcasne porodila, bol to velky stres uz to nechcem zazit nikdy. lenze mne to zacalo pre fyzickom pretazeni a bolo to vkuse cely den. takze ak to mas len sem tam myslim ze to nebude nic vazne, kolegynke to ttiez tvrdlo tak ako pises ty a nerobila si z toho nic a bolo cele tehottenstvo v pohode, tym chcem povedat ze nestresuj sa urcite, ale ked mozes pre istotu chod k lekarovi🙂

ilie
21. feb 2015

@bubinka181 mne tvrdne asi 5krát denne a už som v nemocnici. lebo je to skoro ešte. pritom na webe som čitala,že aj 2O je ok.ide o to,že kontrakciami by si sa mohla začať otvárať a porodiť skorej. preto to treba zastaviť.ak tabletky nepomozu ,infuziami.mne doktorka hovorila,že ležať ked možes,nechytat, nestlacat brucho,nosit volne oblecenie,nič s gumou,všetko draždi,ked to mas citlive.kolkokrat denne ti to tvrdne?

ivet1371
21. feb 2015

Do pondelka si davaj magnezium ale nie šumivé.a odychuj

bubinka181
autor
27. feb 2015

Ahojte tak v stredu sme boli pri lekarovi na prehliadke a spomenula som mu tvrdnutie bruska. Robili mi testy na srdcove odozvy dietatka a merali kontrakcie a vsetko bolo v pohode, tak lekar mi predpisal len magnezium 1 tabletku denne, vraj je vsetko ok 🙂 🙂